reklama

Październik 2014

Hej Magdalenka
Ja mieszkam w Northamptonshire, a dokładnie w Wellingborough, taka wioska mała ale strasznie dużo Polaków przez co czuje sie czasami jakbym była w domu he he
Ja do szpitala na zaszczyk z immunoglobiny anty D ide 24 bo mamy z moim konflikt serologiczny, drugi dostanę po porodzie, no i krew bedą sprawdzać pod względem chorób i antycial. I tak jeżdzę do mojej lekarki w Londynie na kontrole raz w miesiacu bo wtedy jestem spokojniejsza:-)

To godzina drogi samochodem ode mnie z pbo. :) ja bylam raz prywatnie ale w birmingham. Faktycznie jesli o to chodzi to tez bym wybrala prywatna opieke. Ja wiem ze u mnie wykryli bakterie wiec przy porodzie ja I malenstwo dostaniemy antybotyk. Przy cesarce ryzyko zakazenia sie zmniejsza.a ze mam problem z kregoslupem I biodrami walcze o cc z consultatami. A u ciebie jak sn czy cc?

reklama
Marrika ja się kłuję od dnia pozytywnej bety i nadal w brzuch a dokładniej w boki. W ramiona dawali mi zastrzyki w szpitalu ale miałam większe siniaki niż na brzuchu, a poza tym mnie nie ma kto dawać wiec nie mam wyboru:)

Ja we wtorek byłam na USG i moja Basia wg USG ma ok. 850 gram więc jak widzę po wadze Waszych maluszków to tak średnio, ale ja i tak sie cieszę że niedaleko do kilograma:) Pessar trzyma ale i tak koło 30tc mam iść do szpitala żeby małej podali sterydy na płucka. Swędzenie i pokrzywka nadal mnei nękają ale jeśli wykluczyli cholestazę to najważniejsze:-) Doszły do mnie nakładki do karmienia i butelki więc powoli gromadzę...

To godzina drogi samochodem ode mnie z pbo. :) ja bylam raz prywatnie ale w birmingham. Faktycznie jesli o to chodzi to tez bym wybrala prywatna opieke. Ja wiem ze u mnie wykryli bakterie wiec przy porodzie ja I malenstwo dostaniemy antybotyk. Przy cesarce ryzyko zakazenia sie zmniejsza.a ze mam problem z kregoslupem I biodrami walcze o cc z consultatami. A u ciebie jak sn czy cc?

Naturalny chciałabym, chociaz nie wiem jak sie dziecko nie obróci główka do dołu to cc, a jak oni o tym decydują skoro nie robią usg to skad maja wiedziec jaka dziecko ma pozycje ? Wizytę z midwhife mam 12.08 wiec zobaczymy co mi powie :-)

Enya a czemu się kłujesz? Ja dzisiaj się jakoś tak zdolowałam całym tym zamieszaniem z tymi piepszonymi żyłami :-( prawdopodobnie będę musiała brać leki aż do porodu no i w połogu koniecznie. Jeszcze te cc które nie polecane jest przy epizodach z zakrzepica :-/ ach jak nie urok to sraczka :////

Enya a czemu się kłujesz? Ja dzisiaj się jakoś tak zdolowałam całym tym zamieszaniem z tymi piepszonymi żyłami :-( prawdopodobnie będę musiała brać leki aż do porodu no i w połogu koniecznie. Jeszcze te cc które nie polecane jest przy epizodach z zakrzepica :-/ ach jak nie urok to sraczka :////
Będzie dobrze,trzymam kciuki! :*

Uciekam spać,pobudka o 5 zrobiła swoje.miłej nocki kochane ;)

Wlasnie wróciłam ze szkoły rodzenia i jestem mega uspokojona. Dowiedziałam sie, ze mimo standardu sal późny gierek całą reszta jest z duchem czasu: wszystkie stanowiska do porodu mają miejsce na tatusia i jest on mile widziany, większość pierworodek korzysta u nich ze znieczulenia i są z tego dumni, nie uznają cc za gorszy rodzaj porodu i jeśli sytuacja na porodowce na to wskazuje to nie robią problemów. Po cc tata kanguruje malucha, co wydaje mi sie fajne.
Teraz ufam nie tylko swojemu lekarzowi prowadzącemu, swojemu cialu, które pokazało już ze wie co robić i nie trzeba mu podpowiadać, ale też szpitalowi. Czuje ze razem damy radę urodzić, a ja muszę sie tylko skupić na zdrowym dotoczeniu sie do tego 40 tygodnia. Z okazji pozytywnego nastroju wysyłam pozytywne fluidki.

reklama
Domka no ja coś czuję, że te pieluszki z ceratką będą bardzo często przydatne więc nie wiem czy potem nie zamówię ich więcej ale jeśli już to też większy rozmiar bo nie wiedziałam że te takie małe.
Ja porównywałam choćby butelki Lovi i w Gemini są o jakieś 15 zł tańsze niż np. w Smyku, szok! Jak będę w przyszłym miesiącu zamawiać te wszystkie higieniczne rzeczy i kosmetyki to tylko tam.

Też już dzisiaj padam bo wstałam o 6. Zmykam spać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry