Mroczko moze bedziesz kolejna?
W srode mialam wizyte. KTG podobno genialne. Nic nie wskazuje na porod w najblizszym czasie. 8 pazdzirtnika ostatnia wizyta.Umawiamy sie na cc i konczymy ciaze. Wszyscy mowia mi, ze mam wiekszy brzuch niz poprzednio.
Pscolka odpowiadajac na Twoje pytanie. Od jakiegos czadu mloda dostaje mleko w swoim pokoju. Zeby myje w lazience lub w lozku, bo ona kiepsko jeszcze wypluwa.Nie zasypia przy butli.Wczoraj miala pierwsza drzemke w swoim pokoju. Tez sie ds, ale trwa to jakis czas. Stosuje metode z programow telewizyjnych. Nie patrze na nia, nie rozmawiam z nia, tylko konsekwentnie odkladam do lozka, kiedy wstanie. Trwa to srednio 20 min i sie poddaje. Wtedy wychodze i nawet, jesli zawola, to mowie, ze ma spac i to juz wystarcza. Nie ukrywam, ze mnie takie usypianie najlepiej wychodzi, bo mloda od urodzenia zdazyla sie przekonac, ze akueat z mamusia, to nie ma bata...
Szczepilam tez engerixem. Mama wypisala mi recepte ( bo trzeba ja miec). Szczepionka czekala w aptece i zostala przywieziona do szpitala w czasie porodu. To bardzo wazne, zeby byla dobrze przechowywana. U nas dzieci po porodzie maja badana krew.