reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2014

Pscolka, mam jeszcze wizytę 18 września, morze odwoła te leki, ale nie wygladal jakby wierzył w to spotkanie, bo szyjka mieciutka. Może dlatego mówił ze do konca. Ogólnie mam walczyć o każdy dzień w dwupaku i jeśli starać sie wytrzymać jeszcze dwa tygodnie.

Jeśli chodzi o pepek to ja zamierzam nic nie robić tylko suszyc jalowymi wacikami.

reklama
rjoanka - dziwne, że masz brać do końca. Jak ciąża donoszona będzie to po co ją przedłużać?

Madzia - ja tam widzę, że Leko są w Gemini;-)

Leko do dezynfekcji saszetki 10 sztuk - Artykuły higieniczne | AptekaGemini.pl

martina - u mnie dzisiaj pomidorowa, ale z makaronem. Pierwsza w życiu, a 34 lata na karku:-D. Nam też przy stosowaniu Octaniseptu długo kikut nie chciał odpaść (28 dni), a przestawiliśmy się na spirytus z wodą w proporcji 2:1 i po kilku dniach było po problemie. Tym razem pierwszy tydzień będę używała octanisept, żeby nie piekło, a potem heja spirytus:-D.

Oj dziękuję Ci bardzo :*
Ja to chyba jakaś ślepa jestem he ;)

Dziewczyny robie jeszcze zakupy na emini.

Jaka masc kupic na sutki?
Które podkłady bedą grube i typowo takie na pierwsze chwile po porodzie?
Jakie wkładki laktacyjne?
I czy warto kupic mydełko natłuszczające?

Miałam nie robic zapasów ale młodsza siostra jest w 16tc wiec jak cos bede miałą komu oddac nadwyzki

Domka
ja używałam Bephantenu na sutki (też nie zmywałam) a po drugie używałam kapturków na piersi aż się brodawki wygoiły i przyzwyczaiły. Co do wkładek to nie pamiętam, teraz kupiłam z Canpolu i jeszcze z jakiejś innej firmy - zobaczę które lepsze:)

Wrześniowki dały dzisiaj czadu :-) chyba że 3 się rozpakowały :-) jakoś nie może do mnie dojść że my następne :-) niby się człowiek już przyzwyczaił do tej myśli ale ciągle to się jakieś takie odległe wydaje. Macie tak?

Ja wkładki kupiłam tommee tippee. Uwielbiam tą firmę :-) naprawdę porządne produkty. Teraz to chociaż mają jakieś ceny w miarę a jak córkę urodziłam to były ceny z kosmosu. Wogole to tylko na allegro można było dostać albo jeszcze w Niemczech kupowałam bo w naszym mieście nikt nie słyszał o takiej firmie.

Marika- tez zerkałam do wrześniowek:) no u nas od przyszłego tygodnia niech sie zaczyna (dla chętnych). Ja tam chce rodzic 8-12.10:)
Ale mnie boli podbrzusze, jakieś bolesne skurcze mam:/
Chyba moge nospe co?

Nospe jak najbardziej.

No ta katka to na forum rodziła normalnie :-) niezły hardkor :-D Jak sobie mój poród przypomnę to gdzie bym tam miała głowę do lepienia pierogów i pisania na forum :-)

Wczoraj mi powiedział dr ze do 1.10 już będzie Aurelka na świecie więc raczej wrzesniowa będę :-) bardzo mnie to cieszy :-)

Ostatnia edycja:
4 wrześniówki to cesarkę chyba miały dzisiaj:) A katka no naturalnie przypadkiem dołączyła do tego dzisiejszego wysypu. W sumie mąż by się ucieszył jakbym mu ruskich nalepiła:-D Ja chcę urodzić 8 - mąż obstawia 12 września:)

Musze się wyrobić bo pierwszy zjazd w szkole mam 4-5 października:-) Chociaż jakbym na wykładach urodziła to może bym miała z mężem czesne w gratisie:-)

Ja chcę już być po:) Aż się doczekać nie mogę:)))

Tez śledzę wrześniowki następne my w kolejce :-) moj maź mi mówi ze czuje ze zaniedlugo nie rozpakuje a jak on coś powie to sie zawsze sprawdza.. Dzis cały dzien cZulam udurzenia gorąca mierzylam ciśnienie miałam 146/95 trochę podwyższone i strasznie spuchniete mam stopy tak ze niewidze kostek moczylam w wodzie zimnej ba!!! Lodowatej nic niepomoglo jak wy sobie pomagacie w tej dolegliwości ?? Pije duzo wody , herbatki i soki .... Jeszcze 32 dni jak u mnie :-)

reklama
Do góry