reklama

Październik 2014

Teraz jak siedze w domu to przychodzi mi 100 pomysłów co powiedzieć tej babie ale w przychodni mnie zamurowało:)
Ja cieszę się, że tak szybko wyszłam za mąż... na co czekać??? Cieszę się że sami na to wesele odłożyliśmy i że jesteśmy na "swoim" wynajmowana kawalerka ale dobre i to a nie z rodzicami lub co gorsza na ich garnuszku.... Ale takie wredne baby potrafią podnieść ciśnienie....

Co do majtek to u nas w szkole rodzenia położna mówiła że te jednorazowe zielone odparzają i ogólnie są do d.... a super są wielorazowe białe siateczkowe

Ila razy ja już to słyszałam, że kiedyś to się praktycznie w polu rodziło a teraz to takie delikatne ( od babci)

reklama
Klamac jak klamac czasem podkoloryzowac ;) ale co sie dziwic jak sami ang co chwila chodza I placza ze plecy ich bola itp zeby miec zwolnienie z pracy. Mi kolezanka ang mowila ze ona co tydz byla u lekarza ze dalej ja plecy bola tydzien w tydzien przez jakis czas po to aby zrobili jej jakiea badania I dali rehabilitacje. Niestety tu taki system ze musisz byc upierdliwa. Ja z tych co raz pojda I sie poddaje jak mnie traktuja jak idiotke. Czujesz sie zle a wmawiaja ci ze tak naprawde wszystko ok I ze powinnas czuc sie swiwtnie I wspanialy ich lek paracetamol na wszelkie zlo hahahha ;p

Magdalenka9191 rzeczywiście tutaj czasami trzeba kłamać w żywe oczy bo jak ciagle słyszę ze to normalne w ciazy i take paracetamol to mnie coś bierze .... Poczekam jeszcze w poniedziałek mam wizyte i ktg ... Mam super lekarke bo polozna to jakaś masakra ruchy małej są ok czasami az za wiele :-))). Gosiak 85 tez tak myslalAm ze ktg niebedzie tak dostępne myślałam ze to tylko u mnie bo co szpital i region to co innego ... Ale dziekuje za odpowiedz ci .... Pozdrawiam

Jak mala wariuje to ok :) a to normalnie u midwife masz ktg? U mnie tylko sluchaja serduszka. Mi ost od midwife sie dostalo ze nie dzwonilam do azpitala jak sie zle czulam ale juz tyle razy tam bylam I po tym jak tam traktuja nie ma sensu jechac tylko po paracetamol ale ze ciaza zagrozona to nast razem kaza mi od razu dzwonic.

Mizzah ja akurat robiłam budyń śmietankowy z białą czekoladą - jutro chyba kupię czekoladowy:-) Ale taki pyszny był że mruczałam i cmokałam a mąż się na mnie dziwnie patrzył:-)

gosiak u nas mleka zawsze zapas bo młody lubi.

Wiecie że odkryłam że mleko z kartonu po otwarciu wytrzymuje 1,5tyg i nie kwaśnieje (dłużej nie eksperymentowałam):baffled: ciekawe co oni teraz tam dodają...

A co do komentarza Twojej teściowej o robieniu w polu itp. to moja prababcia właśnie poszła w pole robić, urodziła, odłożyła zawiniątko, dokończyła robotę i dopiero wróciła do domu:szok: Ale to było jej ósme czy dziewiąte dziecko więc miała obcykane wszystko...:-p

mroczko spokojnie, mi czop już chyba 3 razy odchodził po malutkim kawałeczku, skurcze miałam a ostatnio myślałam że to chyba już jak od 3 w nocy miałam bóle, problemy jelitowe były a tu dupa i nic się nie wydarzyło a szyjka-franca dalej długa;) Który jesteś tydzień bo nie masz suwaczka?

Ja wyszłam za mąż dwa miesiące przed 19 urodzinami;) A cztery miesiące przed 20 zostałam po raz pierwszy mamą:) Haha a w ciąży z młodym sąsiadka w windzie mnie pyta: "a który to miesiąc", więc uprzejmie odpowiedziałam, ona myśli myśli i pyta: "a ile miesięcy po ślubie jesteście?" Haha myślałam że padnę:P

Ale narobilyscie mi smaku z tym budyniem, psikus mam tylko galaretki :/ wczoraj sie namachalem kopytek na pare dni z sosikiem z pieczarek a pozniej umieralam reszte dnia. Glupia ja. Brzuch mi sie tak stawial dopiero pozniej pomyslalam co narobilam. Mam glupie pyt jak ten czop odchodzi po kawalku to jak to rozpoznac nie mylac tego ze sluzem?

Też wczoraj robiłam kopytka z sosikiem z mięskiem z kurczaka i do tego mizeria:) Dzisiaj jeszcze było:)

wklejam zdjęcie czopa (ten jest kotki akurat haha ale mój wyglądał podobnie z tym że był mniejszy i jaśniejszy)
Zobacz załącznik 642316
Czasami są to mniejsze kawałki czasami większe ale różni się od śluzu i upławów (przynajmniej u mnie) że jest taki zbity galaretowato-budyniowaty i w rękach czuć że to takie właśnie dziwne;)

Uznałam że załatwię tę francę moją szyjkę i jutro idę do zielarni po liście malin i olej z wiesiołka - chcę kupić Gal bo jest w dobrej cenie i tak jest napisane że doustnie 3x2 kapsułki a czytałam że dopochwowo też dziewczyny aplikują ale nie wiem ile dziennie? I herbaty pierwszy tydzień planuję 1 torebkę mocną a potem dwa razy dziennie.

Ruda- dobrze tej małpie powiedziałaś! Mnie by pewnie zatkało... Tak jak zawsze wygadana byłam, tak w ciazy jakaś ciotowata jestem i wrażliwa na wszystko:/

Katinka- a Ciebie podziwiam... Ze wytrzymujesz... A z drugiej strony to pieprznelabym tym wszystkim, jak sie nie podoba to niech sam robi albo spada!!

Kotulcia- a jakie sa przeciwwskazania tego wiesiolka? Bo podobno jakieś tam są... Ja tam chce rodzic od 1 października:)

Korci mnie żeby narobić pierogów ruskich i zamrozić... Ale ja lewa w tym jestem... Ciasto zawsze mi twarde wychodzi... MusZe babcie poprosić o pomoc jak wyzdrowieje:) porobie porcje pó 25szt i bedzie na czarna godzine- bo jakieś pulpety czy cos to jakoś mnie nie kręci, nie wiem nawet jak.

Co dzis oglądamy w tv?

Mój chlop poszedł wczoraj spac a ja oglądałam tv i leciała teksanska masakra Piła mechaniczna :) nie wiem jak on to zrobił ale wyczail ze oglądam jakieś głupoty i nagle sie pojawił w pokoju żebym to szybko przelaczyla bo dzidzia bedzie sie bała hehehe:) a dzis z emocjonujących filmów to chyba Harry Potter zostaje :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry