Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
magdalenka - a widzisz kompletnie zapomnialam, ze tam te wykresiki sa !!! zaraz zerkne jak tam to wygladateraz wizyta za 2 tyg. i potem co 2 tyg...zobaczymy jak dlugo
ruda -bardzo wspolczuje sytuacji, z obraczka zrozumiale, ja tez od jakis 2 tyg nie wkladam, bo rano ok, ale popoludniu juz zdjac nie moge. PS bardzo dobrze, jej odpowiedzialas ! Ps a ja zaluje, ze wczesniej meza nie poznalam i pierwszego dziecatka nie mialam w Twoim wieku ! a tak wogole to te wszystkie marudzace, przeciez same pewnie byly w ciazy to wiedza jak ciezko...brak slow
Czarna - to tak ja my z pierwszym maluchem ...slub w lipcu a w pazdziernku juz ciaza, ale na co czekac nam bylo ;-)
martina -ja plan porodu mam z poprzendiego i oczywsice go drugkuje. Bo ostatnio pierwsze co polozne robily to go czytaly. Nawet wrzuce jesli Ci pomoze :
· I would like to give birth in hospitalMY BIRTH PLAN
· I would like my husband, Emil, to be with me during labour
· I would like to use a birthing pool, if available
· I would like my husband to be with me if I have a forceps or vacuum delivery
· I would like my husband to be with me if I have a caesarean section
· I would like to use equipment such as mats or ball during labour
· I would like to move around during labour
· I would like my baby’s heart to be monitored if everything is straightforward
· I would like my baby delivered straight onto my tummy (skin-to-skin)
· I agree to have midwives, nurses or doctors in training during labour
· I want to try to manage with gas and air or pain-relieving injections but would like the option of an epidural
· I would like my midwife to tell me if she thinks I need episiotomy - I don’t want to tear
· I would like to take injection to deliver my placenta faster
· I would like breastfeeding my baby
· I would like to drink water or eat light snacks during labour
· Please give my baby vit. K
To wydrukowalam i podpisalam
Kacha - ja od tescioewej na wakacjach uslyszala - "Nie nos malego bo cos sie stanie" po czym obrocila sie do sasiadki (ja stoje nadal obok) "ehhh te dziewczyny teraz takie delkiatne - kiedys to sie w polu robilo do konca ciazy "
martina, magdalenka - a proponowali Wam abyscie zaszczepily sie na krztusiec ?? to w 28 tyg mialo byc ??? bo mi tak, ale odmowilam (zreszta poprzednio tez), wtedy dostalam do domu list i umowilam sie na szczepienie po porodze aby przeciwciala dac malego z mlekiem, teraz sie mnie pytala ale listu nie dostalam . aaaa wlasnie ja po porodzie poprosilam tez aby zaszczepili malego na gruzlice, bo ni szczepia tu normlanie. Niby Polski nie maja na liscie krajow zagrozonych, ale powiedzialam, ze kiedys w rodzinie ktos chorowal i bedziemy jechac itp .
kotulica- a moj budyn czeka i czeka....a dzis resztke mleka zjadlam z platkami i co ja teraz zrobie !!! ????
Mizaah - pewnie jakas jest ale nie wiem jakateraz kupilam te premium care ale tylko dlatego, ze byly w promocji i tansze od tych baby dry (te mialam przy Tymku )
kasku - polecilabym i zareklamowala swojego meza do fotek, no ale do Wroclawia kawalek by mial![]()
Cyntia ja robie tak że dynie kroję w kostkę tako 1cm na 1cm Tylko musisz obrać tak grubiej i odkroić to takie gombczaste bo nie równo się ugotuje. Do garnka wlewam szklankę octu 10% i prawie 5 szklanek wody (wtedy wychodzi taka kwaśniejsza u nas się taką jada ale jak kto lubi)Wpadam tylko na chwilę z pytaniem o przepis na dynię do słoiczkówJak to się robi? Dostałam kawał dyni i nie mam pomysłu na nią. Macie jakiś sprawdzony pomysł na zimę?
Gosiak85 tez jestes z Anglii powiedz mi prosze w którym jestes tyg? Czy miałaś robione ktg ? Bo ja jak narazie nic .... Dziewczyny niewiem niechce robic paniki ale wydaje mi sie ze chyba coś powoli sie zaczęło od rana mam biegunke do tego całe śniadanie poszło i pobolewa mnie brzuch tak jagby na okres .... I uczucie goraca chwilowo ... Juz sama niewiem
Ja nie wzielam tej szczeoionki oo rozmowie z polskim lekarzem.