reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2013:)

Die mam nadzieję, ze mężowi nic poważnego się nie stało.

Dżaga kobiecie w ciąży się nie dziwie, bo ja co rusz coś robię sobie lub zapominam o czymś.

Kamea mi tez tylko kg lecą i nie mam jak ich powstrzymać, wciąż bym jadła. Był spokój jakoś trzy dni i od nowa mega apetyt. Co do kopniaka na mnie nie licz, bo też mam lenia i jeszcze leżę, małą śpi więc znów ma wolna od przedszkola, bo szkoda mi jej budzić w taką pogodę.

Pogoda do d*** i co patrze na okno to mnie jeszcze większy leń ogarnia, a łóżko tak cudownie tuli.
Zastanawiam się na kiedy umówić się na badania prenatalne? 4.06 mam wizytę u swojego lekarza + USG czyli skończony 20 tc. Muszę zobaczyć kiedy byłam z Oliwią.
Mój w Łodzi więc muszę sobie i córce śniadanko zrobić, a z łózka tak mi się wstać nie chce. Mam nadzieję, ze pośpi trochę :-).

reklama
Mąż będzie żył- opatrzyłam mu rany pomogłam zdjąć i ubrać nowe spodnie- i pojechał..tym razem tramwajem:p

Ja narazie mam 2,5 kg na plus-ale nie wiem ponoc szczuplejesze tyją szybciej i wiecej a ja jestem sobie taki pączus:p

Kamea- niestety ja jak Deli nie pomoge bo równiez mamlenia- aczkolwiek zaraz sie zbieram i jade do miasta- bo moj len jest az tak ogromny ze mi sie nie chce sniadania dla siebie robic wiec jade na sniadanie do restauracji:p I na poloty z kolezanka- bo dom buduje i wlasnie go wykanczaja wiec musimy dac upust dekoratorksim zapędom.

Deli mi lekarka do poradni genetycznje kazala sie umówic w 22 tc - i jak dzownilam do tej poradni to sie od razu mnie pytali na jaki tydzien ciązy czy na 20 czy na 22- ja mówie ze 20 mam u siebie w praxis a tutaj chialam robic badanie na 22 tc. Ponoc 22 to najlepszy czas do wymierzenia wszytkiego poprawnie oraz zbadania dokladnego serduszka dziecka - to jest ten II Screening- niby mozna go zrobic między 19-22 ale najlepiej w 22.

ja mam usg połówkowe 3 czerwca czyli dokładnie 21 i 5dni :) tak samo miałam z córką :)

ja mam 3kg na plusie ;] w pierwszej ciąży miałam już 5 kg :p więc nie ma tragedii

byłam już po sniadaniu, mężowi do pracy kanapki robiłam i tu CIACH ;/

Perle dziękuje i miłego spotkania z koleżanką przy śniadanku.
Może wytrzymam do 22 tc :p

Dżaga ja mam połówkowe w 20 tc 1d akurat tak mi wypada wizyta u lekarza, a jeszcze będę robić prenatalne/genetyczne

Rozmawiacie o skończonym 22 tygodniu czy byciu w trakcie 22 tygodnia, czyli skończonym 21 tygodniu? Ja mam w skończonym 21 tygodniu, czyli 21+1...tak samo miałam z Patrykiem. A umawiał mnie najlepszy specjalista od USG na dolnymśląsku:) Jest też na tej liście lekarzy, którą kiedyś którąś wkleiła...więc chyba wie co robi:p

Ale połówkowe to tak naprawdę powinny być te same pomiary...chyba, że lekarz nagina na wizyty. Jeżeli w zaleceniam Towarzystwa Ginekologicznego jest genetyczne między 18-22, to chyba nie ma co wariować i mając USG w 21 tygodniu umawiać kolejne w 22.

Ostatnia edycja:
Die-perle jak się dzisiaj czujesz? Co do męża to biedak. Mójjak zaczął biegać to po 2 dniach przyszedł ze zwichniętym kolanem.
Takhisis popłakałam się jak czytałam Twój opis cierpieniasynka. Masakra jakas. I weź tu zaufaj lekarzowi. Co do luxmedu to ja chodze dolekarzy z tej placówki. Wiadomo, że nie wszyscy są dobry. Ja zanim pójdęzbietam opinie od znajomych i czytam opienie na znany lekarz
Kamcia super niespodzianke zrobił Ci mąż. A co do bólu mamnadzieje, że już nie wróci.
Ja mam połówkowe 3.06 czyli będzie to 20 t i 2 dzień.
Ja nic nie przytyłam. Przed ciążą ważyłam 46,5kg, a teraz45,5kg i waga od 1,5 miesiąca nie poszła w góre.
U Nas pogoda jesienna. deszczowo, szaro, buro. wyprawiłam Aluśke do przedszkola i leże pod kocykiem. Dzisiaj idziemy z M na Dzień Mamy i Taty do przedszkola.
W nocy dostałam strasznego bólu podbrzusza. wziełam nospe i po jakimś czasie przeszło. Strachu sie najadłam co niemiara.

Takhisis mój lekarz zrobi mi podstawowe pomiary dzieciaczka, a na genetycznym będą sprawdzać szczegółowo wszystko.

Idę śniadanko robić, bo głodek wstał.

reklama
Wiam się z rana :)

Kamcia
piękny bukiet :) i mam nadzieje,że ból już się nie powtórzy :tak:

takhisis współczuję przeżyć :( u nas też na silę odciągnęła raz młodemu siusiaka i już nigdy więcej tego nie zrobiła,bo się tak wkurzyłam w tym gabinecie,że zapamięta mnie na długo ;) mam nadzieję,że mały szybko dojdzie do siebie,a dla Ciebie dużo sił kochana :) współczuję też zachłyśnięcia się małego :( ja się strasznie tego bałam po urodzeniu,bo moja kuzynka po zachłyśnięciu się mlekiem jak miała przeszło 6miesięcy dostała niedotlenienia i do dziś jest na wózku :(

eh ja mam dziś dzień do D... jakaś taka nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza,a do tego mam tyle nauki i do egzaminów,że czas się przyłożyć i codziennie chociaż 2h poświęcić...

Do góry