• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2012

vibeke to tak, to moj kiślowaty mózg załapał, ale myslalam ze ją zatrzymali tak albo coś sie dzieje, bo tak w jednym kontekście z Maleństwem napisałaś ;-)
MartaSx tez mam legginsy, ale tunik w sumie brak, w takie sprzed ciąży nie wejdę :szok:
Esi czyli nadal trzymamy team nie-spakowanych ;-) oj ja z moim mężem moge sie pakować i tak nic z tego wiedziec nie bedzie:eek:
Azorku wiem ze lepiej dla Ciebie by bylo zebys urodzila, ale ja sie ciesze ze jestes z nami ;-)
kasikd obecność mleka chyba nie jest wyznacznikiem porodu, ale torbę powoli pakuj, jak masz sie lepiej poczuć ;-) ja to nawet siary nie mam, nic. wspolczuje nerwów, ale dobrze ze mąż uaktywnił synka;-)
Paula o to to, nie ma nic lepszego jak gorąca kąpiel w wannie, ale skoro lekarz tak zarządził to musiałas sie wyrzec tej przyjemności. oooo ja wczoraj z piłki klikałam, mało zębów sobie nie wybiłam, ale dojdę do wprawy :-D

reklama
Oj Azorku coś się chyba zaczyna dziać i pewnie to wody ci odchodzą więć trzymaj się tam ;-) A jednak nie:confused2:
Nikamo ja też o niczym już innym nie myslę a nawet też juz o niczym innym nie śnię choć ostatnio obudziłam sie mega podniecona bo mi się seks śnił i to dobry;-)
Majeczka ja też mam wannę i uwielbiam w niej kapiele z książką a mój maluch jak czuje to chlupanie to zaczyna szaleć więc mam nadzieję jemu też się podoba:tak:
Karola ja na poczatku to nie dawałam rady z wypryskami na twarzy i plecach. chodziłąm do gabinetu na specjalne pilingi na plecy ale też niewiele to pomagało a teraz mam specjalistyczne kosmetyki i jak cośto smaruję i jakoś schodzi choć plecy i tak mam już załatwione rozdrapywaniem:sorry:
Marta to mogą być skurcze przepowiadające ja usłyszałam od lekarki jak byłam na początku 35 tyg że w tym terminie to 13 na dzień takich to norma

A dziewczyny jak wy liczycie te miesiące? Ja mam od samego początku kłopot. Bo tygodnie to wiadomo ale miesiące to od terminu om czy od terminu porodu? A może jakieś inne macie przeliczniki?
Ja mam termin 10 pazdz. wiec jak mi powiedzieli 10tego kazdego miesiaca zaczynam kazdy kolejny miesiac: 10 wrzesnia - 9ty miesiac, 10 sierpnia - 8my miesiac, 10 lipca - 7dmy miesiac, itd.. :D Pozatym tak jest najlepiej liczyc :D

Słuchajcie mam takie pytanko bo w nocy prawie nic nie spałam bolał mnie brzuch jak na @ teraz jest już oki ale czy to mogą być już skurcze przepowiadające ?
A mały mi tak rozciąga brzuch we wszystkie strony aż boli
Sie wiercipiety nam wszystkim zrobily w brzuchach - pamietam jak jeszcze rozmawialysmy o tym 'jak to czuc' 'jak rozpoznac' ze dziecko sie rusza :D A teraz juz czsto narzekamy ze za duzo :D HeH

Marta ja mialam tez bole 'okresowe' w sumie mam do teraz codziennie zwlaszcza wieczorem - dziewczyny mowi ze to moze 'byc to'
Pozatym podobno tak wygladaja skurcze porodowe :D

Moja mala strasznie pcha mi sie w dol. Pecherz to jedno - masakra a pozatym czuje parcie 'to drugie' - w miare znosne - plakac jeszcze nie bede ale masakra jakas wogule://
Dzis to juz wogule daje z siebie wszystko ://

Sonkaa - to zdaj relację jak tam po fryzjerze:tak:
Esi - to ja zazdroszczę braku problemów z cerą:-) nie narzekam na swoją bo źle nie jest ale co jakiś czas pryszcz mi wyskoczy - teraz np. mam na czole:-p dobrze kojarzę że Ty jesteś z okolic Krk??? czy mi się coś pomyliło??
Maleństwo - trzymam kciuki:tak:
Majeczka - chyba jednak ja powinnam się wziąć pierwsza za pakowanie:-p a przyznam się że brakuje mi jeszcze szlafroka i papci:-D a nie chcę takich zwykłych tylko takie papcie-baleriny..coś w tym stylu:
images.jpg
Azorek - mimo wszystko dobrze że to jeszcze nie teraz...
Jutrzenka - dobrze że udało Ci się poleżeć...czasem się to przydaje...u mnie też nic się nie ruszyło z produkcją mleka...

Jeśli chodzi o dbanie o siebie to żebyście nie myślały że po domu chodzę jak jakaś modelka:-D:-D z reguły to wygląda tak że trochę rzęsy podmaluję, jak gdzieś wychodzę to nakładam podkład w kremie - nawilża a zarazem ujednolica mi cerę - ale jeśli nigdzie się nie wybieram to tylko na rzęsach poprzestaje:tak: a z ubrań to z reguły są krótkie dresowe spodenki (legginsy rzadko bo strasznie mi w nich gorąco) i koszulkę-bokserkę i w sumie tyle:-):-)
A ja właśnie wróciłam z zakupów...musiałam czarną koszulkę jakąś kupić bo już w żadną się nie mieszczę....

jutrzenko - mam nadzieję, że maść pomoże i && za wizytę i zdążenie na zebranie

the white one - nie martw się na zapas, podobno drugi poród jest szybszy i łatwiejszy :-)

maleństwo pewnie już po, ale kciuki zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

karola - u fryzjera , włosy wyszły fajnie, ale brwi mam jak dwie szyny, wielkie, czarne, MASAKRYCZNE!!!!!!!!!!!!! zanim sie nie zmyją, nie rodzę :-)

Karola - weź tylko pod uwagę, że do tych kapci, które wstawiłaś, trzeba schylać się do założenia - raczej...

Ostatnia edycja:
dziewczyny rozumiem że się o mnie martwicie ale takie mam już jedne i są świetne:tak: jak się ma już opanowaną technikę ubierania to nie trzeba się zginać:tak: a jakby coś to zawsze można tylko je wsunąć na stopę i tyły przydeptać ale po kilku latach praktyki z takimi papuciami myślę że nie będzie problemu:tak:
Sonka - robiłaś hennę na rzęsy??? przynajmniej masz motywację żeby jeszcze teraz nie rodzić...

reklama
dobrze kojarzę że Ty jesteś z okolic Krk??? czy mi się coś pomyliło??

Tak dobrze kojarzysz. Dokładniej to w kierunku Skały. Co do ubrań to ja bym chętnie coś sobie kupiła, chociaż ostatnio wyhaczyłam fajny sweterek, którym mogę się opatulić. Będzie też na po ciąży. A te balerinki super ale ja nie potrafię w czymś takim chodzić po domu - za gorąco.

jutrzenko obawiam się, że z moim będzie podobnie, chociaż jeszcze się łudzę, że może mnie zaskoczy. A z maścią dasz radę. Ja pamiętam jak kiedyś miałam na całych dłoniach uczulenie i lekarka mi kazała też takim świństwem smarować. Śmierdziało to jak jakieś stare zjełczałe sadło, a było takie tłuste, że jak smarowałam na noc to jeszcze rano wszystko paprałam. Ale przeżyłam, choć smarowałam te ręce kilka miesięcy. Brrrrrrrrr:szok:

Majeczka a może by tak nasi mężowie nas spakowali? ;-)

kasikd u mnie od czasu do czasu pojawia się coś na kształt mleka. Pierwszy raz chyba w 6 miesiącu, a teraz kilka dni temu. Za to całe piersi, a szczególnie sutki mnie bolą i pieką jak na samym początku ciąży. O rozmiarze już nie wspomnę, bo nie mieszczą się nawet w biustonosze, które kupiłam 3 miesiące temu:eek:
sonkaa grunt to dobre założenie :-) ja nie rodzę dopóki nie pójdę zrobić coś z tymi kłakami

the white one weź ze mnie przykład, ja to aż zbyt beztroska jestem.

wernkika a co to za piłka?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry