reklama

Październik 2014

reklama
Madzia co do wkładek to nie pomogę bo nie używałam zbyt długo i miałam z tego co pamiętam Bella.

Babina ja brzuch raz miękki raz twardy mam. Jak się połoze na wznak to nawet czasem jest jak kamień

Poczatkowo kupowalam wkladki Johnsona, ale mialam bardzo duzo pokarmu, czesto je zmienialam, wiec przerzucilam sie na tansze babydream. Sa mniej foremne, gorzej trzymaja fason, ale chronia tak samo, wiec nie chcialam przeplacac.

gnagna - ja preferuję koszule nocne niż piżamy. Jedną mam zAllesa, dobrze trzyma biust H bez biustonosza
http://blanca-baby.pl/produkt/Zdrowie-i-higiena-pl,akcesoria-dla-mamy-pl,koszule-i-szlafroki-dla-karmiacych-pl/koszula-alles-mama-pastell/14305
Polecam też koszule nocne z Tchibo, nie jest to typowociążowa, ale jak rozmiar większa to idealna, bardzo miły materiał. Ona czasemsię pojawia w wyprzedażach
http://www.tchibo.pl/koszula-nocna-p400018659.html
A do porodu miałam najzwyklejszą, oczywiście czerwoną, rozpinaną do pasa, żebymóc dzidziola na brzuchu położyć:tak: - coś w tym stylu
http://allegro.pl/koszula-nocna-dla-karmiacych-ciazowa-s-roz-i4305217245.html
pauletta - jak ładnie poukładane,:tak: moje ciuszki jeszcze wworku na śmieci:-D
atu - myślę że nikt by się nie zorientował, że to żeńskieimię, ja się z nim wcześniej nie spotkałam:tak:. Po porodzie tym bardziej trzebawietrzyć "klementynę", siateczkowe majty i pampers i to wszystko:-D
Madzia- laktacyjne nieco się różnią wchłanialnością,kształtem, grubością, przylepcem lub jego brakiem. Kup sobie kilaka różnychfirm i sama zadecydujesz. Ja na wyjście miałam Penaten (ale to lato było, więcmusiały być naprawdę dopasowane), a na co dzień w domu to wielokrotnego użytku,takie bawełniane bodajże Aventa. Natomiast co do podkładów poporodowych to jednakpolecam Hartmana, bo Bella zwijała się w takiego "banana" i tostrasznie bolało:baffled:.

Madzia - a gdzie kupujesz? Daj linka do sprzedawcy.

Babina - ja na wieczór mam raczej napięty (od wypchanych jelit :-p) i czuję nawet już, że skóra mnie swędzi. Aż miewam zaczerwienioną nieraz. Nawet mi się takie dziwne małe kropeczki porobiły (ale to przebarwienia jakieś).

Tylko nie ugniatajcie brzuszka :no:

Chwilę temu pisałyśmy z Rjoanką o twardnieniach brzuszka. Może brzuszek raz na jakiś czas twardnieć i to normalne na tym etapie, ale trzeba o tym powiedzieć lekarzowi - niech zobaczy jak szyjka. Jeśli boli to też trzeba to skonsultować. Ja przez te twardnienia leżałam w szpitalu, ale u mnie były wtedy coraz częstsze (tamtego dnia ok. 20) i dość intensywne, trwające ok. pół minuty. Gdy są częstsze to warto brać regularnie magnez i trochę zwolnić (można no-spę forte).

A jak często na dzień Wasz maluszek się "odzywa"? U mnie wczoraj miał bardzo spokojny dzień. Dopiero koło północy czułam, że się obudził na dłużej. A tak to raczej często bryka w ciągu dnia.

reklama
Madzia - a gdzie kupujesz? Daj linka do sprzedawcy.

Babina - ja na wieczór mam raczej napięty (od wypchanych jelit :-p) i czuję nawet już, że skóra mnie swędzi. Aż miewam zaczerwienioną nieraz. Nawet mi się takie dziwne małe kropeczki porobiły (ale to przebarwienia jakieś).

Tylko nie ugniatajcie brzuszka :no:

Chwilę temu pisałyśmy z Rjoanką o twardnieniach brzuszka. Może brzuszek raz na jakiś czas twardnieć i to normalne na tym etapie, ale trzeba o tym powiedzieć lekarzowi - niech zobaczy jak szyjka. Jeśli boli to też trzeba to skonsultować. Ja przez te twardnienia leżałam w szpitalu, ale u mnie były wtedy coraz częstsze (tamtego dnia ok. 20) i dość intensywne, trwające ok. pół minuty. Gdy są częstsze to warto brać regularnie magnez i trochę zwolnić (można no-spę forte).

A jak często na dzień Wasz maluszek się "odzywa"? U mnie wczoraj miał bardzo spokojny dzień. Dopiero koło północy czułam, że się obudził na dłużej. A tak to raczej często bryka w ciągu dnia.

Tutaj zamawiałam: Przedmioty użytkownika JustineX - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
właśnie skończyłam i wydałam 500 zł,niby drobne rzeczy,trochę ciuszków i się nazbierało ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry