reklama

Październik 2014

Ewelinaanna - może przeszlas kiedyś poronienie? Nie miałaś sytuacji, w której spóźniał Ci się okres podczas starań o dziecko, a krwawienie jednak przyszło?

Ja nie lubię zup z mrożonek, bo są takie jałowe. Muszę mieć aromatyczny wywar ze świeżych warzyw. Pomidorowka za mną chodzi, mmmm.

Na pierwsze dni bigos i kapusta z pierogów, cebula, to na bank odpadają :( No chyba, że chcemy fundować ból brzuszka maluszkom :(

A co do ogromnej listy alergenów nam pediatra na SR mówił, żeby ich nie unikać, jadać z rozsądkiem, a dopiero, gdy się pojawi problem szukać przyczyny. Bo jeśli będziemy unikać, to dzieciątko nie będzie przyzwyczajone.

reklama
martina 969 problem w tym, że jest to moja pierwsza ciąża i w badaniu wyszły mi te przeciwciała... a teoretycznie przy pierwszej ciąży nie powinno wyjść... ale staram się nie panikować bo kolejne wyniki za trzy dni... martwię się tylko o dzieciątko, żeby to na nie nie wpłynęło
.

trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ;-)

Martina ja w pierwszej ciazy jak i w tej wyladowalam w szpitalu z powodu czestych skurczy... Za pierwszym razem sama pojechalam na IP a teraz lekarz po wizycie sam dal mi skierowanie na patologie ciazy. W obu przypadkach mialam tokolize wiec to nie jest do konca tak ze lekarz przepisze no spe i reszte ma w tylku... Zalezy na jakiego lekarza trafisz;) dodam ze w drugim przypadku ja sama nie myslalam ze te twardnienia ktore mam sa za czesto i ze cos sie dzieje z szyjka, gdyby nie lekarz kto wie czy juz dawno bym nie urodzila... ;p

myślę że na wcześniejszym etapie ciąży i tu w UK by tego nie zbagatelizowali, nie mówie o PL, natomiast w tym czasie to co inne, bo skurcze już się zdarzają.

właśnie wróciłam z wizyty z położną i też mowiłam że mam częste skurcze, bóle krzyżowe itd. powiedziała ze normalne na tym etapie i albo przepowiadają rychły poród albo trzeba jeszcze poczekać. a że jestem w 37 tyg to uważają że normalne i mam po prostu obserwować i czekać

wyniki moczu ok, pobrała mi ostatni raz krew, miałam badania przesiewowe na MRSA czyli pod kątem gronkowca złocistego, przed wizyta w szpitalu i wynik na szczęście negatywny:-)
jeśli dotrwam następna wizyta za dwa tygodnie.

odpocznę godzinke i lecę znowu po Filipka do szkoły

Babina podczas seksu i np. Masazu sutkow wytwarza sie naturalna oksytocyna ktora przyspiesza akcje porodowa ;) w spermie tez chyba jest oksytocyna (chyba) albo jakis inny zwiazek ktory przyspiesza porod. Nie pamietam co dokladnie w tej spermie jest nie chce sklamac;p takze np. Jesli ktoras ma obawy przed samym seksem mozna troche sutki pomasowac ;p

eee o tych sutkach to nie słyszałam :-p chyba trzeba dać się wytarmosić :-D

A w czym do porodu i po?? Bo powiem Wam, że żółwim tempem pakuje te torbe a tu co raz częściej dochodzą mnie głosy, ze pozniej to dresy, tunika leginsy a nie koszule nocne i szlafrok. No to zdębiałam. Jak jest z Wami? Co macie w torbach? ??

Co do oksytocyny podczas seksu prawda, ale w spermie znajduje sie rownie prostaglandyna, ktora powoduje dojrzewanie szyjki mamcicy a w rezultacie jej skurcze ;-)przez 2-4 godzin po stosunku stezenie tego hormonu jest o wiele wieksze , no i stosunek sam w sobie jest masazem szykji

martina - na tym etapie ciazy to wszystko bedzie oki.... jak dotrwsz do 41 tyg, zrobie ci extra masaza szyjki :-p mnie najbardzie irytowalo odfsylanie do domu przy skurczach, bo za rzadkie :sorry2: teraz bede czekac do ostatnije chwili co by malego nie ciagac w te i wewte, choc szpital pod nosem

Mizaah - moja torba sie planuje doipier, ale pojade pewnie w dresach i jakims topie, a rodzic bede w kopszuli bo dostep latwiejszy ;-)po porodzie i prysznicu, ubralam spodnie od pizamy, luzne i, stanik do karmienia i koszulke na ramiaczkach aby miec latwy dostep

Co do oksytocyny podczas seksu prawda, ale w spermie znajduje sie rownie prostaglandyna, ktora powoduje dojrzewanie szyjki mamcicy a w rezultacie jej skurcze ;-)przez 2-4 godzin po stosunku stezenie tego hormonu jest o wiele wieksze , no i stosunek sam w sobie jest masazem szykji

martina - na tym etapie ciazy to wszystko bedzie oki.... jak dotrwsz do 41 tyg, zrobie ci extra masaza szyjki :-p mnie najbardzie irytowalo odfsylanie do domu przy skurczach, bo za rzadkie :sorry2: teraz bede czekac do ostatnije chwili co by malego nie ciagac w te i wewte, choc szpital pod nosem

Mizaah - moja torba sie planuje doipier, ale pojade pewnie w dresach i jakims topie, a rodzic bede w kopszuli bo dostep latwiejszy ;-)po porodzie i prysznicu, ubralam spodnie od pizamy, luzne i, stanik do karmienia i koszulke na ramiaczkach aby miec latwy dostep

nie strasz mnie:-p nie chce doczekać do 41 tyg :no: miałam masaże przy pierwszym synku, jak wody odeszły a nie miałam skurczów i szczerze podziękuje

ja też raczej będę czekała jak skurcze będą częste żeby nie jeździć w tą i z powrotem.

tyle gadacie o tym seksie,że pomaga itd że aż zachciało mi się po tak długiej przerwie :-)

U mnie w szpitalu daja koszule do porodu a po porodzie naciskaja zeby rowniez miec koszule- szybciej sie goi krocze w razie naciecia no i dostep szybszy dla lekarzy zeby mogli sprawdzac czy sie dobrze goi... Ja co prawda torby jeszcze nie spakowalam ale na pewno bede brala koszule ;)

Gosiak dziekuje za poprawienie mnie hehe ;D

martina - hihi ja tez nie chcialam dotrwa a jednak...teraz oby nie :sorry2:masaz byl szybki ale skuteczny, bo skurcze przybraly na sile i czestotliwosci, ale mozesz sie nie zgodzic, mnie pytala chyba ze trzy razy czy na pewno chce ;-)

Olcia - ja tylko uzupelnilam , bo oskytocyta tez wazna :tak:

Tez jeszcze sie wstrzymam z wykorzystaniem meza pare tygodnie a potem wreszcie cos zadzialamy, bo chlopina mi uschnie, zanim dojde do siebie po porodze :-D

reklama
martina - hihi ja tez nie chcialam dotrwa a jednak...teraz oby nie :sorry2:masaz byl szybki ale skuteczny, bo skurcze przybraly na sile i czestotliwosci, ale mozesz sie nie zgodzic, mnie pytala chyba ze trzy razy czy na pewno chce ;-)

Olcia - ja tylko uzupelnilam , bo oskytocyta tez wazna :tak:

Tez jeszcze sie wstrzymam z wykorzystaniem meza pare tygodnie a potem wreszcie cos zadzialamy, bo chlopina mi uschnie, zanim dojde do siebie po porodze :-D

no ja miałam kilkakrotne masaż bo nie było właśnie rozwarcia i fakt on najbardziej pomógł. Bo np na oxy to prawie w ogóle nie reagowałam.
dzisiaj położna spytała czy chce znieczulenie zewnątrz-oponowe, powiedziałam że chcę, bo przy pierwszym też miałam, mimo że bardzo późno dostałam a i sama myśl na ból jaki był wtedy to wiem że chcę ze znieczuleniem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry