reklama

Październik 2014

Kupiłam dzisiaj smoczek i butelkę z aventa ( butelkę tą troche większą 260 ml) i zostałam zrypana przez męża, że wszystko kupuje sama a on nic:) Chyba muszę się wybrać z nim na zakupy:-)

reklama
Kupiłam tą większą butelkę żeby nie zmieniać tak szybko, ale nie zauważyłam że smoczek do tej butelki jest 1m+, jakiś 2 dziurkowy:( a babeczka w aptece mówiła że bedzie odpowiedni, sama mnie na niego nakłaniała:(

Co teraz? Kupić nowy smoczek do butelki ten 0+? A może spróbować podawać ten co mam? Czy poczekać bo może akurat butelka nie będzie potrzebna i w razie potrzeby wysyłać męża szybko do apteki?

Magdalenka:
To dobrze ze jeżdzę jednak do mojej lekarki co mi prowadzi ciaze bo bede wiedziec jak sie mały ułożył:-) sprawdza przez powłoki brzuszne, masakra! Dlatego taka skala jest tutaj poronień bo dla nich to chleb powszedni i maja na kobiety wyrabane! Szkoda gadać, za dużo tego:-) mogłybyśmy tak cała noc pisac o tym i sadze ze to by nie starczyło :-)
Zmiana tematu: a jak tam zakupy? Ja mam juz troszke wyprawki:-) ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia:-) uwielbiam Carbooty:-) bardzo dużo rzeczy dla malego na nich kupiłam za grosze :-) Masz jakieś namiary moze na dobry wozek? Taki 3 w 1 bym chciała, i nas to tylko w Northampton mamy taki polski sklep z art. dzieciecymi a u Ciebie jest jakiś sklep z wózkami?

Aż dziwnie, że tu tak cicho:)
A ja jestem na siebie taka zła za ten smoczek w butelce, że spać nie mogę...
Tyle czytałam na temat butelek, zdecydowana poszłam do apteki, a dałam się namówić aj:confused2:

Ruda smoczek 1m+ będzie ok. Poczytaj w instrukcji bo wiem że Avent ma takie smoczki ze jak ustawisz zaznaczona na nim kreseczka na nosek dziecka to leci szybciej a jak odwrotnie to wolniej (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie ;-) ) napewno będzie ok! Nie martw się. Poza tym jak ci to spać nie daje to dokup sam smoczek 0+ :-) a nie nastawiasz się na karmienie piersią? Bo jeśli tak to traktuj butelkę tylko jako coś zupełnie awaryjnego :-)

Porównywalam dzisiaj ceny tych kosmetyków które chce kupić i w aptece DOZ (w której już i tak jest sporo taniej niż w sklepach i innych aptekach) wyszło mi 98zł a w gemini za to samo płace 79zł!!!!! Nawet jak zapłacę przesyłkę to dalej jestem do przodu :-D

Ostatnia edycja:
Magdalenka:
To dobrze ze jeżdzę jednak do mojej lekarki co mi prowadzi ciaze bo bede wiedziec jak sie mały ułożył:-) sprawdza przez powłoki brzuszne, masakra! Dlatego taka skala jest tutaj poronień bo dla nich to chleb powszedni i maja na kobiety wyrabane! Szkoda gadać, za dużo tego:-) mogłybyśmy tak cała noc pisac o tym i sadze ze to by nie starczyło :-)
Zmiana tematu: a jak tam zakupy? Ja mam juz troszke wyprawki:-) ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia:-) uwielbiam Carbooty:-) bardzo dużo rzeczy dla malego na nich kupiłam za grosze :-) Masz jakieś namiary moze na dobry wozek? Taki 3 w 1 bym chciała, i nas to tylko w Northampton mamy taki polski sklep z art. dzieciecymi a u Ciebie jest jakiś sklep z wózkami?

Powiem ci ze wozek bede miec wiec sie tak nie rozgladalam ale polozna mowila zeby is do sklepu ibejrzec posorawdzac I na ebayu .aja o wiele taniej te same modele zeby tam kupic.

Ja zadzwonilam do pracy ze nie dam rady zrobic dzisiejszej zmiany :/ cala noc maz masowal mi biodra I zebra. Nie dalam rady spac. Wczoeaj lod koniec zmiany jeszcze mi cos przeskoczylo w biodrze (czasem mam tak ze glowka kosci mi przeskakuje lub lekko wypada) :/ moje biedne biodra :(( sorki za zale.

Mamusie jakie termometry I fridy kupujecje maluszkom? Bo mam problem nie wiem co wybrac. W pracy pielegniarki mi mowily ze najlepsze sa te do ucha a mnie interesuja te typu "gun" co do czola sie przystawia. A z frida widzialam taka co do odkurzacza sie przyklada ale to chyba za duzo zachoda I poza tym odkurzac slychac jak pracuje. Nie chce przestraszyc dziecka za pierwszym razem bo pozniej trauma ;) I same placze by byly :/

Milego dzionka mamusie I wasze dzidziusie :D

reklama
Ojejku sorki za te literowki. Pisze z tel ;p co do butelek to jak kupilam avent ze smoczkiem slow flow 0+ . Pozniej tylko bede zmieniac smoczki. A laktator I sterylizator tommee tippee I tam mi tez przyszedl zestaw butelek ze smoczkiem 0+. Chce przez 2 miesiace sciagac pokarm zeby I tatus mogl karmic maluszka nie chce mu tego zabierac. A pozniej chyba przerzuce sie na mleko. Ale zobaczymy jak czas w praktyce pokaze, moze bede dluzej karmila. Ale wiem ze po 3 miesiacu jest juz ciezko dzidzie przestawic a ja niestety wczesniej biore urlop I wczesniej musze do pracy wrocic :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry