reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczynki!

Iwonka- witaj.

A ja przytyłam 3 kg i ładnie mówiąc... koło dupy mi to lata.. :) Brzuch mam duży, od samego początku. I już taki zostanie. Nie przejmuje się niczym .. Niech tylko dzidziuś będzie zdrowy, resztę mam na prawdę w głębokim poważaniu....

Zresztą po tym weekendzie majowym jestem już tak zmęczona, że .. porażka..dopiero wszyscy pojechali.. Ani palcem mi się nie chce ruszyć, żeby posprzątać...
Wypiłam herbatkę, zjadłam kolację i najchętniej walnęłabym sobie dzisiaj browarka :cool2: ... Spoko, za rok;p

I takie podejście się chwali :biggrin2::laugh2:

Iwonko ja nie robiłam takiego badania.

reklama
lussia i Antope mam nadzieje że umnie będzie też wszystko ok i nasz synek urodzi sie zdrowy . Jest to dziecko zupełnie nie planowane ale strasznie sie cieszymy z mężem a córka nie może sie do doczekać kiedy będzie miała rodzeństwo . Codziennie sie mnie pyta czy braciszek już może wyjść z brzuszka ... :)
Tak czy inaczej jestem strasznie płodna :) przy córce po odstawieniu tabletek w ciagu 3 tyg byłam w ciazy a teraz tydzień i znowu ciąża . Mój brat z żona od 5 lat starają się o dziecko i nic . Jaki ten świat niesprawiedliwy :(

Pietrucha browarek to to co mi sie tez marzy ale dobrze powiedziane... Za okolo rok :-P

Padam na ryjek cos brzuch caly dzien boli ale raczej podchodzi pod zoladek. Dobranoc

To znowu naskrobalyscie ze hej;)
witam nowa mamusie!!

lussia krwawieniami plamienia dlatego narazie leze:/ narazie ustalo ale podchodzę do tego z dystansem bo zawsze jak zaczynałem sie cieszyć to kurde coś...

Moje dziewczyny zmieniły pozycje i prZesunely sie bardziej na lewo więc mam krzywy brzuch a Marysia postanowiła pokopac mamusie po nerce i ogólnie boli mnie ten bok...

Jutro naskrobie coś wiecej bo padam i idę spać...

Dobrej nocy;*

Co do zakazanych zachcianek to ja mam ogromną ochotę na:
  • Prosecco + truskawki do podjadania
  • lub (jestem elastyczna) wytrawne, owocowe, schłodzone białe winko i sery typu blue+winogrona
Ja planuję pierwszy kieliszek jednego z dwóch trunków szybciej niż za rok. Myślę że jak odciągnę trochę mleczka ..ale to jeszcze cho cho i jeszcze troszkę;-). Najgorsze że to będzie końcówka roku i zimno.. a wtedy szampanik i winko białe średnio pasuje:-p.

Witam nową forumowiczkę :-) mój termin to też coś ok. 16 października:tak:.

Dzisiaj miałam super dzień, od 12:00 już nic nie kłuje ani nie ciągnie, spędziłam masę czasu na słoneczku z rodzicami na obiadku. Potem cały wieczór graliśmy z M. w grę komputerową(wkręciliśmy się jak za dawnych lat). Tylko zimnego piwka brakowało:-p.
HEHEHEHE no i wyszłam na alkoholiczkę:rofl2::laugh2::sorry:.

Ostatnia edycja:
Witam poniedzilakowo,
Wlasnie usiluje zebrac sie do pracy. Jak ja nie lubie poniedzialkow:no:
Martoocha ja lampke szampana wypilam jakies 2 godziny po porodzie:-) Mnie to sie marzy ale nasiadowka nad deska serow z czerwonym winkiem, ale to bedzie musialo poczekac az skoncze karmic. Nie czesniej niz w nowym roku:tak:

Oj dziewczyny nic na to nie poradze ze martwie sie waga i ze czuje sie jak slonica. Tak, wiem, wiem dziecko najwazniejsze. Odchudzac sie nie mysle, ale mimo wszystko fajnie byloby przytyc tylko tyle ile trzeba.

Hej dziewczyny!
U nas piękne słoneczko :) jak miło zapowiada się dzień. Zaraz wiozę małego do żłobka i muszę zadbać o siebie i pomyśleć o depilacji,bo zaraz wrzucę jakąś sukienkę,a moje nogi wyglądają jak nogi yeti :szok::dry: Czy Wam też w ciąży włosy rosną szybciej i są bardziej czarne:confused: bo u mnie masakra:wściekła/y:

nnatalie04 lepiej się oszczędzać :) ale zobaczysz wszystko będzie dobrze! kiedy masz wizytę?

Gusia166 czasami tak to jest,ale mam nadzieję,że bratu szybko się uda :)

Paulinek ale chyba podświadomie każda z nas martwi się wagą więc sama nie jesteś. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg teraz chciałabym mniej,ale się boję bo w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na słodycze,a teraz są mi obojetne więc potrafie je jeść z nudów i muszę z tym skończyć! bo później będzie masakra:no:

Miłego dnia Wam życzę :)

Hejka z rana- wpadam na chwilunie i zaraz lece- zrobić sie na ciężarne bustwo, do kwiaciarni po jakiegoś habazia, i jade do kolezanki do szpitala w odwiedziny :D zobaczyć małego Nataniela:P

Co do tycia ja mam 2,5 kg na plus- generalnie waga lata mi również koło dwóch jędrnych i bezlitosnych pośladków:P ale...no właśnie- ze względów zdrowowotnych i samopoczuciowych nie chcialabym nabrac zbyt duzo tych zbędnych kg- bo to niczemu nie sluzy- tłuszcz maluchowi nie polepszy bytu nie wplynie w zadnym stopniu na jego rozwój itp...a mnie utrudni napewno ostnie miesiace ciazy, poród i potem okres poporodowy..nie wpsominajc juz o tym ze jednak czlowiek jakos tam chce wygladac. takze owszem jak mam na cos ochote to zjadma ze smakiem- ale stram sie nieopychac byle czym zeby nie tyc nadmiernie- bo to nic zdrowego :) w sumie to ja i tak waze juz 13 kg wiecej niz w dzien porodu mojej pierwowrodnej...:D a o 23 kg wiecej niz przed zajsciem z Młoda w ciąze:D

dobra zmieram sie milego dnia!!!! aaaaaaaaaaaa i u NAS zaś złonko piekne!!!!1 więc- jeszcze chwila i dotrze nad cała polskę ale z tego co wiem to juz w wiekszosci Polandii jest ładnie:)

ps. co do włosów- ja jestem z tych mało owłosionych - ale np. włsoki na piczce mam teraz ciemne i gęste- wczesniej były inne, a na nogach sa mze troszeczke ciemniejsze i szybciej rosna- ale generalnie jest ich dlaje malutko i raczej niewidoczne::)

Dziekuje za mile przyjecie:-)
O w mordeczke uswiadomilyscie mi wlasnie ze masakrycznie duzo przybralam na wadze....musze sie pilnowac!!! Mowicie ze wam to lata :-D ale gdybym ja utyla 2-3 kg to tez bym tak myslala. Niewazne, wiem ze musze sie pilnowac i z szafki musi zniknac nutella:no: to moja zmora.
Jesli chodzi o owlosienie to w tym tez pewnie przoduje...naturalnie jestem bardzo owlosiona a teraz :szok: ale nigdzie mnie tak nie wkurzaja jak na brzuchu. Tych wlosow nie znosze najbardziej.
Ide zaraz do lekarza i dowiem sie co z tym wynikiem AFP niby w necie czytalam ze mieszcze sie w normach ale na wyniku tez sa normy i w nich sie nie mieszcze:crazy: To badanie ma na celu sprawdzic czy dziecko nie ma wad wrodzonych....dlatego tak strasznie sie denerwuje.
milego dzionka zycze...

reklama
die_perle dokładnie tak jak piszesz ze względów zdrowotnych trza się pilnować! Ja od dziś nie jem słodyczy bez dużej potrzeby i nie słodzę herabty. Nie słodziłam z 7lat a teraz zaczęłam jakoś w grudniu i nie potrafię przestać :( Ja pomimo 25kg na plusie w pierwszej ciąży po tygodniu miała tylko +5kg i mieściłam się w ciuchy z przed ciąży :) ale bardziej zatrzymywałam wodę a teraz widzę,że dochodzi mi troszku tłuszczyku, zbędnego:wściekła/y: dlatego dobrze się opamiętać w porę ;)

Iwonko na pewno jest ok :) daj znać po wizycie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry