reklama

Październik 2014

reklama
Ją mam z Belli 20sztuk chyba;-) i wzięłam podpaski większe;-)może wystarczy zresztą apteka jest w szpitalu to można dokupić szkoda miejsca w torbie;-)podkłady wzięłam 2 na łóżko ;-)

Madzia - Linomag zielony jest najlepszy

babina
- oby stopa wropcila, choc czasem nie wraca...stawy sie rozluzniaja i moze sie zdarzyc , ze nie wroca na swoje stre miejsce

marika - oj mi tez goraco, dzis nawet przy otwartym oknie saplismy a i tak czulam sie potwornie. Maz zmarzl troche ale coz :sorry:

Ale jestem padnieta, ledwo żyje. Mierzylam ciśnienie ale jest ok. Musiałam iść się położyć bo normalnie zasypiam na stojąco.

Ja mam podkładów 2 paczki bella i jedna canpolu.
Majtki zamawiam 1 paczuszkę, czyli 2 szt siatkowych wielorazowych.
Na tena lady zamówiłam bezpłatne próbki wkładek i majtek chłonnych.
Jak mi czegoś braknie zawsze można dokupić.
Dziś kupilam jeszcze żel do intymnej biały jeleń z kora dębu.

Piękne macie te pokoiki:) My niestety musimy wygospodarować jakiś kącik dla dziecka w kawalerce.....:cool:

Mamuśki mam parę pytań do was:
1. Czy macie jakiś sprawdzony termometr dla dziecka, taki bezdotykowy???? Może jakiś link z allegro???
2. Na której stronie ma być materac dla noworodka? Gryka? Kokos?
3. Jak te strony odróżnić?
4. Jak używa się pudru dla dziecka? przy każdej zmianie pieluszki czy tylko jak jest odparzone?
5, Jak kłaść dziecka spać? na boczkach czy na pleckach???
6. Termin mam na 31. 10 więc sam koniec.... Jak spakuje na wyjście małego body na długi rękaw, półspiochy i taki jesienny cienki kombinezon i do tego koc to będzie dobrze??? Czy jeszcze lepiej spakować jakąs bluze?

Aj więcej pytań niż odpowiedzi:crazy: Przy następnym będę już wiedziała:)

ania: dzięki za wytyczne do pomiaru cukru :tak: Ja mam 8 par :szok: Nie wiem po co tak dużo, bo się je pierze i można używać kilka razy. Chciałam uniknąć prania i wieszania na kaloryferze w szpitalu by wyschły więc wzięłam więcej.

Marrika: zazdroszczę i gratuluję wyników. U mnie dużo wskaźników jest nad i pod kreską. Ale to w ciąży norma.
Garmekla: ale mnie nastraszyłaś. Dobrze, że Tobie przeszło :tak:

mroczko: ja bym się nie zgodziła. W PL oznacza to cc a słyszałam, że takie odwracanie to niebezpieczne może być.

Atu: wkładów do majtek to mam 4x bella i jedno wielkie opakowanie firmy hartman. Pewnie za dużo ale mam komu oddać bo u nas kolejna kobietka w rodzinie w ciąży.

ruda: termometr: microlife nc 100. U mnie się sprawdza
Termometr Microlife bezkontaktowy, skanujący NC 100 - Termometry ale słyszałam,że te do uszu są lepsze.
Z materacem nie pomogę.
Pudru nie stosowałam, smaruję sudocremem po kąpieli.
Dziecko kładłam na boczkach, naprzemiennie
Jeśli chodzi o ubranie maluszka to mam dwie opcje: na pajaca ubiorę albo polarkowy pajac albo zimowy kombinezon w zależności od temperatury.

Ostatnia edycja:
Piękne macie te pokoiki:) My niestety musimy wygospodarować jakiś kącik dla dziecka w kawalerce.....:cool:

Mamuśki mam parę pytań do was:
1. Czy macie jakiś sprawdzony termometr dla dziecka, taki bezdotykowy???? Może jakiś link z allegro???
2. Na której stronie ma być materac dla noworodka? Gryka? Kokos?
3. Jak te strony odróżnić?
4. Jak używa się pudru dla dziecka? przy każdej zmianie pieluszki czy tylko jak jest odparzone?
5, Jak kłaść dziecka spać? na boczkach czy na pleckach???
6. Termin mam na 31. 10 więc sam koniec.... Jak spakuje na wyjście małego body na długi rękaw, półspiochy i taki jesienny cienki kombinezon i do tego koc to będzie dobrze??? Czy jeszcze lepiej spakować jakąs bluze?

Aj więcej pytań niż odpowiedzi:crazy: Przy następnym będę już wiedziała:)

1. My mamy taki do czółka jak już kupiliśmy to też słyszałam, że te do ucha są dokładniejsze....
2.3 Z tego co wiem (i robiłam) najpierw strona kokosowa ( ta płaska i twarda) a później gryczana ( ta z tymi pikowanymi kwadracikami) . najpierw dzidzia musi mieć płasko,bo kształtuje sie kregosłup a później jak już dziecko zaczyna stawać w łóżeczku gryka żeby masowała stópki:P
4. ja z pudrem nie miałam do czynienia, używałam maści pośladkowej Ziajki, jesli pojawiało się jakieś odparzenie wtedy próbowałam mąki ziemniaczanej a jak to nie pomogło dopiero sudocrem
5. Ja kładłam Kacperka naprzemiennie raz jeden, raz drugi boczek, plecki a w dzień też często spał na brzuszku (i wtedy też główka raz na jedną raz na drugą strone. - choć o tym spaniu na brzuszku są różne opinie...
6. Jeśli dotrwasz do terminu lub przenosisz to właściwie może być już śnieg :P, Ja nie pakuje ubranek na wyjście, szykuje tylko małżowi kilka wersji zależnie od pogody i on jak po nas przyjedzie to je przywiezie:) szkoda miejsca w torbie :P takie moje zdanie... naszykuj małżowi w domu tak jak napisałaś body półśpiochy/śpiochy kocyk i dwa kombinezony jeden cienki drugi gruby. zobaczycie jaka bedzie pogoda i wtedy odpowiedni Ci przywiezie. Jak ja rodziłam w styczniu to miałam naszykowaną dodatkową pieluszke tetrową żeby w drodze szpital -auto, auto-dom zarzucić na fotelik żeby młodemu ten mróz prosto w buźke nie dawał ;) analogicznie jeśli będzie np. bardzo duzy wiatr etc..

o i jeśli chodzi o łóżeczko to jeszcze bardzo polecam "klin" żeby głowka dziecka była nieco wyżej niż reszta ciałka. U nas sprawdziło się to przy ulewaniu, a później jeszcze taki zaprzyjaźniony pediatra powiedział mi, że w ogóle tak się powinno robić bez wzgledu na to czy dziecko ulewa czy nie...

Mam nadzieje, ze troszke pomogłam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Za 4 tygodnie mam odejść na macierzyński. A oni mi dzis oznajmili ze nie maja nikogo na moje miejsce. Niby chętnych nie brakuje ale klient kręci nosem i dupa... Chciałam dobrać urlopu i odejść za tydzien czy dwa a ci mi na to ze wtedy moj P bedzie robił nasza prace sam aż kogoś znajda. Wkurzają mnie strasznie. Mam prawo odejść juz teraz a oni próbują mnie zatrzymać ile sie da. Dostałam jeden dzień wolny aby pojechać po rzeczy Martyny. Wkurzają mnie strasznie. Olala bym ich i wzięła pare dni chorobowego ale wtedy moj P miał by problem. Normalnie pracuje 7 dni w tygodniu ponad 200h w miesiacu a jak by jeszcze musiał pracować za mnie... Oj potrafią wkurzyć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry