reklama

Październik 2014

Katinka - moje gratulacje :D Zdrówka i szybkiego powrotu do domku! !

A ja mam kupkowe pytanie: Otóż Pola jest na cycu, odciaganiu i mm. I nie robi kupek tzn robi ale raz, dwa no 3x dziennie max. Wcześniej to było non stop po każdym karmieniu. Ostatni raz robiła wczoraj a teraz cisza. Nie chce popadac w jakąś paranoje. Pediatra powiedziała, że to ok i żeby podawać jej raz, dwa razy dziennie 20 ml wody. Czy któraś miała/ma podobnie? Podajecie te wodę? Czy jest to zbyteczne?

reklama
Mizzah - na początku młody robił kupki prawie po każdym cycaniu. Teraz na pewno nie. Jest zdecydowanie rzadziej. Może 4x dziennie? Nie wiem, musiałabym się przyjrzeć. Za to są większe i bardziej wodniste.

Mizzah: jak dziecko jest całkowicie na mm to je trzeba dopajać wodą, by zaparć nie miało. Więc zmiana w częstotliwości robienia kupek może mieć związek z karmieniem mieszanym, jakie jest u Ciebie.

Dałam jej 20 ml wody. I pach poszła kupa. Zajrzałam w pieluszke i szok przeżyłam. Nie wiedziałam ze mozna zrobic taka wieeeeeeelka kupe :eek::eek:
Czy wasze dzieci tez tak sie dra w nieboglosy podczas przebierania lub zmiany pieluszki,?,?

Mizzah moja jest tylko na cycu i mamy ok 4 kupek dziennie. W szpitalu powiedzieli mi ze na cycu dzieci czasami robia kupke co 2-3 dni i to jest normalne. Justine, spokojnie ja tez balam sie ze przegapie porod :) mi nawet wody nie chlusnely. Porodowe skurcze sa coraz mocniejsze wiec w koncu sie zorientujesz. Powodzenia;)

Ahhh no i zapomniałam ze pediatra powiedziała ze mamy plesniawki. Nie wiem jak ona je ujrzala bo mała caka byzie w serku tuż po ulaniu. Lekatz wpisał nam nysyatyne. Kolezanka powiedziała zebym sie nie wyglupiala i nie dawała noworodkowi antybiotyku. Tylko kupila aftin ( chyba tak sue nazywa). Macie jakies sposoby nie antybiotykowe na walkę z plesniawkami ( o ile sa wogole).????

P.s Pola waży 3470 kg :)

Garmelka jak tam???????

Mizzah moj chyba tez ma wlasnie plesniawki i dzis akurat kupilam ten aftin. Farmaceutka poradzila zebym wziela gazik, zakropila tym i wyszorowala malemu jezyk. Tylko jak ja to zrobie jak on taki niecierpliwy do wszelkich zabiegow kosmetycznych... :confused:

reklama
Mój krzyczy przy zmianie, gdy jest karmiony przed jedzeniem, więc staram się nakarmić, a gdy jest nasycony i rozluzniony, to dopiero przebieram. No i po też trochę karmię, by przysnal.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry