reklama

Październik 2012

tak tak pokrzywa dobra na wszystko - juz kiedys o niej pisałam.. od kilku lat codziennie rano ją pije - pycha, a sonkaa taka z ogródka najlepsza. a na upały polecam do wody z cytrynką kilka listków mięty - tez ochładza organizm, wiadomo że nie tak jak basen z wodą, ale zawsze cos ;)

reklama
Witanko!Kurde dziewczyny nie wiem juz co myśleć,znowu mam te okropne bóle brzucha,rano 2 razy plamiłam,minimalnie,a jednak,wszyscy lekarze mówią,ze ok,a ja się tak strasznie martwię!!!!Ile razy jeszcze mam isć do tego szpitala,gdzie i tak nikt nic nie wie,badaja,badaja,a nikt nic konkretnego nie mówi.Mam juz mega doła.Dzisiaj idę sobie prywatnie na usg,bo to co robili mi w szpitalu to pół minutki i wsio.Może dowiem sie coś niecos od tego lekarza,bo ponoc dobry jest... Młode sie tak rozkulało,ze aż czasami boli,jak się wierci i stuka,ale to jest super,hehe.Zaraz doczytam i poodpisuję.

ja niestety nie bardzo mam dostęp do świeżej pokrzywy więc pije taką herbatkę - ktoś ją właśnie polecał przy problemach z żelazem...dodać można cytrynkę bo z witaminką C żelazo się lepiej wchłania - tylko wtedy herbatkę trzeba przestudzić, bo wrzątek tą witaminkę niszczy

ptyśka, faktycznie Cię nie nastraszyła w ogóle:-D Poród jest do przeżycia, naprawdę :-D Ja najbardziej pamiętam, że kiedy urodziłam główkę to pomyślałam: JUUUUUUUŻ? Przecież miało tak boleć i trwać tak nieskończenie długo...:-D
pesca, nie mam jeszcze kreski na brzuchu :-)
sonkaa, jutrzenka, a ja nie mam kompletnie pomysłu na obiady... Jeszcze teraz jak jest tak ciepło, stać przy tych garach się gotować razem z nimi...:baffled:
debi, widziałam dziś tą reklamę w tv. Jestem na kupnie jakichś legginsów, ale nie podoba mi się to, że mają panel na brzuch - przecież w tym się można ugotować....
polcia, dostałaś moją pw?

Truskawki, młoda kapusta, makaron ze szpinakiem... Chyba podejdę po kapustę i zrobię z kiełbaską... Już by mi się chciało kalafiorów, fasolki szparagowej, młodych ziemniaczków....

Fasolek to trzymam kciuki za Was i żeby się coś wkońcu wyjaśniło! Daj znać koniecznie po wizycie!

Hmm to ja muszę się wybrać w poszukiwaniu pokrzywy :-) Dobrze mi ona zrobi :tak:

Mmm,pyszności!!!Ale ja dzisiaj nie wybiorę sie na zakupy,tylko usg,ale i tak muszę dwoma autobusami jechać,wiec padaka.No cóż,moze jutro uda sie coś z tą kapustką,a na deser truskaweczki,mmmmm.U mnie dzisiaj jedynie koperkowa od teściowej,co ja pichci własnie na dole,hehe.Też jeszcze nie mam kreski,a brzuszek juz sporawy,nie pamietam kiedy z Melcia miałam...pewnie cos koło 24 tygodnia...Bellka dzięki,bo ja juz powoli wysiadam,jeśli mam przez cały dzień nieprzerwany ból...

Fasolek, to trzymam mocno kciuki żeby minęły Ci te bóle i plamienia. I mam nadzieję, że może ten dzisiejszy gin będzie w stanie CI pomóc, oby tak było.

Ja już pranie zebrałam, wyprasowałam, makaron do truskawek ugotowałam, paznokcie też przed chwilą pomalowałam i nie wiem co dalej hehe. Później jadę po Olusia do przedszkola, zabieramy moją mamę i ma zostać z Olim jak ja pójdę do lekarza. Zastanawiałam się, czy nie zabrać go ze sobą, ale chyba wezmę go na połówkowe razem z mężem to razem sobie popatrzą :-)

no a ja wróciłam od lekarza Wiki lekko przeziębiona , kupiłam truskawki i zrobię ryż z truskawkami i bita śmietaną no trudno mój zje albo będzie o samej zupie;-)..... po za tym wpadłam do sh na zakupki dzidziusiowe:-)....
fasolek kurde dobrze że idziesz do innego lekarza może on coś wymyśli
mimii kurde to przyjedź do mnie poskładaj poprasuj:-D............
kurde i zapomniałam resztę:-(

reklama
Karola.M. w każdej aptece i w większości zwykłych sklepów na dziale Herbaty dostaniesz pokrzywę - cóż, jesli nie mamy dostępu do takiej z działki, może być expresowa, lepsza taka niż żadna, a na prawde ma zbawienne działanie :tak: oprócz przyswajania żelaza, ma działanie wypłukujące wode (mniej puchniemy, ale uwaga, trzeba też wiecej pić wody, bo jest moczopędna) oraz oczyszczające krew - gorąco polecam!

mam taki smak na tę młodą kapustkę że nie wytrzymam.. ale mi robicie ochote, a ja w pracy siedze :-(
ściełam sie z kolezanka od klimatyzacji (opisywałam swoje wywody rano), aż sie z nerwów poryczałam i stwierdziłam, że nie ma co.. nie bede ryzykować sie non stop denerwować - ide w poniedziałek po L4 do lekarza, odpoczne tydzień i może zregeneruje nerwy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry