reklama

Październik 2014

Lucus zauważyłam, że mamy termin porodu wyznaczony na ten sam dzień, możemy wspólnie odliczać dni ;) Ciekawe czy urodzimy wg terminu, czy któraś z nas się wyłamie :)

Czarna mi pozostaje tylko po cichu zazdrościć Ci ładnej cery i włosów ;)

Syla właśnie patrząc na moją huśtawkę hormonów i na to co robi z moim wyglądem, jednocześnie słysząc teorie, że dziewczynki zabierają urodę mamie, liczyłam na córeczkę :) a tu najprawdopodobniej szykuje się chłopczyk :)

reklama
Czarna - ze szczawiem ostrożnie - w nadmiernych ilościach odwapnia i wogole w ciąży podobno nie służy (poczytaj w necie)

Ktoś tu się pytał o pomiary i wagę dziecka - pomiary wiem ze są na podstawie siatki centylowej ale uwaga dzieci niemieckich - u nas nie bylo takich badań, podobno Niemcy są najbardziej podobni wymiarowo do Polaków i to w odienisieniu do nich mamy te normy co do długości, obwodów itd.

A ja do tej pory miałam ładną cerę - od 2 dni tak mnie wywaliło na nosie i brodzie, że wyglądam jak dojrzewająca nastolatka - śmiać mi się chce bo nigdy nie miałam problemów z cerą :)

My zastanawiamy się nad imieniem dla Małej i ciągle zmieniamy zdanie... :sorry2:
Chciałabym już mowić do brzuszka po imieniu...

Babina nie martw się.mnie w pachwinach boli już od około 1,5m-ca. Pytałam dr powiedział że to normalne. Jak pochodzę więcej to do tego dochodzi ból spojenia i ud. Z córką też tak miałam i no końca ciąży się to cały czas nasilalo więc trzeba to poprostu przetrwać :-)

Magda to ile maluszek waży? U mnie badanie było dokładnie 21t6d i mała waży 502g

Maluszek waży 650g +/- 100 g :)

Przejrzałam z grubsza kilka artykułów w necie o tym szczawiu i wszędzie raczej polecają jako bogate źródło żelaza, podobnie jak szpinak. Tak czy siak ja na pewno nie jadam go w nadmiarze, bo tą zupę zrobiłam właśnie po raz pierwszy :happy2:

Justine no to odliczamy:-). U mnie w rodzinie jeszcze nie zdarzylo sie aby dzidzia przyszla na swiat dokladnie co do terminu. Jeszcze nie wiem co nosze w srodku ale jesli to chlopiec to calkiem mozliwe ze urodzi sie we wtorek, chyba ze sie wylamie z tradycji rodzinnej, bo tak sie zlozylo ze u mojego rodzenstwa wszystkie chlopaki rodzily sie we wtorki.
Fajnie bede obserwowac Twoje suwaczki, zeby wiedziec ile jeszcze pozostalo, bo ja nie umiem ustawic, kiedys probowalam ale nie wiedzialam gdzie mam link wkleic wiec sobie darowalam.

czarna - ja "kwitłam" w pierwsze ciąży, nawet nazdjęciach to widać, a bez makijażu chodziłam. Włosy też miałam super, alewypadły 4 miesiące po porodzie:-(. Teraz chyba zmęczenie i ciąża rok po roku robiswoje, bo nie ma już efektu wow. Jak dodajesz jajko do szczawiu to niwelujesznegatywne działanie kwasów w nim zawartych, więc jest ok.
marrika - to fajnie że już możesz tłumaczyć, Szymekkompletnie nieświadomy jak mówię, że nie można skakać po brzuchu bo tam dzidzi:-(.Ciekawe czy do porodu jeszcze coś się zmieni w kwestii jego rozumowania?
syla - u mnie tatuś nadrabia w całowaniu brzuszka:-D

Lucus ja też się trochę namęczyłam zanim doszłam do tego jak ustawić suwaczek, a tymbardziej kilka. Okazało się to strasznie proste. Wystarczy wygenerować suwaczek na stronie, skopiować adres BBCode, a później wkleić go do edycji sygnatury, tak jakbyś pisała jakąś treść, tylko zamiast treści skopiowany adres, w taki sposób możesz wkleić różne suwaczki, tylko musisz pamiętać o ich rozdzielaniu enterem :)

reklama
Nie ma co się teraz sugerować waga dzieci bo na tym etapie każde rozwija się już indywidualnie. Córka moja miała ważyć ok 4000g a ważyła 3360g więc różnica spora. Zaś siostry synek od usg połówkowego był cały czas o 2tyg do przodu z wagą i urodził się w 38tyg 4100g :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry