Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No i z drugim dzieckiem jest o niebo łatwiej w naszym przypadku. Nie chodzi tylko o doświadczenie, ale o jakiś taki luz w rodzicach - przy pierwszym była ciągła niepewność, stres, chaos, a teraz jakoś tak spokojnie. I do tego jeszcze mam głębokie poczucie ulotności tej chwili. Czas tak szybko leci... Wiem, że w gruncie rzeczy tylko przez moment mam przy sobie takiego maluszka - to wszystko pozwala z jednej strony bardziej cieszyć się tym macierzyństwem, i łatwiej też znosi się wszystkie trudności. Bo człowiek już naprawdę wie, jakie to wszystko jest przejściowe, przemijające...
, no i też tak charczy jak to opisujecie. Jak dotąd jest wyłącznie na cycu, nie wie, co to smak sztucznego mleczka. Ale na szczęście nie ma problemu z piciem z butelki mojego odciągniętego - jak na razie tylko raz była taka potrzeba, bo musiałam wyjść na kilka godzin do pracy, i nie zaprotestował, wciągnął wszystko rach ciach. Cieszę się, bo mój starszy syn w swoim czasie kompletnie nie zaakceptował butelki (ani też smoczka), co było jednak dość kłopotliwe. 
Muszę koniecznie opanować chustę, to będę może miała więcej czasu w ciągu dnia. I wolne ręce.
A najtrudniejszy czas dnia dla niego to wieczór. Przysypia, budzi się, marudzi, a na dobre idzie spać dopiero koło 11-12 w nocy. W zasadzie nie ma sensu walczyć wcześniej, żeby zasnął. Lubi jednak pobyć wtedy przytulony, ze smokiem, i w takiej formie można z nim np. obejrzeć film, także daje się wytrzymać. Tyle, że jak mówię - każdego dnia może być nieco inaczej.
z lewej jeszcze coś tam pociągnie, ale najlepiej co 2 karmienie, a z prawej to masakra jakaś:-(...załamka w skrócie, ale najważniejsze, że już jesteśmy w domu, bo leżeć z dzieckiem w szpitalnej izolatce(żeby się nie zaraziło na oddziale jakąś chorobą)to męka i dla dziecka i dla matki...
A luz na pewno będziesz miała przy następnym dziecku. 
mam nadzieję, że Fifol wróci szybko do formy. mam pytanie do mam karmiących butlą-jak często wasze pociechy robią kupę? kiedy karmiłam tylko cycem wiedziałam, że w każdym pampersie, będzie kupa, ale teraz jak dokarmiam młodego butlą i dodatkowo zagęszczam mu mleko to już 2 dzień cisza
i nie wiem za bardzo co robić
czopek?? czy może poczekać???