reklama

Październik 2014

Kotulcia - ja miałam pęcherzyk 3,5 mm i lekarz mówił, że jest ok. Że owulacja musiała być parę dni później niż według schematu. Strzelił nawet z terminem, gdzie według tempki i testów owu rzeczywiście ją miałam. Jak już się pęcherzyk pojawi to ponoć we wczesnej ciąży rośnie 1,1 mm na dzień :-)

Może tak być jak piszesz. Według NPR okres powinno się liczyć nie od plamien, a od pierwszego krwawienia :)

A w ogóle to odkąd biorę Euthyrox to lepiej się czuję. Nie jestem ciągle zmęczona i łatwiej mi się zasypia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz to już nie pamiętam kiedy po plamieniach nastąpiło krwawienie ale parę dni później:) Teraz też jakoś zapomniałam o okresie - myślałam że coś się pewnie przesunęło i jakoś na końcu mojej listy była ciąża - mimo że się staraliśmy a bolące piersi (i to bardzo jak jedne wielkie siniaki), apetyt ogromny (i ta zupka chińska na sucho:)) to na zblizającą się @:) A spać to ja mogę cały czas - w ciąży to już szczególnie:) Czy wy też macie już brzuszki? Mój jest spuchnięty dołem i już widać - przynajmniej moi współpracownicy już się zorientowali bo jestem szczupła i zawsze jest idealnie płaski:) W pierwszej ciąży też szybko było mi widać brzuszek ale teraz to już przesada:)

Ja mam BMI 19 i zdecydowanie nic nie widać ;-) Jak zjadłam 2 talerze fasoli po bretońsku z fasolką, która nie do końca mi rozmiekla, to i owszem :-D

Na tym etapie to wydaje mi się, że to bardziej kwestia wzdęć, które pojawiają się już na początku ciąży. Choć kto wie....

Ja jestem z Lodzi,
dzisaj zrobilam 4 test i jest taka sama słaba kreska, mialam isc do gin ale pojde w pon. Zastanawialycie sie co powiedziec w pracy? bo ja mam mały problem ;/.
Co do samopoczucia to jest ok piersi bola ale juz od 2 tyg non toper, wc czesciej ale nc wiecej pewnie za czesto. chociaz za pierwszym raze tez sie tak dobrze czulam i nic mi nie bylo poronilam wiec teraz staram sie wogole o tym nie myslec

cześć dziewczyny!
Witam Was wszystkie :tak:
Cyntia, strasznie się cieszę! Trzymam mocno kciuki, zeby było wszystko juz dobrze :tak:

kotulcia, ja też mogłabym spać non stop teraz. Straszne to jest. Chociaż mam nadzieje, ze do konca ciąży mi te spanie zostanie :-)
Od wczoraj mam mdłości, straszne to :-(Czy się zje, czy się nie zje i tak w brzuchu muli. Bleah

Hej dziewczyny! Byłam wczoraj u lekarza i niestety za wcześnie poleciałam bo poza zwiększonym endometrium nic nie widać. Beta wczoraj 583, mam powtórzyć w poniedziałek.kazał mi pan dr wziąć luteina 2x2 i uzbroić się w cierpliwość. Trochę trudno po poronieniu ale jestem dobrej myśli. Z objawow mdłości i wzdęcia :-S W poprzedniej ciąży beta w 31 dniu była 40 więc myślę że teraz będzie ok!!

Dodam jeszcze ze jak zaszłam w ciążę z córką to w drugi dzień po terminie @ poszłam do lekarza i juz był pęcherzyk widoczny. No Ale każda ciąża inna a ja jestem 7 lat starsza :-)

Ja jestem z Warszawy.
Kotulcia - plamień na pewno się nie wlicza. Przez ponad rok miałam monitorowane cykle. Użerałam się też wtedy z plamieniami. Widać było wyraźnie, że wpadają one jeszcze w fazę lutealną - okres (ten prawdziwy) przychodził tak jak trzeba, 14 dni po owulacji widocznej na usg, a plamienia były przed. Myślę, że możesz być spokojna o swoje "opóźnienie".

Coś mnie wczoraj dopadło - boli mnie ucho i węzeł chłonny do tego stopnia, że nie mogę szeroko otwierać buzi (wszystko tylko z jednej strony). Poleciałam po pracy do lekarza, a ona nazwała nie ciążową cierpiętnicą...dała mi jakieś kropelki do ucha. Mam nadzieję, że pomoże, na prawdę mnie boli i boję się, że mam jakiś stan zapalny. Nie byłam chora od kilku ładnych lat a tu nagle coś takiego się przyplątało :-(.

Ja dziś byłam zrobic badania, we wtorek mam wizytę, tym razem już z usg. W poprzedniej ciąży brałam luteinę dopochwowo 2x2 (mój gin twierdzi, że mniejsze dawki nie mają sensu), teraz nic nie dostałam póki co.

Mi niestety zostało jeszcze trochę brzucha po poprzedniej ciąży, chociaż wygląda bardziej jak po porządnym obiedzie, a nie jak ciążowy. I mam nadzieję, że za szybko się nie pojawi, bo wolałabym na razie swój stan utrzymać w tajemnicy. Ale nie wiem czy to realne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry