reklama

Październik 2014

reklama
Jak nie urok to .....:P Moje dziecko ze szkoły przywlekło jelitówkę :/ całą noc wymioty i biegunka. Modliłam się żeby mnie nie poczęstowała a jednak :/ Ktoś tu pisał o radości z rozwolnienia...cholera wykręca mnie na lewą stronę !! Jeszcze porodu brakuje na to wszytko i będę w siódmym niebie :P Słyszał kto o tym żeby jelitówka wywołała poród?

Kobietki - znowu jest akcja z kuponem na 20 zł na kolejne zakupy przy zakupach przez telefon na Allegro. Ja się cieszę, bo będę domawiać pieluchy :)

Właśnie - polecam Wam te tetrowe pieluchy. Są grube (gramatura 140) przez co po praniu materiał się ani trochę nie porozchodził, a w tych zwykłych widzę, że się rozłazi
GRUBE LUX pieluchy tetrowe gr.140! POLSKIE 80x80 (4567149904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kupujecie/używacie takich bawełnianych myjek do mycia dzieciaczków?

Dorota - a może organizm się oczyszcza przed porodem?

Ostatnia edycja:
Dorota oczywiscie, ze tak :) W srode wyladowalam z mloda na IP, bo nie miala apetytu i zaczela mi w samochodzie wymiotowac. Wieczorem w czasie wizyty zapytalam gina, co bedzie jesli ma rotawirusa i sie zaraze. Powiedzial mi, ze jesli dostane biegunki, to moge zaczac rodzic. Mama mi mowila, ze w Polsce jest teraz duzo jelitowek i infekcji z wymiotami. Zawsze mi powtarzala, ze we wrzesniu w szkolach i przedszkolach panuja jelitowki ;)

Enya - jak to mówi moja babcia do gości "JA NIE WYGANIAM, ALE JUŻ CZAS" :p
A kiedy zdejmują Tobie pessar?

Z piłką, to nie chcę wcale jakoś przyspieszyć, co poćwiczyć mięśnie do porodu. I czuję różnicę - szczególnie w udach. Trochę się boję, że brak kondycji utrudni mi poród.

Cyntia
we wtorek mam wizytę i mam zamiar umówić się z ginką na zdjęcie pessara 30.09, to będzie dokładnie skończony 37tc więc ciąża donoszona :-) A potem działam na całego z popędzeniem Basiuli bo mąż ma przyjechać akurat 30.09 więc chcemy tak wcelować się z porodem żeby był w kraju i mógł mi towarzyszyć:) Daje sobie tak tydzień czasu. Póki co ściskam nogi - jeszcze 17 dni muszę wytrzymać chociaż jest ciężko - sama wiesz. Teraz to już praktycznie leżę, rzadko wstaję bo boli mnie wszystko :no:
Przed chwilą znowu lekko podbarwiony śluz krwią.....

Ostatnia edycja:
reklama
marrika nie gracie a Melodją fair play:-) No ja się staram jak mogę a nic a nic się nie rusza - nawet ciężkie zakupy wniosłam (a prawie że wbiegłam z nimi) na 4 piętro i nic:-D Burzowo u nas i też nic...

Nie wyobrażam sobie rodzić z osłabieniem związanym z jelitówką:szok: Najgorszy możliwy scenariusz - mam nadzieję że młody nie przyniesie nic ze szkoły...

Cyntia nie będziemy używać myjki tylko jak przy młodym zwykłej pieluszki tetrowej do mycia (zresztą młody miał pleśniawki i pieluszką myliśmy bu dziąsła i języczek w środku - nawet jak już wyleczyliśmy i nie było nawrotów:tak:).

rjoanka bałabym się olejku rycynowego - zresztą bym się pewnie umęczyła na wc a młoda by miała to w nosie - coś gdzieś czytałam że jak się przesadzi z olejkiem i skurcze są gwałtowne dziecko może wydalić smółkę - można sobie kłopotów narobić.

Mój gin na infekcję pęcherza przepisał mi antybiotyk który często powoduje biegunki (hehe może chciał zadziałać 2w1) i oczywiście cisza;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry