Ameritum a ty masz alergię na pyłki? Bo ja mam straszną pyłkowice i już zaczyna mi się katar. Najgorzej zawsze koniec czerwca i lipiec przechodzę bez leków chyba bym umarła. W pierwszą ciążę zaszłam w czerwcu i wogole nie miałam żadnych objawów i byłam przeszczęśliwa!! Ale byłam świeżo po odczulaniu a właściwie zaszłam w ciążę i musiałam przerwać odczulanie. Boję się ze teraz mnie rozłozy a leków żadnych brać nie powinnam
Tak,
Marriko29, mam alergię: najbardziej na cladosporia i alternaria (popularne grzyby z klimatyzacji, strychów, piwnic, centrów handlowych), trawy i drzewa. Najgorszy okres u mnie to czerwiec-sierpień. Ale juz zaczynam kichać, smarkać i łzawią mi oczy bo brzoza pyli. A tu nić brać nie wolno. Ja i tak zawsze brałam tylko doraźnie, jak juz wytrzymać nie mogłam, bo wiedziałam że te leki kłócą się z ewentualnym zajsciem w ciążę.
2x na rok można zmienić lekarza rodzinnego i przychodnię, bez uzasadnienia. Wypełnia się tyko formularze. Wiem, bo zmieniałam. Chyba, że znowu wprowadzili jakąś oprawkę do ustawy zdrowotnej ;/
Haha, ciekawa jestem jak ja mam sobie wybrać tę położną, lekarza itd, jak zapewne będę rodziła w Krakowie. Wątpliwe by później do mnie położna walcowałą 100km w jedna stronę po porodzie ^^
Malinka, buty na płaskim są nawet wygodniejsze, przynajmniej kostki Ci nie spuchną i możesz tańcować, tylko nie podskakuj ^^
Bardzo ważny temat poruszyłyście z tymi szczepionkami. Kurcze, niektóre z nich zawierają rtęć i inne metale ciężkie, przecież to toksyny. Ja też będę chciała uniknąć na pewno nadmiaru szczepień, tylko podstawowe i zero skojarzonych. Kiedyś kłuli nas jedna szczepionka naraz, a i tak nieraz dostawało się gorączkę, wymioty czy wysypki, to co dopiero po takiej skojarzonej jak w środku jest po kilka szczepów bakterii i moim zdaniem to bardzo obciąża organizm, żeby produkować przeciwciała dla kilku chorób naraz w dodatku u tak malutkich dzieci. Fajnie, że ktoś podał nazwę tego forum Nie Szczepimy, poczytam sobie, dzięki
A odpisze mi ktoś jak to z tym pływaniem w ciąży w lecie w jeziorze, można czy nie?