reklama

Pazdziernik 2016

Wodę pij pij bo wtedy organizm jej nie magazynuje na zapas!Herbaty jak najmniej bo wcale nie nawadnia.
Owoce mają też dużo cukrów- zależy, które jesz. Np winogrona mają bardzo dużo cukru i nie poleca się ich jeść za dużo.
Może jesz za mało wtedy efekt jest odwrotny. Powinnaś jeść 5 małych posiłków, wtedy organizm nie magazynuje tego co jesz :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Generalnie ja wcześniej jadłam tak ja Ty i nie wiedziałam dlaczego waga taka a nie inna, kiedy poszłam do dietetyczki i zaczęłam jeść częściej i o dziwo więcej waga szła w dół :-) Ale to muszą być też zbilansowane posiłki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pola woda zatrzymuje sie głównie przed porodem, a wody nie wolno ograniczac. Podobno pragnienie to pierwsze stadium odwodnienia organizmu. I tekila.ma racje powinno sie jesc 5 posilkow dziennie, nie przejadac sie, tylko jesc do zaspokojenia pierwszego glodu. Druga sprawa nie jedzenie po 17 godz tez nie jest dobre. Ostatni posiłek powinien byc 2/3h przed snem. Organizm trzeba nauczyc, ze na bieżąco ma dostarczane i jedzenie i wodę żeby nie magazynowal

Dziewczyny ja ważę dość dużo przed ciążą bo przy 174cm aż 78kg ale w pierwszej ciąży przytyłam tylko 2kg odżywiając się zdrowo i jak to mój lekarz mówił mam zapas i ma skąd brać. Teraz jestem w ciąży podwójnej i przytyłam 2 kg do 21tc ale lekarz chciałby abym przytyla do 10 kg

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już mam 10 na plusie (wczoraj się wazylam)
A jem tyle co przed ciążą...
A jem nawet zdrowiej, bo uważam żeby codziennie było dużo warzyw i owoce też tonami...
Przed ciążą nie było dnia bez słodyczy... Teraz ani nawet o tym nie myślę, bo odrzuca...
Także sama nie wiem z czego aż tyle kg na +.... Może rzeczywiście woda.

W pierwszej ciąży przytyłam niby 32kg :o
Ale 3 miesiące po porodzie już ich nie było, a pół roku później jeszcze 20...czyli ok 52 kg bez problemu schudłam.

No, obiadek czeka na mężusia :)
Dzisiaj zrobiłam klopsiki w sosie koperkowym, ziemniaczki i kapustka czerwona :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry