reklama

Październik 2014

reklama
Cyntia - jest to trwaly bol, przynajmnije u mnie tak bylo, z tym, ze sie nasilal. Nic milego, myslalam, ze mi rozszarpie kregoslup. Masazew pomagalay tylko chwilowo, no ale Tymek sie wstawial i naciskal na naerwy. Mam nadzieje, ze unikniesz, bo dla mnie to byl bol gorszy niz podczas porodu

Mnie w nocy jak wstane to najbardziej STOPY bola :confused: nie mam pojecia dlaczego, moze bo sa opuchniete troche

Witam sie porannie.

Czarna ale Ci zazdroszcze. Mysle, ze to moze jeszcze potrwac, ale zmierzasz w dobrym kierunku :)

Cyntia u mnie skurcze brzucha trwaly od wielu dni, ale wlasnie krzyzowe pojawily sie, gdy poplynely wody. Bolalo coraz bardziej pod wplywem oxy. Oczywiscie bol przychodzil i odchodzil. To byly moje jedyne dolegliwosci w czasie proby porodu sn. Nigdy nie bolalo mnie jak na okres. Prosze Cie, nie pisz, ze czegos tam nie zrobilas przy poronieniu. Jak poronienie sie zacznie na tak wczesnym etapie, to wlasciwie nic nie da sie zrobic. Niczego nie zaniedbalas.Natura zadzialala, jest okrutna, ale ma swoje prawa. Obiecuje Ci, ze kiedy przytulisz swoje zdrowe dziecko zrozumiesz, ze tak mialo byc, ze wszystko jest dobrze.

U mnie wczoraj bylo ok 30 stopni. W nocy 22. Bylam na weselu i staram sie pozbierac.

Gosiak, Marika- mnie bola stopy górne- czyli tak zwane dłonie :))
Jak ide siusiu w nocy to mam tak nabrzmiałe ze trzymam je zawsze chwile w zimnej wodzie, rano to samo.
Mroczko- brzuszek i krocze tez zawsze ciągnie - najtrudniej jest sie "rozchodzic" po lezeniu czy siedzeniu
Mizah- ja mam takie upławy jak ty, mi lekarz robił posiew, wyszedł ok, mocz zawsze tez ok, kazał kupić żel Abiofem i smarować (ale mówił ze każda kobieta inna ciaza, wiec akurat mogą być takie upławy) - mi tak brzydko pachną po nocy ;/ no ale co zrobić, podmywam sie nawet w nocy...

CZARNA- ja nie spałam do 3!!! Czekałam na rozwój akcji... Idź z mężem tam gdzie miałaś, zróbcie robotę i juz , ileż mozna czekać... ;) :)

Eh, ból krzyża wrócił, teraz zniknął. Czasem promieniuje na brzuch, czasem aż mdli, ale żadnego skurczyku. Mam cichą nadzieję, że oznacza to, że na dniach coś się zacznie :)

Drugą noc widzę inny kształt brzucha. Jakby młody wędrował do góry, ale po siusianiu wraca. Dziwaczne to ;)

Czarna, Dorota - aj, rozgrzewacie atmosferę :D

Cyntia - ja mam maść posterisan, pomagała bardzo ale od 3 dni jest tragedia:( wprawdzie nie krwawi ale nawet jak leżę na boku to skurczybyk mi dokucza :( mam które dębu, zaparze i na waciku zrobię okłady.

Garmelka - ja swojego smaruję Linomagiem, gdy mnie drażni. Parę dni temu sobie krwawil, skubaniec i mnie wystraszył.

Mizzah - nie wiem co oznacza taki zapach. Może warto skontaktować się z lekarzem? Ja miałam taki zapach krwi przy pierwszym poronieniu. Wydawało mi się, że coś jest nie tak, ale nic z tym nie zrobiłam :/

Ja się obudziłam z bólem pleców i nawet przez chwilę pomyślałam, że może to bóle krzyżowe ;) Ale przeszło.

Laski, w ogóle jak wyglądają te porodowe bóle krzyżowe? To jest ból ciągły czy trwa tak jak skurcze?

Cyntia no raz go wczoraj wyczulam, byc moze to uryna. Jutro mam badanie i wyniki. Dlatego chciałam profilaktycznie użyć tego rumiamku a za Twoja sugestia tego jogurtu.

Mizzah - a może masz tantum rosa? Patrzyłam teraz w necie, ale nie ma nigdzie jasnego info, co taki zapach może oznaczać. Czujesz jakieś szczypanie przy tym? Może taka "uroda" i nic złego nie oznacza?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry