• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pazdziernik 2016

Najpierw 33 dni placi pracodawca pozniej zus. Tylko wiem, ze to jest jakos, ze mozna wybrac albo teraz dostawalyscie 100% a pozniej po porodzie to chyba bedzie, że 80% albo odwrotnie. W kazdum razie ta kwota nie jest stała

reklama
Betkaa i takie coś trzeba w ciągu 14 dni zgłosic u pracodawcy bo juz sie pytałam a jesli urodzisz podkoniec września to najlepiej jak najszybciej bo wtedy niebędą wiedziec jak ci wypłacic i mozesz np w październiku dostać wypłate później

Z macierzyńskim jest 100% jak deklarujemy się na pół roku, możemy potem wydłużyć o kolejne pół i dostaniemy 60%. Można od razu iść na 80% na cały rok, ale można też przerwać urlop po pół roku i wtedy dadzą nam wyrównanie do 100%. Jakieś teraz są zmiany w urlopach jeszcze, ale nie czytałam co tam dokładnie się pozmieniało.

reklama
Świstak jak ktoś ma 160 to juz sygnał, że nie jest za dobrze i dobry lekarz zleci konsultacje dalsza . Normy podnieśli, bo co raz więcej ludzi cierpi na cukrzycę, ot taka rzeczywistośc .
Doszłas już ładu z jedzeniem czy jeszcze testujesz?

Betkaa, o taką kiecka i ja bym nie pogardzila, fsjna zwiewna.
eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry