reklama

Październik 2014

Ja ubranka z kolei zostawiam na koniec, bo teraz u nas w ofercie same letnio-wiosenne, a ja będę miała dzieciątko zimowe. Do tego po tatusiu, może być duże, chociaż teraz jest raczej normalne jak na swój wiek i mam problem co do rozmiaru. Chyba od razu kupię na 68 ^^

A co do tycia. Ja nie przybrałam wcale. To jest normalne? Zaczynam 4-ty miesiąc i tylko spodnie mnie cisną w podbrzuszu, ale dopóki nie zjem obiadu brzuszka nie widać. Też zakupiłam sobie na alledrogo 2 pary spodni (jedne dżinsy i jedne luźne bojówki) i z utęsknieniem czekam kiedy przyjdą, bo mnie już moje gatki cisną. Marzę o tej gumce z przodu. Legginsy mam jedne, takie 3/4 na lato, ale jakoś do mnie ten typ garderoby nie przemawia - czuje się w nich nago, tak jak i spodnie rurki - to jest wymysł szatana, jak można sobie tak uciskać nogi i tyłek cały dzień. ;p

reklama
Lucus - ja najpierw smaruję amolem (chociaż nie wiem czymożna), potem mam taki krauter balsam Philipiak ( to też nie wiem czy powinnam,ale na rożności mi pomaga), a jak to nie pomoże to apap (ale zwykły, nie extra)
Ja też przechodzę na femibion natal 2 plus, ale planuję takco kilka dni brać, żeby nie przesadzić
Domka - gratuluję, ja jeszcze mam wątpliwości czy to "to":-)
ameritum - ja tylko odpowiem co do trzeciego pytania, jakmasz gdzie trzymać to łap okazje. Ja już się rozglądam za jakimiś fajnymiużywanymi rzeczami.

Cześć dziewczynki, widzę że jednak przegrałam w bitwie na ślepactwo hi hi.

Co do kwasu foliowego i witamin to akurat wczoraj zapytałam mojego gina o to i powiedział że w zasadzie mogę już przejść na jakiś zestaw witamin dla ciężarnych z kwasem foliowym ale też przyznał że teraz nie ma on już takiego znaczenia jak w I trymestrze. A skoro już jesteśmy w tym temacie to ja chętnie sprzedam zestaw witamin omega med optima. Mam opakowanie 30 + 30 z DHA które kupiłam na początku ciąży bo poleciła mi znajoma ginekolog. Nie zwróciłam jednak uwagi że kapsułki są raczej większe a ja niestety od dziecka mam problem z połknięciem większej tabletki. Opakowanie ma termin ważności do lipca 2014 i jest na 30 dni. Ja zapłaciłam za nie 53 zł ale sprzedam za 30 zł. Dokładnie chodzi mi o ten zestaw Omegamed® Optima dla kobiet w ciąży, 5 niezbędnych składników, 30 kapsułek DHA i 30 kapsułek optima | Omegamed#. Jeśli jest ktoś chętny to piszcie na priv. Ja niestety muszę poszukać czegoś mniejszego :happy:

Dziś przyszło moje ostatnie zamówienie z allegro: tunika i sukienka ciążowa. Wzięłam rozmiary S/M ale jak założyłam to dla mnie to jest takie dobre L! Więc póki co wyglądam w tych rzeczach trochę jak w worku :-D Ale może za 3-4 m-ce będą jak znalazł.

Aha, i pytałam też gina o paracetamol na ból głowy bo już 2 razy musiałam wziąć i powiedział mi że to jest jedyny lek który w żaden sposób nie wpływa na dzidziusia i w razie bóli czy czegoś takiego można brać nawet 2-3 razy dziennie. Choć osobiście chyba bym się na taką ilość nie odważyła. Także ewidentnie zielone światło dla paracetamolu.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy macie już wybraną położoną? Ja do tej pory o tym nie myślałam ale chyba powoli trzeba zacząć bo w 21 tyg. trzeba już zdecydować. ..
A jesteście z Wrocławia? Może możecie jakąś polecić?

