reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2013:)

bosmanka wiem o co chodzi z tym natłokiem stron ... przepraszam temat o porodach biorę na siebie nie pomyślałam żeby iść w inny wątek.

A jeżeli mowa o ładzie i porządku dziewczyny ponawiam swoje pytanie które już zadałam w wątku z wizyt i USG co Wy na to żeby pozostawić ten wątek bez komentarzy będzie wtedy ładnie i przejrzyście wejść zerknąć na zdjęcia i relacje a nie przekopywać się przez mega produkcje w odpowiedziach na czyjąś wizytę. U nas na grudniówkach 2011 ten wątek jest bez komentarzy i jest tam ład i porządek a jeżeli ktoś chce coś odpowiedzieć na temat wizyty piszę na głównym.

Atiope trzymam kciuki za wytrwałość :-)

U nas spanie we własnym łóżku zacznie się na dobre po przeprowadzce i oswojeniu z nowym miejscem bo tak czy siak trzeba będzie żeby mały spać w łóżku swoim bo brzuchol będzie zajmował więcej miejsca a mały wierzgać potrafi porządnie.

reklama
Co do zdjęć usg maluszków, to trzeba ty utworzyć nowy temat tylko zdjęcia z opisem tygodni i dni i rozmiarami. Bo ten założony ma i usg i wizyty i badania.

Gdy byłam w szpitalu i robiono mi usg niestety mieli tak kiepsko monitor ustawiony że nie widziałam mojego Maluszka :( Ale zdrowy i ładnie rośnie :) 26 marca mam usg 3D i wtedy będzie można buźkę i rączki zobaczyć :) Ale się cieszę że to już za tydzień :) Pierwszy raz tatuś zobaczy :)

szczęściara już teraz robisz 3D? ja planowałam jakoś dopiero połówkowe robić 3D/4D (do tej pory nie wiem jaka różnica), a tak to zwykłe.

Sony nie trzeba zakładać nowego wątku wystarczy ten co jest na grudniówkach mamy RELACJE Z WIZYT U LEKARZA, ZDJĘCIA USG I ZDROWIE NASZYCH SKARBÓW i jest wystarczający jeden od początku do tej pory.

Pospałam sobie z młodym w dzień teraz mały szaleje a ja chwilkę siadłam na BB.

Antiope, teraz już w wielu prywatnych gabinetach jest sprzęt umożliwiający 3d/4d.

Moja znajoma z każdej wizyty przynosi fotkę zwykłą i jedną z fajną minką :-)

Witajcie kobietki. Przez tą ciągłą pracę i obowiązki domowe zaniedbuję forum :( Ostatnio czas mi ucieka między palcami, a senność przychodzi podstepnie i szybko. Na dodatek mam maluchów trochę przeziębionych.
Muszę pisać pracę magisterską i utknęłam w drugim rozdziale :/
Dobrze,że chociaż prawko z głowy.
Jutro wybieramy się w odwiedziny do moich rodziców i rodzeństwa. No i chyba będzie okazja żeby w końcu powiedzieć ;) Teście co z nami mieszkają to już wiedzą. Nie zareagowali źle. Teściowa dba o mnie w sensie jedzenia :p Najbardziej obawiam się reakcji rodzeństwa,bo mam powody. No ale muszę powiedzieć, bo mi już brzuch wywaliło konkretnie :/
Aha...W czwartek robiłam badania. Zobaczymy co wyjdzie. Czuję,że hemoglobina mi spadła. Czasem mam zawroty głowy i jestem blada. A na toksoplamozę zrobiłam sobie dodatkowo i zapłaciłam 80zł! :szok:
No ale będę wiedzieć co i jak. Wizyta 26 marca.

dziewczyny też uważam, że nie ma potrzeby zakładać kolejnego wątku żeby opisywać wizyty, za chwile będzie tyle wątków, że się w nich pogubimy.

USG 3d/4d- ginekolog, do którego kiedyś chodziłam powiedział mi, że nowe badania sugerują, że mogą być po nich późne objawy niepożądane pod postaciązaburzeń koncentracji i innych zaburzeń neurologicznych. Mogą się pojawiać dopiero w wieku szkolnym. Twierdził, żę trzeba je robić tylko wtedy gdy to konieczne i krótko. Czytałam też wypowiedź jakiegoś faceta od technologii czy coś takiego, który mówił, że dziecko podczas takiego USG czuje się tak jakby miało głowę w żeliwnej wannie, w którą ktoś wali młotkiem.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale chyba w miarę możliwości pozostanę przy 2d.

reklama
Do góry