Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Palenie papierosów w ciąży zwiększa ryzyko poronienia. Już nie wspominając o tym, że na tym etapie powstaje cewa nerwowa. Po co truć dziecko? Teraz, gdy fasolki nie chroni jeszcze łożysko, to przyjmuje wszystko.
Fiona, oj ja też męczyłam się długo z bólami brzucha. Czasami to aż mnie skręcało z bólu. A wtedy oczywiście panika (po wcześniejszym poronieniu), stres i jeszcze bardziej wszystko nakręcałam.
Ojej, ależ nas tu już dużo! Widać styczeń sprzyjał przytulającym się ;-)
Dziewczyny, czy któraś z Was tak ma, że nie ma prawie wcale objawów? Jestem w 5t4d i oprócz napadów lenistwa (wczoraj przeleżałam cały dzień na kanapie) i powiększonych piersi nic nie czuję. Zaczyna mnie to martwić - niepokoję się czy na pewno wszystko dobrze się rozwija, a usg mam dopiero za 10 dni.
rjoanka, ja tak mam - boli mnie tylko kręgosłup, ale nie wiem czy to ciąża jest powodem, czy waga mojego dziecka daje mi się we znaki.
Z drugiej strony jeszcze w żadnej ciąży nie miałam tak wysokiej bety, jak teraz, więc jestem dobrej myśli.
Do smarowania polecam zwykłą oliwe z oliwek W poprzedniej ciąży smarowałam się od samego poczatku, przytyłam 22 kg i nie mam ani jednego rozstępu Nie wiem na ile to sprawa genetyczna (moja mama potrzaskała wszędzie gdzie się da) a na ile zdrowego i sportowego trybu życia przed ciążą, tak czy siak tym razem też oliwa pójdzie w ruch
oo fajnie ze nas tak dużo- faktycznie styczeń był bardzo gorący
ja mam skórę naciągnięta na brzuchu- i tego niestety się nie pozbędę- rozstępów też pełno- przytyłam w poprzedniej ciązy 25kg z 50 do 75- mam nadzieję, ze tym razem będzie mniej!!!