Ja przeszłam z Femibionu Natal 1, na prenatal Classic. Ginka mi kazała, że więcej czegoś tam ma, ale to są TABLETY a nie tabletki. Ciężko połknąć, to fakt. Dalej jadę na acifolidum 5mg, ja musowo do końca. Po za tym brak kwasu foliowego przyczynia się do rozwoju alergii. Tak, tak, też o tym nie wiedziałam, gdzieś wyczytałam i powiem wam, że odkąd biorę acifolidum 5mg (folik na mnie nie działa że względu na za małą dawkę), to lepiej znoszę okres wiosenno-letni kiedy wszystko pyli. Przy tym alergia nie sprzyja ciąży, bo się przeciwciała aktywują. Także musowo, do końca.

pszcółka, Mam gdzie trzymać, a wózek przyszedłby kurierem w kartonie wiec też sąsiedzi nie wiedzieli by co zakupiłam ;p

Apap i paracetamol są bezpieczne w ciąży. Btw Apap jest na paracetamolu, to jego składnik aktywny. :)

kaśku86, chyba chodzi o położną środowiskową, taka co to po porodzie przychodzi co jakiś czas do domu sprawdzic czy wszystko ok i czy mama ogarnia dom i dziecko ^^

Ostatnia edycja:
ameritum - blisko, ale nie do końca;-). Środowiskowa jest pielęgniarka (faktycznie zadaje dziwne pytania), do tego wybiera się pediatrę dla dziecka i położną. Ja się nie zgłaszałam do przychodni przed porodem, dopiero po, ale jak się zgłosi przed porodem to w niektórych miastach położna do Ciebie przychodzi (w Wawie nawet telefonu nie zostawia, bo mają za dużo podopiecznych). Szkoda że po tym jak się zapisałam do państwowej przychodni dowiedziałam się, że w Luxmedzie można wybrać też tą podstawową opiekę zdrowotną, tak więc teraz chcę przenieść i Szymka i siebie do Luxmed i nowe dzidzi też już tam od razu zgłosić:tak:.

ameritum - blisko, ale nie do końca;-). Środowiskowa jest pielęgniarka (faktycznie zadaje dziwne pytania), do tego wybiera się pediatrę dla dziecka i położną. Ja się nie zgłaszałam do przychodni przed porodem, dopiero po, ale jak się zgłosi przed porodem to w niektórych miastach położna do Ciebie przychodzi (w Wawie nawet telefonu nie zostawia, bo mają za dużo podopiecznych). Szkoda że po tym jak się zapisałam do państwowej przychodni dowiedziałam się, że w Luxmedzie można wybrać też tą podstawową opiekę zdrowotną, tak więc teraz chcę przenieść i Szymka i siebie do Luxmed i nowe dzidzi też już tam od razu zgłosić:tak:.

A to pierwsze słyszę,że jeszcze przed porodem przychodzi.
Jeszcze się nie spotkałam z tym,żeby ktoś mówił z znajomych.

A ja myślałam,że to oni wybierają gdzie do przychodni będzie moje dziecko należeć tzn.,że to zależy od regionu,jaki region taka przychodnia.

Madzia - nie wiem jak w innych miastach, ale w Wawie można wybrać (wybierałam po opiniach o lekarzach). Do mojej szwagierki w Poznaniu położna przychodziła przed i po porodzie, ale ona zgłosiła się w ciąży do przychodni.

reklama
Ameritum a ty masz alergię na pyłki? Bo ja mam straszną pyłkowice i już zaczyna mi się katar. Najgorzej zawsze koniec czerwca i lipiec przechodzę bez leków chyba bym umarła. W pierwszą ciążę zaszłam w czerwcu i wogole nie miałam żadnych objawów i byłam przeszczęśliwa!! Ale byłam świeżo po odczulaniu a właściwie zaszłam w ciążę i musiałam przerwać odczulanie. Boję się ze teraz mnie rozłozy a leków żadnych brać nie powinnam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry