reklama

Październik 2013:)

reklama
Jestem od dawna za listą aktywnych październikówek :)
Ale to co z zamkniętym forum, które będzie wyglądało tak jak to? Może tam wrzucimy taką listę...
Może da się coś od maja zorganizować Deli ?:tak: Moderatorze nasz:*

Hey dziewczyny :)
Ja ostatnio trochę poluzowałam z forum, bo więcej czasu spędzam poza domem..oczywiście ciągle się oszczędzam,ale zaczełam w końcu wychodzić..
Uczulenie ciągle męczy- ale jakoś daję radę, nie chce nic na to brać.
Brzuszek mam zawsze o wiele większy wieczorami-tak jak Wy..
Co do porodów -to jeszcze nie myślę o tym.. jakoś to jeszcze dla mnie bardzo daleko...

Rajani- trzymam kciuki za dobry wynik cyto.

Landrynka już padł pomysł, żeby stworzyć listę aktywnych październikówek, kiedy wszystkie wejdziemy w drugi trymestr. No i Deli załatwia nam wątek zamknięty z prawdziwego zdarzenia...

Deli super. Już się nie mogę doczekać zamkniętego.

Nula mnie ta opcja też odpowiada

[FONT=&amp]Paulinek nie wiem jak jest w Polsce, czy ginekolog musi wyrazić zgodę, ale i tak zapewne położna ma swoje kryteria i jak się ich nie spełnia, to się nawet nie ma co starać o pozwolenie od ginekologa.[/FONT]

Antiop w jednym masz racje, sytuacje w Pl znam jedynie z opowiadan kolezanek, rodziny i forum. Mysle jednak ze "kryteria poloznej" na wiele sie nie zdaja, bo to jednak ginekolog prowadzi ciaz i to on potrafi najlepiej ocenic czy kwalifikujesz sie do porodu domowego, czy tez nie. Dlatego wg mnie powinnas najpierw porozmawiac z lekarzem na ten temat. O ile dobrze pamietam chodzisz do dwoch? Porozmawiaj z obydwoma. Pozatym tu nie chodzi tylko o dobro i bezpieczenstwo dziecka, ale takze, albo przede wszystkim rodzacej. Wydaje mi sie rowniez ze lekarz powinien wiedziec ktore polozne specjalizuja sie w porodach domowych i moze nawet moze ci dac namiary. Tak czy siak powodzenia:tak:

Co do list i innych aranzacji na forum zgadzam sie na wszystko co zdecydujecie. Mam nadzieje tylko ze nie zostane pominieta przy watku zamknietym:cool:

Witam!!
niedawno wróciłam z wizyty u Pani Ginekolog. Wszystko jest w porządku, dzidziuś rozwija się dobrze, dziś na monitorze znów się widzieliśmy, maluch lubi dziwne pozycje, dziś np. klęczał :-) Jutro jeszcze konsultacja w poradni chorób zakaźnych i odebranie wyników krwi - test podwójny (jeśli już będą) i jak wszystko będzie dobrze to wreszcie się uspokoję i zacznę cieszyć się ciążą w pełni :-) Miłego wieczoru wszystkim życzę!! Spokojnych i miłych snów!!! Czas na serial "na wspólnej" :-)

reklama
Jezu...dziewczyny podziwiam za odwagę jeśli chodzi o decyzję o porodzie...Ja na przykładzie bratowej, kiedy to tętno dziecka ustało podczas porodu nigdy nie zdecydowałabym się rodzić bez dostępu do aparatury ratującej dziecko...Przecież poród może zakończyć się cesarką, próżnociągniem...Naprawdę odważnie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry