Wcześniej kupiłam:
pieluchy flanelowe i tetrowe, patyczki kosmetyczne, podkłady do przewijania, płyn do kąpieli, balsam do ciała, krem na odparzenia (Emolium), mleczko do prania, proszek do prania, płyn do płukania Lovela, majtki poporodowe jednorazowe. Mam 2 koszulki nocne z Biedronki i liczę, że wystarczą.
Teraz w polecanej przez Was aptece Gemini:
[TABLE="width: 650"]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki pod brzuch białe, rozmiar L[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Tommee Tippee osłonki na sutki 2 sztuki w opakowaniu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Podkłady higieniczne SENI SOFT 40cmx60cm 5 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki poporodowe, rozmiar M/L 5 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] OCTENISEPT Płyn 50ml (do pępuszka i na ewentualną ranę po szyciu krocza)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] HIPP Baby Sanft, chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 52 sztuki[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL zestaw pielęgnacyjny (szczotka, grzebyczek, nożyczki, cążki)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] ENFAMIL 1 PREMIUM LIPIL od 1m-ca 400g (mleko modyfikowane)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]parę różnych grzechotek i gryzaczków[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] BABY ONO okrycie kąpielowe z kapturem bawełniane 76x76cm zółte, kaczuszka[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Kompresy MEDICOMP, niejałowe 10x10cm, 100 sztuk (włókninowe - położna poleca takie, a nie gazowe)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Bepanthen Baby maść ochronna 30g[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DR BROWN Butelka antykolkowa standard 250ml, silikonowy smoczek nr 1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DR BROWN Butelka antykolkowa szeroka szyjka 120ml, silikonowy smoczek nr 1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] Podpaski NATURELLA Classic Maxi, 8 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]Wkładki higieniczne CAREFREE breeze normal 20 sztuk[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL aspirator do nosa (wolę to zamiast gruszki)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"]Vala Fit Band, śliniak jednorazowy, 1 sztuka[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] CANPOL majtki pod brzuch białe, rozmiar M[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 650"] DZIDZIUŚ balsam do prania biel 1,5L[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
A jeszcze trzeba mi:
termometr bezdotykowy, podgrzewacz do butelek, termos na butelki, pojemniczki na pokarm, pieluchy jednorazowe, laktator (okaże się po porodzie), sterylizator (nie wiem czy potrzebny), ręcznik dla synka, gruby kocyk, poduszka klin, herbatki na laktację, płyn do mycia butelek dziecięcych, becik/rożek/śpiworek, monitor oddechu, prześcieradło nieprzemakalne.
Do torby to wiadomo, że kosmetyczka i inne pierdułki dla nas
ale z innych przedmiotów to: golarka, bo niektóre szpitale wymagają ogolenia się, lusterko, kapcie i koszulka na zmianę dla męża
Wydaje mi się, że nie ma co czekać i zostawiać na 2 tygodnie przed porodem. A po drugie to są spore wydatki jednak. Wydałam wcześniej na wymienione rzeczy 250 zł, a teraz 350 zł, a wyjdzie jeszcze sporo :/