reklama

Październik 2014

garmelka jakbym siebie widziała,mam te same objawy.Wszystko boli,zylak na klementynie
spuchł okropnie,ale czop nie odszedł i cisza.Moze urodzimy tego samego dnia;-)
Ja spie na ceracie,dupsko mam spocone ze szok.Mąz dzwonił pytac sie czy jedziemy rodzic
bo w nocy zaspałam.A dziecko tez masz mniej aktywne??Bo moja od 2 dni słabo sie rusza a wczoraj miałam
biegunke.

Cyntia ja do łózeczka własnie takie mam,ale zastanawiałma sie nad czyms na czym bede
mogła małą na naszym łózku kłasc,Aga mi np ulewała i całe łózko było w plamach.
Albo amówie tą flanele,frote albo narazioe bede kładła na czyms.Zobacze.

JA to sie strasznie boje lewatywy i cc;-/

Termin z USG mam jutro

reklama
Justine - oj w momencie porodu wstepuje w kobiete sily !!!! ja po praktyczni 3 nieprzespanych nocach urodzilam SN i tez sie obawialam, ze na samo parcie juz nie dam rady, ale poszloo :tak:

renisis - urodzilas ?? jak u Was ???

Madzia - nam już drugi raz pomógł masazyk brzuszka. Poszła po paru minutach piękna musztardowa kupa ;) Na YT są filmiki z masażami brzuszka. Mnie trudno taki masazyk na małym brzuszku wykonać. Robię w ubranku albo takie szybkie delikatne waleczkowanie, albo półkółka dłonią z prawej na lewą stronę brzuszka. To rozgrzewa i rozluźnia brzuszek.

I bekanie ;) według metody, którą wkleila Pscolka. Działa ekstra.
Można położyć dziecko na chwilę na brzuszku.

hej dziewczynki!
ja juz na oddziale,poki co na patologii,ale powoli sie rozkreca czuje...zalozyli mi cewnik na rozwarcie i spelnia swoja role chyba,bo boli w krzyzu coraz bardziej,az w dol nogi promieniuje...oby szybko poszlo...

Mój maluszek ostatnio dał nam niezle w kość, nie spalismy kilka nocy. Zwijal się, kręcił no masakra jakas. Kupiliśmy w czechach sabsimplex na kolki. Narazie chyba pomoglo bo mały śpi w nocy po 4 godz. Za to w dzień nie chce spać tyle co na początku. Ale w sumie wole żeby w nocy miał spokój

Tak już uroslem

Załączniki

• 1412854312900.jpg
    1412854312900.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 98
Madzia możesz kupić sobie koper włoski i pić go. Ja od kiedy pije to mamy kupę w każdej pieluszce a nawet nie wiem kiedy robi :-) dobrze też działa termofor z pestek wiśni. Wsadzasz go do mikrofali na chwilę i na brzuszku wokół pępka delikatnie masujesz zgodnie w kierunkiem wskazówek zegara.możesz potem zrobić masaż taki jak Cyntia pisze. Tylko najlepiej to zabiegi robic profilaktycznie a nie już podczas gdy dziecko płacze z bólu. Leżenie na brzuszku w ciągu dnia bardzo poprawia perystaltyke. Ale oczywiście tylko pod waszą kontrola może spać na brzuszku. No a na jakieś już takie straszny bóle to polecam Windi.

Babina no moja też już tyle w dzień nie chce spać :-) w poniedziałek już będzie miała 3tyg i coraz bardziej taka kumata :-) przygląda się i wogole wyrasta już powoli z okresu noworodkowego :-)

reklama
Babina jaki śliczny ten Twój Mikołaj :)

Współczuje mamusiom z kupkowymi problemami.

Ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej Pani ginekolog i wiem, że na pewno do 22 października Kubuś pojawi się na świecie :) Jeżeli natura nie będzie tego chciała to będzie wywoływany, żeby nie przekroczyć 40 tygodnia, bo podobno w przypadku cukrzycy nie zaleca się przenoszenia ciąży. We wtorek mam się pojawić na KTG i być może już zostanę w szpitalu. Mam 2 cm rozwarcia i miękką szyjkę. Jakoś po tej wizycie zmienił mi się nastrój z lekkiego doła na pozytywne nastawienie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry