reklama

Październik 2014

MROCZKO witamy:) Widzę że rodzisz jako jedna z pierwszych:) Ja jako ta ostatnia bo 31.10... Mam nadzieję że nie 1.11 bo później osiemnaste urodziny we Wszystkich Świętych:no:

Czekam na chorobowe które ma być dzisiaj i robię już ostatnie zakupy i koniec:cool2: Będę mogła powiedzieć że mamy wszystko:)

W końcu u mnie pada:) Jak przyjemnie:):):)

reklama
Mroczko: witamy na forum :-D Po siedmiu latach, oj wytrwała jesteś. Gratulacje. A kto mieszka w twoim brzuszku, już wiesz?

Madziorrek: udanego wypoczynku.

Ja do szpitala już się spakowałam. Nie mogę się zabrać za pakowanie rzeczy dla dzieciaczka. Może dziś mi się uda :tak:

WAWKA tak szybko do szpitala spakowana? Ja myślałam, że jak zrobie to w połowie września to będzie dobrze:baffled:
A ktoś pisał, że pierze i prasuje już ubranka? To też nie za szybko?

Wawka, napisz co wpakowalas do torby. Ja mam dopiero listę, ale boję sie ze jest niekompletna...
Cyntia, pochwał sie co tam pokupowalas do szpitala, może coś zgapie i będzie mi łatwiej. ;-).
Kurcze chyba faktycznie czas sie pakować. A ja nadal nie wiem w czym rodzic, nie znalazłam w sklepach takiego produktu jak koszula do porodu...no i nie mam koszul do karmienia, nie mogę nic wybrać.

dzień dobry :)
u nas pada :) Nie sądziłam, że kiedyś będę się z tego cieszyć, tak fajnie chłodne powietrze leci do domku :)

Ja mam zamiar w sierpniu zacząć pranie itp

idę śniadanko zrobić

Wcześniej kupiłam:

pieluchy flanelowe i tetrowe, patyczki kosmetyczne, podkłady do przewijania, płyn do kąpieli, balsam do ciała, krem na odparzenia (Emolium), mleczko do prania, proszek do prania, płyn do płukania Lovela, majtki poporodowe jednorazowe. Mam 2 koszulki nocne z Biedronki i liczę, że wystarczą.

Teraz w polecanej przez Was aptece Gemini:

[TABLE="width: 650"]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki pod brzuch białe, rozmiar L[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Tommee Tippee osłonki na sutki 2 sztuki w opakowaniu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Podkłady higieniczne SENI SOFT 40cmx60cm 5 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki poporodowe, rozmiar M/L 5 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] OCTENISEPT Płyn 50ml (do pępuszka i na ewentualną ranę po szyciu krocza)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] HIPP Baby Sanft, chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 52 sztuki[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL zestaw pielęgnacyjny (szczotka, grzebyczek, nożyczki, cążki)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] ENFAMIL 1 PREMIUM LIPIL od 1m-ca 400g (mleko modyfikowane)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]parę różnych grzechotek i gryzaczków[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] BABY ONO okrycie kąpielowe z kapturem bawełniane 76x76cm zółte, kaczuszka[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Kompresy MEDICOMP, niejałowe 10x10cm, 100 sztuk (włókninowe - położna poleca takie, a nie gazowe)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Bepanthen Baby maść ochronna 30g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DR BROWN Butelka antykolkowa standard 250ml, silikonowy smoczek nr 1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DR BROWN Butelka antykolkowa szeroka szyjka 120ml, silikonowy smoczek nr 1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Podpaski NATURELLA Classic Maxi, 8 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]Wkładki higieniczne CAREFREE breeze normal 20 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL aspirator do nosa (wolę to zamiast gruszki)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]Vala Fit Band, śliniak jednorazowy, 1 sztuka[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki pod brzuch białe, rozmiar M[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

A jeszcze trzeba mi:
termometr bezdotykowy, podgrzewacz do butelek, termos na butelki, pojemniczki na pokarm, pieluchy jednorazowe, laktator (okaże się po porodzie), sterylizator (nie wiem czy potrzebny), ręcznik dla synka, gruby kocyk, poduszka klin, herbatki na laktację, płyn do mycia butelek dziecięcych, becik/rożek/śpiworek, monitor oddechu, prześcieradło nieprzemakalne.

Do torby to wiadomo, że kosmetyczka i inne pierdułki dla nas
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7
ale z innych przedmiotów to: golarka, bo niektóre szpitale wymagają ogolenia się, lusterko, kapcie i koszulka na zmianę dla męża
wsQoQJBSAwgMtHLCkA02ykMMDE7jgBgO1MFCACxM8MIAABzigjA0JQCAAC1kMoMEDlEwQwgTGPKDBACwIAEECNizTwxQdlIQAHT4cZUoDEfiwCAIAdDBFDwzJQAMyoIYqqqg0yCBQQAA7

Wydaje mi się, że nie ma co czekać i zostawiać na 2 tygodnie przed porodem. A po drugie to są spore wydatki jednak. Wydałam wcześniej na wymienione rzeczy 250 zł, a teraz 350 zł, a wyjdzie jeszcze sporo :/

