Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hmmmm a to on pomaga wywołać poród? Nie straszcie...
Ja mam obecnie 30 tc i od jakiegoś miesiąca biorę oeparol. Mój gin prowadzący mi poradził, żebym brała na uregulowanie akcji serca i ciśnienia. Jak narazie grozi mi przedwczesny poród ze względu na duże ryzyko wystspienia gestozy. Biorę dopegyt na cisnienie, teraz doszła opuchluzna...
Cześć mamusie, dorwałam się do laptopa!!!
Po wczorajszej wizycie:
32 tydzień ciąży, zaczął się 33
waga 74,25 kg
tętno płodu 140/min
waga płodu 2024g +/- 10%
średni wiek ciąży 33t6d
ułożenie główkowe
szyjka 34mm zamknięta
lekarz powiedział że nadal chłopak, wszystko ok i zero przeciwwskazań do naturalnego porodu i myśli że do porodu 3200 się uzbiera.
Czy liczycie ruchy płodu?
Na ostatniej wizycie 31 lipca położna prosiła aby liczyć na razie wszystkie ruchy jakie czuję trzy razy dziennie po godzinie - godziny obojętne, jak się zacznie ruszać to liczyć ile razy przez godzinę. Jak nie będzie więc jak trzech ruchów to policzyć przez następną.
Przez dwa tygodnie zapisywałam te ruchy i położna powiedziała że wygląda wszystko dobrze i abym dalej zapisywała.
Wczoraj lekarz powiedział że jest jeszcze inna metoda: liczyć ile razy się ruszył do godziny 12:00 i do 24:00 ale tylko mocne ruchy takie jak obracanie, rozpychanie itp. (nie liczyć kopniaków, czkawki itp.) więc od 24:00 do 12:00 było 12 mocnych ruchów, a od 12:00 do tej pory 8. Jak będzie często mniej jak 10 albo dużo więcej to się do szpitala zgłosić bo może być coś nie tak.
Co wy na to?
Mi też lekarz kazał na ostatniej wizycie liczyć ruchy,licze i jest ok
No a Ty się bałaś ,że będzie 4kg,bo mówiłaś,że u Was się rodzą duże dzieci![]()
. Choć jeszcze nie wiadomo ile tak naprawdę będzie bo wiesz jak to jest może być dużo więcej
.