reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Magda ja mialam masaz szyjki dokladnie w dniu terminu a urodzilam 40+2, z tym ze moj L przegonil mnie po centrum handlowym i wszystkich schodach jakie tylko byly mozliwe a potem zrobilismy 5 km na nogach. Mi wody zaczely odchodzic kilka dni wczesniej ale dwie rozne polozne stwierdzily ze to nie wody a w trakcje porodu okazalo sie ze to jednak byly wody. Poza tym mialam miec indukcje w tym dni, przez cukrzyce i chyba zadzialala psychika. No i u mnie tego dnia nie bylo zadnych objawow. A mialas jakies rozwarcie?

reklama
Niby mam 3 cm ale oprócz jakiś kłuć to nic innego nie czuje , nawet czop mi nie odchodzi ! Chodzę na spacery, schody mam w domu wiec tez chodzę po nich.
Z niecierpliwoscią wyczekuje objawów!
Zostaje tylko czekac!
Zobaczymy co położna powie w poniedziałek :-)

Cześć Kochane:)
JesCze raz dziekuje za wszystkie rady i wsparcie... To jest mega ważne ze nie jestem jedyna na świecie ze swoim niespełnionym światem po urodzeniu dziecka...
Gratuluje mamusiom które tez juz sa po rozwiązaniu!!!
dziewczyny ja spałam od 00:30-2:00 !!!! To mój pierwszy sen odkąd mam niunie:) jestem mega happy bo odpukać w niemalowane jest grzeczna tej nocy:) i bączki wrocily! Jedyne co to to ze ma żółtaczkę i nie wiadomo czy jutro wyjdziemy :( ale umówiłam sie z mama i mężem ze beda na zmianę cały dzien (jeśli nie wyjdziemy) i bede starała odsypiac w ich obecności.

Cycki mam jak kamienie i do tego rozpalone! Ale nic nie leci...przystawiam mała ale ona ma problemy z ssaniem i szybko sie poddajemy (myśle ze dopiero w domu jest to wykonalne) - póki co wieczorem ściągałam laktatorem ale nic nie leciało... To mam to robic dalej?

Garmelka - korzystalas z elektrycznego laktatora? Powiem Ci, że mimo nawału i tego, że z piersi nieraz leci mi mleczko samo z siebie jak z sikawki, to tym ręcznym Aventem nic jeszcze nie uspuscilam. Spróbuj ręcznie. Dawniej właśnie tak robiono.

U nas był mocny atak kolki od 22 do 1:30. Później młody usnął. Bardzo mi go żal. Już mniej krzyczał podczas nakluwania piętki :(

Mnie też nie raz przy ściąganiu nie leciało mleko ale wystarczyło od porządnie naciśnełam dłonią

Mamy właśnie karmienie ale mm bo już się denerwowała przy piersi za słabo leciało a ona mega głódna;-)

Cyntia tak mi szkoda Twojego synka :-(

Magda moja małą kopała na ktg e nie dało sie robic,
i w trakcie porodu.

garmelka pociesze sie tez meczyłam sie z nawałem,cycki musiałam nosic bo tak bolały,w stanik nie weszły.od wczoraj juz sie normuje.
Odciągałm laktatorem ale tylko tyle aby poczuc ulge,recznie nie chciało nic leciec.
Recznie dopiero w domu,samo zaczeło tryskac.
Jak mi połozna w szpitalu sprawdzała czy to zastój to sie popłakałam z bólu.
Polecam bardzo czesto przystawaij,ja budziłąm moją,po karmieniu okłady
z kapusty albo mokrej tetry.
Za pare dni minie.U mnie jest coraz lepiej,piersi troszke bolą ale chociaz sa miekie i mniejsze.
A ja w domu jeszcze piłam 2xszałwie.Bedzie lepiej.
A i jak sciagasz laktatorem to mozesz lekko pomasowac piers od góry do sutka ale tylko do czasu az zacznie leciec.

A my pospałysmy.mała w nocy jadła o n23 potem o 3.30 i o 7 rano.Ale sie wyspałam.
Teraz zrobiła 2 kupy i spiz moniem.

Przepraszam oczywiście że coś się pomyliło jak pisałam:)Ważył 3260g:)ale i tak jest malutki i bardzo drobny:)a w dniu wypisu to wałyż już 3050g. Narazie jest grzeczniutki:)

Jak Wasze włosy po ciąży?

U mnie pod koniec była już tragedia. Zapuszczalam włosy parę ładnych lat. Teoretycznie po ciąży powinny być ładniejsze - nie prostowalam, nie suszylam codziennie, nie opalalam się, nie kapalam na basenie i w morzu. A są bardzo zniszczone, bardzo polamane na calej dlugosci. Miałam anemię od 16 tc do prawie końca, mimo żelaza i zdrowego jedzenia (i 22 kg na plus).
Nie widzę innej opcji jak je ściąć minimum do ramion, bo to wstyd z taką czupryną ;)

reklama
Do góry