Ostatnia edycja:
Ruda: spakowałam się ponieważ teraz gdy mamy już jedno małe dziecko m nie będzie tak mobilny ,więc wszystko będzie miał uszykowane. Ja w poprzedniej ciąży też długo nic nie miałam, bałam się zapeszyć. I jak wylądowałam w szpitalu w 24 tc to jak czegoś potrzebowałam to m po prostu jechał do domu. A teraz trudniej. Ubranka też mam poprane i poszykowane. Jeśli nic się nie będzie działo to we wrześniu tylko jeszcze raz przeprasuję i po sprawie.
Rjoanka: koszulę do porodu to mam od teściowej. Kupiła mi w poprzedniej ciąży koszulę do karmienia ale tanią i słabej jakości. Po pierwszym praniu się z niej szmata zrobiła to ją na poród wzięłam. Cały poród leżałam w wannie to nie potrzebowałam, na sam finał przeszłam na stół do rodzenia to ją ubrałam i chwilę po porodzie przebierałam się w czystą koszulę. A oto co spakowałam:
· majteczki jednorazowe
· duże podpaski bella mama
· podkłady higieniczne
· wkładki laktacyjne i krem na brodawki!!!
· koszula nocna:3 sztuki w tym jedna do porodu (nie wiem czy nie dokupić bo jednak kobieta po porodzie krwawi i łatwo jest się zabrudzić)
· szlafrok
· skarpetki,
· woda mineralna mała, batoniki
· nakładki na sedes jednorazowe
· wyniki kolejnych badań odkładam do torby a karta ciąży, dowód osobisty noszę w torebce
· kosmetyki (antyperspirant, krem do twarzy, pasta i szczoteczka do zębów, żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej, szampon, szczotkę do włosów, suszarkę - kosmetyki to małe próbki z rossmanna by mniej miejsca zajmowało),
· ręczniki (mały i duży),
· kapcie i klapki pod prysznic,
ręczniki papierowe jednorazowe do wycierania krocza by nie brudzić zwykłego ręcznika do ciała
· słuchawki do telefonu,
· telefon komórkowy i ładowarka ( w torebce noszę)
- stopery do uszu i klapki na oczy do spania. Jak urodze w dzień i trafię na salę to będę chciała się przespać trochę
-tantum rosa plus małą butelkę z wodą mineralną z dziubkiem: bardzo ułatwia podmywanie po porodzie
- bieliznę i ubranie na wyjście.
- trochę pieniędzy

Laktator muszę jeszcze wygotować i spakuję z rzeczami małej

No to chyba wszystko

Ostatnia edycja:
No i oczywiście biustonosz do karmienia. Przy nawale pokarmu ciekło mi z piersi i biustonosz z wkładkami laktacyjnymi jest konieczny :tak:

A dzieciaczkowi to spakuję:
-ubranka + rękawiczki niedrapki + czapeczki
- pieluszki i chusteczki nawilżane
- ręczniki, koce, różek, pieluchy tetrowe
- laktator
Kosmetyków nie pakuję bo u mnie w szpitalu i tak położne kąpią szkraby i kosmetyki są zapewnione. No może sudocrem spakuję.

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 635491
Witamy sie;-)

Ja juz mam ubranka poprane,jeszcze moje koszule musze wyprac staniki i tetre.
Torbe tez niedługo spakuje,jedną dla mnie a druga dla małej na wypis,bo u nas w szpitalu do dziecka trzeba aby pieluchy i husteczki.

U nas w szpitalu tzreba miec termometr,sztucce i kubek własne

reklama
Dziewczynki witam was w ten chłodny dzień - nareszcie :-D. Czytam was na bieżąco, ale nie miałam jakoś weny do pisania.

Witam nową mamusię!!!
Za te z problemami trzymam kciuki!!!
Życzę udanych wizyt!!!

Mój M nadrabia samymi zaletami ostatnio, ja się śmieję że winy odkupuje po tych wybrykach z początku roku (pisałam wam że mi szalał i rozrabiał). Wrócił z Holandii, wziął się za remont i od poniedziałku poszedł do pracy. Mi we wszystkim pomaga. Cieszę się bo przez te upały troszkę gorzej się czułam. Nogi strasznie mi zaczęły puchnąć i boleć, aż nie mogłam chodzić...

Co do zakupów to brakuje mi już tylko podkładów, majteczek i takich bzdurek głównie dla mnie do szpitala, termometr i troszkę ubranek bo poluję na nie w lumpku bo szkoda mi przepłacać. Ale to już naprawdę parę sztuk z trzech rozmiarów. Na razie kupowałam pierwsze trzy rozmiary 56, 62, 68. Umówiliśmy się z moim że na koniec sierpnia co będzie brakować to wejdziemy do sklepu i kupimy wszystko na raz. Potem jak któryś rozmiar odpadnie (maluszek wyrośnie) będę szukać następny tak żeby mieć wcześniej skompletowane i żeby taniej było (lumpek, promocje). No i jak mi mój M pozwoli i finanse to pare starych rzeczy zamienię na nowe (np. fisher price huśtawkę aquarium na jakąś inną, nowszą i mebelki z pokoju maluszka na nowe bo mam używane troszkę stare bo to jeszcze moje które kupiłam dawno temu ale drogie były i nie używane wcale stały puste i czekały aż wrócę z Holandii).

Mam do was pytanie odnośnie laktatora, mleka itp. czy kupujecie wcześniej? Ja myślałam żeby kupić teraz jakąś małą puszkę mleka gdyby było potrzebne ale nie wiem które. No i laktator, pokazałam mojemu który i gdzie kupić i jak będzie potrzebny to on szybko kupi, czy to dobry pomysł? Co z herbatką na laktację, i czy myślałyście o takich rzeczach jak herbatka na kolki dla maluszka, gaziki do przemywania pępka, sól fizjologiczna, witamina D (gdzieś widziałam na liście że trzeba podawać maluszkowi?). Może wy macie coś innego w planach to proszę o propozycje :-D. Dziś pieniążki dostaję, więc chciałam wszystko jutro pozamawiać.

PRZEPRASZAM ŻE SIĘ TAK ROZPISAŁAM, JEJKU.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry