Aniula ja Neli na raz podawałam ostatnio po 70 kropli, kilka razy dziennie. Witaminę C można podawać aż do nasycenia, czyli dopóki nie będzie biegunki. My Neli dawaliśmy w czasie infekcji z 6000 mg albo i więcej, a niby 1000 mg to dawka dzienna dla dorosłego.
Szczepienia zostały wprowadzone na masową skalę w momencie spadku zachorowań i stąd teza, że to one spowodowały spadek zachorowań.
Agnes to dobrze że Dawidowi nic nie jest.
Martoocha oczywiście że te choroby istnieją i dopadają dzieci. Z tym że dopadają dzieci szczepione i nieszczepione. Udowodniono, że szczepienie przeciw krztuścowi (chodzi o krztusiec oczyszczony) nie daje dłuższej ochrony niż 3 lata, albo nie daje jej wcale. Uwierz mi, jak ktoś decyduje się nie szczepić lub opóźnić to w czasie to jest baaaaardzo oczytany w tym temacie. Niestety mylisz się, że nie ma dowodów że autyzm nie ma związku ze szczepieniami, są badania na ten temat, ostatnio nawet czytałam że w kilku krajach już doszli do wnioskow, że autyzm bierze się z uszkodzonych jelit.
Ja codziennie myślę, czy dobrze robimy. Myslisz że się nie boimy? Bardzo sie boimy. Ale boimy się szczepionek podanych tak małemu dziecku.
Pytanie czy dziecko z filmu było szczepione czy nie?
Te choroby są okropne, ale ewentualne powikłania poszczepienne też takie mogą być. Ja nie mówię że nigdy nie zaszczepię, ale na chwilę obecną nie chcę tego robić.
Agnieszkaala za 2 tygodnie możesz już coś podsunąć Filipowi
A tak w ogóle to poza Paulinek któraś szczepiła się po ukończeniu 19 lat? Podejrzewam że mniejszość albo żadna. A ewentualne zachorowania biorą się też z tego, ze dorośli nie są doszczepiani a póżniej się zwala że rodzice nie szczepią.
Paulinek mi pozostaje gar z sitkiem
Charlene ale zdolniacha z Sary
Co do krztuśca- link do strony o szczepieniach (nie jest to strona anty szczepionkowa).
Zachorowania na krztusiec były, są i będą, sami napisali że mogą chorować też szczepione osoby. to po co tak strasznie namawiają na coś, co nie daje gwarancji że nie zachoruję? Mimo masowych szczepień zachorowań jest więcej, więc o co chodzi??
http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=80&sz=229&to=