Pakowanie, przeprowadzka, urlop wszystko na raz. Szaleństwo totalne ale damy radę. W Dk nawet nie podają daty porodu z wagi czy obwodu główki. Wogole nie podają takich info. Przeziernosc karku tez mi nie podali tylko powiedzieli ze wszystko w normie. Będę w Pl na urlopie to podskocze do swojej lekarki. Tez chciałam zrobic te usg 3d ale kumpela zrobiła i stwierdziła ze strata kasy bo dziecko wyszło jak by miała potwora lub kosmite w brzuchu. I teraz sama nie wiem czy warto.
reklama
Madzia - a masz kojec do spania? dzisiaj nawet w gazecie czytałam, że spanie na plecach po 5 miesiącu może właśnie powodować opuchnięcia i jest mocno odradzane, dlatego Ty mi się przypomniałaś;-)
domka - aha, a już myślałam, że jakiś oscypek, nie wiem czego mi się tak skojarzyło
gnagna - ja tak samo, typ brodzący. Mogę tak godzinami chodzić i słuchać szumu fal
![]()
Nie mam kojca,nie zamierzałam kupić i chyba tak zostanie
krotusia - super, że się ujawniłaśa jak tak z innej beczki, jaką teraz macie pogodę? mieszkacie tam na stałe?
tak, na stale, wlasnie mija 2 lata
pscółka i spółka
Fanka BB :)
Krotusia - byłam kiedyś w Aydin i Izmirze i z tego co pamiętam to tam to odczucie ciepła jest kompletnie inne, chyba przez to że mniejsza wilgotność, nawet się nie pociłam zbytnio
. No ale mimo wszystko to upał jakby nie patrzeć

Nie mam porownania do Izmiru, ale w okolicach Antalyi obecnie wilgotnosc powietrza wynosi 74%, a w tych najgorszych tygodniach dochodzi do ponad 90%, czlowiek poci sie doslownie wszedzie, plecy, szyja, twarz wiecznie wilgotne, a sygnalem, ze zaczely sa prawdziwe upaly to moment, kiedy kropelki potu zbieraja sie nad gorna warga i trzeba non stop przecierac, zeby nie zwariowac
A noce to juz sa tragiczne, co rano budzimy sie w pizamach, ktore mozna wyzymac, takie mokre

pscółka i spółka
Krotusia - no i jak tu nie przegrzewać dziecka
to ja się martwię, że u nas temperatura w pokojach nie spada poniżej 23, gdzie zalecana to ok 20

Zakupiłam tutaj te spodnie: CIĄŻOWE SPODNIE KIESZENIE WYGODNE BEZUCISKOWE r XL (4314032825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. I jestem bardzo zadowolona,wzięłam tylko jedne czarne,ale się chyba jeszcze skuszę na kolejne 
katinka84
Upolowałam coś to z wczoraj i dzisiaj:
kocyk dwustronny za 2zł

troszkę ciuszków rozmiar 62, 68 i 74 i buciki 3-9 miesięcy po 2zł sztuka

i w przecenie nosidełko usztywniane do 9kg/od 3 miesiąca za 30 zł

Ja tam się z brzuszkiem nie kryję, noszę obcisłe, ciążowe koszulki itp. Szkoda że nie mam morza i plaży. Ciesze się że jest taki duży.
kocyk dwustronny za 2zł

troszkę ciuszków rozmiar 62, 68 i 74 i buciki 3-9 miesięcy po 2zł sztuka

i w przecenie nosidełko usztywniane do 9kg/od 3 miesiąca za 30 zł

Ja tam się z brzuszkiem nie kryję, noszę obcisłe, ciążowe koszulki itp. Szkoda że nie mam morza i plaży. Ciesze się że jest taki duży.
Załączniki
-
20140704_170447.jpg22,7 KB · Wyświetleń: 63
-
20140704_170324.jpg30,3 KB · Wyświetleń: 62
-
20140704_170028.jpg21,5 KB · Wyświetleń: 68
-
20140704_165815.jpg30,4 KB · Wyświetleń: 65
-
20140704_165428.jpg38,3 KB · Wyświetleń: 62
-
20140704_165257.jpg23,5 KB · Wyświetleń: 58
-
20140704_165317.jpg23,9 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Jak nie przegrzewac.... Hmm
ja to jeszcze jakos bede kombinowac, sam pampers, gorzej z lokalna ludnoscia, oni w taka pogode potrafia ubierac w dlugie rekawy i nogawki ;D a zima, nagrzewaja pokoj do ok 25stopni, dzieci ubieraja w pajace, rekawiczki, czapeczki i przykrywaja grubym kocem... O wychodzeniu na dwor na spacer nie ma mowy, zeby nie wyziebic dziecka (na zewnatrz za dnia 15-20stopni, noca ok 10-15) ;D bede musiala walczyc z opinia wyrodnej matki, bo moj wozek z Polski juz przyjechal i zamierzam do ostro eksploatowac caly rok :-)
reklama
Dziewczyny ja tez uważam ze nie ma co sie wstydzić brzuszka! Przecież ciążowe brzuszki są urocze
dla mnie istotne żeby nie smażyć go na słońcu - ale leżakowanie czy pluskanie jak najbardziej
śmiało śmiało! A ludźmi sie nie ma co przejmować... Czy dobrze, czy źle jak ktoś chce to zawsze bedzie gadał...
Ja ledwo co żyje- albo mam jelitowke albo zatrulam sie wczorajsZymi czeresniami
mam skręty jelit i latam do kibelka
piłam juz colę ale na razie nie ma efektów... Głodna strasznie jestem i malutka dzisiaj kopie intensywnie- może tez chce jeść albo jej to bulgotanie przeszkadza...
We Wrocławiu upał 30 stopni w cieniu - ale ja dzis jestem wielka damesa (ze sraczka hehe) bo mi klimatyzację zamontowali w mieszkaniu
dziadek miał gest i nam zasponsorowal
gdyby nie ta biegunka to byłby piękny dzien... 
Ja ledwo co żyje- albo mam jelitowke albo zatrulam sie wczorajsZymi czeresniami
We Wrocławiu upał 30 stopni w cieniu - ale ja dzis jestem wielka damesa (ze sraczka hehe) bo mi klimatyzację zamontowali w mieszkaniu
Podziel się: