reklama

Październik 2013:)

Witam po wielu miesiącach nieobecności :) Na 100% nie nadrobię zaległości, ale chętnie poczytam co tam u was słychać.

Agnes
moja Emilka ma naczyniaka od urodzenia (na lewym boku w połowie tułowia) i lekarz w szpitalu powiedział mi, że on nie wchłonie się. Mam go tylko obserwować czy nic nie robi się z nim.

MartOocha ja od 7 miesięcy regularnie wstaję w nocy co 2-2,5h ;/ Kiedyś mała po prostu budziła się i stękała, a teraz piszczy przez sen, budzi się z wrzaskiem na cały dom i tak jej noc w noc:( Ale u nas to na pewno jest wina intensywnie wychodzących ząbków - mamy już 6!

MłodaMama18 u nas chodzik jest całkowicie zbędny bo moja córa to totalna wiercipięta i sama podejmuje już próby chodzenia. Część dziewczyn już poznała możliwości Emilki. A jak masz kontrole USG bioderek to lekarz nie wspominał ci, że chodziki są niewskazane? Mój od razu zastrzegł, że dziecko do wszystkiego musi dojrzeć samo.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
w końcu doszłam do siebie, Dominika na szczęście się uchowała i nic jej nie chwyciło. Weekend spędziliśmy u moich rodziców, strasznie szybko zleciło. Młoda na szczęście od razu się zaaklimatyzowała i nie było z nią problemów w sobotę to nawet do 7 spała, butla i dosypianie do 9:30 w szoku byłam no ale nie narzekałam ;)
Muszę sie pochwalić, że coraz lepiej nam idzie "prawiesamozasypianie". Teraz wystarczy, że kłade się obok, tak na wyciągnięcie ręki, czasami pogłaszczę no i po ok 10 minutach śpi - jestem strasznie dumna i z niej i z siebie :)
Co do chodzików, wiem, że dzieciaki mają super frajdę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. U nas też kołderka rozłożona na ziemi, dokoła zabawki i szalejemy :)
Jedzenie - w ciągu doby to wychodzą 4 butle mleka tak po 150 wody (z reguły śniadaniowej nie dopija) ok 13 owoce, no i obiadek zaczęła już zjadać ok 180 g (warzywne sama gotuję, a mięsne ze słoika lecą)
Wszystkim chorym zdrówka, a nocnym marką senności :)
Agnes to jakaś paranoja z tymi lekami nasercowymi :szok: u nas z tyłu główki naczyniaczek płaski, i ma sam się wchłonać narazie nie widzę żadnej poprawy no ale ponoć ma jeszcze czas.
Kamcia 6 zębów o wow!

Witam się i ja
Czytam na bieżąco ale jakoś ni ma czasu na odpisywanie
Kamcia 6 zębów nieźle u nas tylko 2 na dole ale noce wyglądają podobnie jak u ciebie młoda piszczy przez sen czasami popłakuje ale aby niw zapeszać to od 3 nocy jest lepiej :-)
My też urzędujemy na podłodze i chodzikom mówimy nie.
Muszę kupić krzesełko do karmienia polecacie jakieś? Najlepiej takie składanie i łatwe do przemieszczania po domu
Agnes no lekarka przesadził z tymi lekami ale z drugiej strony komuś traeba zaufać

Ale u nas dziś pogoda piękną mam nadzieję że prognozy się sprawdzą i chociaż kilka dni naprawdę ciepłych będzie :-)
Miłego dnia

Załączniki

• 1400563719105.jpg
    1400563719105.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 65
moj mały na podlodze nie chce sie bawic poszaleje troche i zaraz placz ;)
co do bioderek nie ma co przesadzac bo ja sie w chodaku wychowalam i nie mam problemu z bioderkami a tym bardziej z chodzeniem ,,
ale tak jak wiadomo kazdy robie jak uwaza ;) u nas sie swietnie sprawdza ;)

Ponoc te z ikei sa wlasnie najlepsze. Nie wiem bo uzywwam bumboo, a pozniej dostanie po straszaku drewniane (jesli te bedzei chcial oddac, bo powiem szczerze, ze w wersji dla starszakow to i ja lubie siedziec). Kiedys mialam takie fajne , ktore mozna bylo wszedzie zabrac ze soba, pozycczylam i wcielo.
PRFR-O_common-227075.jpg

Kamcia podziwiam za to wstawanie w nocy. Ja mam ostatni tydzien taki, ze malo spalam, bo chyba za goraco i dzieciaki spia niespokojnie. Tej nocy byla okropna burza, a moj w pracy akurat. Niby sie nie boje, ale jednak malo przyjemnie. No i chodze jak zombi. A tu do pracy trzeba isc.

No właśnie taki z ikei planuje kupić do Berlina bo tam jednak mniej bywamy a nie mam zamiaru się wozić z krzesełkiem do karmienia :-) a do domu wolałabym jakieś 'stabilniejsze' i mobile co by mi było łatwiej :-) no i z wygodnym siedziskiem żeby w razie czego Zośka chwilę dłużej mogła posiedzieć :-)
Muszę jeszcze zakupić takie cudo KOJEC WIELOWARIANTOWY DLA DZIECKA HARMONIJKA 8 EL. (4260144056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo wczoraj młoda bawiła się w ogrodzie w łóżeczku turystycznym ale tam ma zdecydowanie za mało miejsca tym bardziej że były we 2 bo przyjechała koleżanka z córką :-)
Wczoraj u nas mega gorąco i dzisiaj zapowiada się tak samo ale Zośka o dziwo całkiem dobrze znosi taki upał chyba jej pasuje że cały dzień na dworze była :-)

Od rana mam jakieś problemy z aplikacją forumowa na telefonie. A to błąd wyskakuje a to się zawiesza aplikacja albo nie łączy z serwerem nie wiem czy to mój telefon szaleje czy serwer forumowy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Te krzesełka z ikei są super, ja głupia kupiłam chicco pocket lunch i żałuję. Fajne jest, ale dużo miejsca zajmuje, drogie było, te z ikei jest o niebo lepsze i teraz tylko takie bym kupiła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry