• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2014

Właśnie Inga zasnela koło mnie na łóżku (a właściwie uspilam ją cycem). Śpi od 5 min i już miała 3 serie kaszlu. I teraz nie wiem czy boli ją gardło czy krztusi się ślina (teraz ślinianki produkują jej więcej).

Mojego męża wygonili na urlop, bo miał dużo zaległego. Było mi to bardzo na rękę w związku z tym, że Marcelina chora. A teraz im się przypomniało, że ma arcywazne zadanie do wykonania, ściągają go z urlopu i w niedzielę jedzie na 3 dni na drugi koniec Polski. A ja nie opracowalam jeszcze systemu kąpieli obu, bo uznałam, że do stycznia nie będzie mi to potrzebne.
Jeszcze gdyby mi się tak Inga rozchorowala to kaplica.

Się naspala ...

reklama
Wróciłam od lekarza z antybiotykiem na zapalenie ucha. Kurcze no, ostatni raz brałam ten syf ponad 10 lat temu, a akurat teraz musiało sie przyplatac.

Sunovia, z brudu jeszcze nikt nie umarł. Nic sie nie stanie jak jednej albo drugiej odpuscisz :-).

To właściwie nie chodzi o samą kąpiel, tylko samą procedurę usypiania. Inga potrzebuje względnej ciszy, czasem cyca albo rączek, a Marcela domaga się opowiadania bajek.

Zdrówka. Oby antybiotyk szybko zadziałał.

Mam kryzys dotyczący karmienia. Lubię dobrze zjeść. Fasola często gościła w moim menu, cebula parę razy w tygodniu. Przeszło mi przez myśl, by przestać karmić piersią. Wiem, że to egoistyczne, ale dziś jak widzę zieloną wodnistą kupkę pewno przez wczorajszy makaron z czosnkiem (makaron, marchewka, indyk, jogurt, czosnek), to mam ochotę odstawić małego od cycka.

Rjoanka - niech szybko to paskudztwo Ci przejdzie! Pamiętaj, by chronić uszy później, bo to paskudztwo lubi wracać.

Sunovia - a może ktoś z rodziny by Ci pomógł?

Domka- mam to samo od samego poczatku walczę o mleko w piersiach. Mała Zazwyczaj sie najada . Jednak czasem jest tragedia. Miedzy 19 a 20 ciągła cyca. Jednym sie nie najadla a nie bardzo z niego leciało to dałam drugiego. Pozniej jeszcze 30 ml mm. I poszła spac. Po 40 minutach znowu wołanie o cyca. Znowu je z obu... Czasem sie pięknie najada i z jednej piersi wystarcza i prześpi mi pozniej 3-4h. Niestety czasem mimo ze próbuje dac z obu to po chwili znowu jest głodna. Nie wiem od czego to zależy. Jutro ma byc położna to z nią jeszcze pogadam. Sa dni bez mm a czasem musze sie wspomagać bo bym cały dzien tylko cyca zmieniała a mała dalej by była głodna.

Juy tak samo,nieraz mam sporo mleka i mała sie najada z jednej a nieraz nic i sie biedna rzuca na cycku,pije te herbatki,czesto dostawiam.Hmm moze taki mój urok,przy starszej sam mi zanikł pokarm bardzo szybko.Daj znac co ci polozna poiwe

Wczesniej dostałam od położnej laktacyjnej darmową aplikacje na iPhona z radami na temat karmienia piersią. Szczerze jednak nic mi nie pomaga. Zastanawiam sie czy moze mam jakis problem z hormonami. W czasie porodu po 12h regularnych skurczy miałam rozwarcie na 3-4 cm. Mimo czestoskurczu rozwarcie nie postepowalo . Po 20h porodu podali mi oksytocynę. Mimo tego rozwarcie nie postepowalo. Przy 6-7cm dostałam partych. Urodziłam po prawie 23h. Z pomocą proznociagu i nie udało mi sie osiągnąć 10 cm. Pozszywali mnie konkretnie. Za mleko w piersiach tez odpowiada oksytocyna wiec moze u mnie cos nie działa jak powinno... Nie wiem czy dobrze kombinuje ale szukam przyczyny i to wydaje mi sie mozliwe.

reklama
Cyntia, glowa do gory; zielona kupka jest takze reakcja na nowy produkt i niekoniecznie oznacza ze dziecku cos szkodzi. U nas zielona kupka jest codziennie wieczorem, w dzien ma normalny kolor i pani doktor kazala sie nie przejmowac. Co do cebuli i fasoli, wiesz ze ja w szpitalu jadlam kilka razy fasolke tutejsza (w smaku przypomina nasza po brytonsku) i nie dosc ze fasolka to jeszcze w sosie pomidorowym. Co do cebuli, nie zajadam sie nia ale sladowe ilosci np w pierogach tez jadlam i nic sie niedzialo.
W ksiaze JN- Tracy H jest napisane: ImageUploadedByForum BabyBoom1417553563.999334.jpg A z tego co pamietam Adik nie ma kolek wiec mozesz powoli probowac wszystkiego.
Ja tez mam kryzysy, zapalilabym czy napila sie dobrej kawy z ekspresu ale nie po to tyle walczylam o kp....swoja droga Julka dla butelki mowi niet tak czy inaczej.
Wiecie co, olalam metody madrej ksiazki dzisiaj. Po kapieli mloda bujala sie z tata na fotelu a potem zasnela przy cycu; pozwolilam jej pospac jeszcze troszke i odlozylam do lozeczka. Bez jej nerwow i moich; jeszcze zdaze ja nauczyc zasypiac w lozeczku jak bedzie strasza.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1417553563.999334.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1417553563.999334.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 61

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry