reklama

Październik 2014

Mizzah a Ty jestes w Polsce czy za granicami kraju? Pytam bo wiem ze w UK np mozna wypozyczyc elektryczny laktor ze szpitala. Moze warto zadzwonic i sie zapytac? Rjosnka ja mam termin na jutro, cala noc mi sie cos saczy, ale to chyba jednak nie wody a sluz w ogromnych ilosciach. Skoro to to samo co noc wczesniej a polozna twierdzila ze to nie wody, na siku nie wyglada to musi byc sluz. Wariuje;(

reklama
Mój się rozbudza najbardziej ok. 11:30 i przeciąga do 17. Wczoraj jeszcze do 18. Robi krótkie drzemki i albo jest na cichej czujce albo na głośnej czujce. Nie wiem co by było, gdyby tak mi funkcjonował w nocy :/ W nocy budzi się 3 razy na swoje rytuały i tak średnio każdy trwa godzinę.
Za dnia staram się kimnac do południa, a później wbić się na krótką drzemkę podczas drzemki Adrianka, jeśli taka się zdarzy w ciągu dnia.

Ale jak ma tę swoją czujke za dnia, to wisi i wisi na cyckach, aż oba wydudni na flaczki. I uleje z parę razy, łakomczuch jeden. Pielucha wtedy jest zmieniana ze 4 razy, bo skoro tyle je, to i dużo siusia i kupka (a w ciągu doby schodzi min. 10 pieluch).

Nie masz jakiejś wagi, by sprawdzać czy tyje?

Hej, ja miałam przy córce avant ręczny ale używałam go już później ok 2-3 miesiąca ściągał dużo nie określę teraz ile w ml ale na pewno zostawało z jednego karmienia, wy macie początki i małe mało jeszcze je jednorazowo i laktacje jeszcze się dostosowuje.

Mizzah - musisz się wyspać zobaczysz że od razu świat będzie inny jak masz możliwość to zamknij się w ciemnym pomieszczeniu z kawałkiem materaca, małe oddaj inaczej zaczniesz gryźć ;-)

Dorota gratulacje wielkie! ja tez chcialabym w takim tempie urodzic...
Mizzah ja tez mam laktator aventu,uzywalam go nieduzo,bo latwiej bylo mi sciagnac "recznie" pokarm,doslownie doilam sie;) moze sprobuj w ten sposob? mi tak bylo duzo wygodniej i szybciej sciagalam,choc palce bolaly troszke... a ze malenka lubi tak przy cycu wisiec,to dlatego moze,ze potrzebuje bliskosci?
renisus spokojnie,na pewno nie przeoczysz objawow i zdazysz ze wszystkim;) ja tez juz mam dosc,dodatkowo u mnie objawow jakichkolwiek brak,a termin mam na jutro...i pewnie i tak urodze po terminie...
milej niedzieli!

Dzis jadę do szpitala ja zważyć. Jak byla polozna niestety nie miała jej ze sobą i prosila zebysmy podkoczyli na IP.
Moja jak robi kupke to sie tak napina i robi minki. Teraz juz byly 2.

Renisus w Polsce mieszkam ale laktator elektryczny to chyba kupie :(

Dorota gratulacje!! Dużo zdrówka dla was dziewczyny.

Mizzah moja starsza też tak siedziała cały dzień na cycu. Godzinę jadła pote 5 minut spała i znów jadła. Trochę to trwało zanim pe unormowało. Tak z 3 tyg. Potem już było super.

Cyntia nie narzekaj kochana. Moja w dzień śpi cały czas grzecznie a w nocy swiruje. Muszę pogadać z położną żeby jej ten schemat odwrócić.

Goska w ciuszkach i pampersie msm ja zważyć? ?? W szpitalu byla nagusienka ale tu zrobi afere

Jujka tylko najgorszy jest brak snu w nocy. Ja wiem ze mala potrzebuje bliskości ale zmęczenie powoduje płacz i stres u mnie

Ostatnia edycja:
reklama
Mizzah - możesz u ubranku zważyć (jak dasz rade to w goła, albo w suchym pampersie), a jak będziesz robić kolejne ważnienie np. jutro to mniej więcej taka samym ilość warstw. My jeszcze kładliśmy tackę na to pieluchę na wadze kuchennej i po wytarowaniu goła przed kąpielą małą kładliśmy .. i tak do 5kg potem zabrakło miarki ;-)

To jak mała w dzień ma drzemkę tez się kimnij nawet na 20 min to już dużo Ci da

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry