Witam po długiej nieobecności!!!
Fajnie, że czasem jeszcze coś piszecie, może uda się podtrzymać nasze forum :-) Co do szczepień to my temat ostatnio bardzo modny i głośny. My szczepimy, ale staram się też zrozumieć rodziców którzy szczepić nie zamierzają. Każdy ma swoje racje i argumenty więc nie ma sensu nikogo krytykować. MMR mieliśmy opóźnioną, bo mała chorowała i czekałam aż wszystko się uspokoi.
A jak Wasz maluszki? pewnie już coraz mądrzejsze istotki się robią, no i bardzo pocieszne. Wg mnie to bardzo fajny okres dziecięcy, bo coraz więcej rozumieją a odpyskować jeszcze nie potrafią :-) nasza to straszny nerwusek, jak coś jest nie po jej myśli, to zaczyna się płacz, ale takie bez łez, który na mnie nie działa :-) przechodziłam to ze starszą córką więc już wiem jak działać :-)
Gadać nie chce, tzn klepie dużo ale po swojemu, a jej ulubionym wyrazem jest słowo DAĆ, bo ciągle by coś jadł.
Jak u Was ze wzrostem maluszków, jak mierzycie dzieciaczki? na stojąco czy leżąco? mi na stojąco wychodzi mniej cm więc ostatnio na leżąco mierzyłam i nie wiem który w sumie pomiar jest ok.
Ostatnio mała często w ciągu dnia trze nosek i oczka, ciekawe od czego to się wzięło? mam nadzieję, że to nie alergia, bo wówczas doszłaby jakaś wysypka czy katar.
martOocha super, że już jest lepiej, teraz to już będzie tylko lepiej i tego Ci życzę!!!