Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Domka oj niektóre kobietki podczas porodu się rzucają, histeryzują itp![]()
ja oglądam te odcinki o położnych i w którymś była kobieta która się zachowywała podobnie:
https://www.youtube.com/watch?v=QDeV50l0KcQ&list=UUsvnqQ57QE4lJPZeHRKVcsA
Mój mąż jak oglądał tego kossakowskiego stwierdził że kobieta się przygotowuje 9 miesięcy do tego (to na ból można się przygotować i nie będzie bolało?:-)) i on jak robił tatuaż na żebrach to też bardzo bolałoA na koniec stwierdził że jak rodziłam młodego to chyba nie było tak źle (skąd on może wiedzieć jak go nie było
) - nie no wręcz fantastycznie, lubię ból bo jestem masochistką więc poród dla mnie to przyjemność. Aż się cieszę że ma rodzić ze mną teraz, usłyszy "odgłosy" porodówki to może zrozumie więcej... Chętnie poddałabym go takiemu testowi ale na razie naślę na niego teściową może ona mu powie co to za ból - ona go rodziła 3 dni że już zielone wody odchodziły... Powiem jej co jej synuś bredzi:-)
Mizzah moja szyjka też nie chce współpracować:/ Co do przenoszenia czytałam że wg najnowszych badań lepiej urodzić w 38tyg niż przenosić po 40tyg - większe ryzyko i zwiększa się odsetek śmiertelności noworodków. Mam zamiar męczyć lekarza że w najgorszym razie jak dotrwam do 40tyg chcę od razu skierowanie na wywołanie - powód niech sobie jakiś wymyśli sam - oni są mistrzami ściemniania
Cyntia to fakt że kobieta ma motywacje - zobaczyć swoje dzieckoA oddychanie w czasie porodu to fajnie się o tym mówi na szkole rodzenia - poród to przetrwanie i wtedy ciężko się myśli o czymkolwiek - chyba tylko o tym żeby już się skończyło. Mnie nawet zirytował lekarz jak przyszedł zapytać co ile skurcze - chciałam go pogryźć że mnie boli a on śmie pytać
Ja pamiętam że położna mi kazała oddychać a ja i tak po swojemu to robilam intuicyjnie jak mi ciało podpowiadało
Madzia &&& za wizytę
Dzisiaj zaczynamy 37 tydzień![]()
Po pierwsze chyba widzi jak ciężko pracujesz w domu i ile jest zrobione a po drugie nawet gdybyś tylko leżała na kanapie to kurcze przecież jesteś na końcówce ciąży - wolno Ci i masz prawo leżeć! Naprawdę nie rozumiem takich osób.