Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ja też bym chyba poczekala. Moj mnie nie pytal, kazał czekac. U mnie krociutka szyjka pewnie stąd sugestie, że moge urodzic w ciagu 2 tyg, aczkolwiek ustaly wszystkie bóle, wiec pewnie urodze kolo 12. Przeraża mnie myśl chodzenia jeszxze 2/3 tyg w ciąży. No, ale co zrobic.
Joniz ja bym poczekala,ale to Twoja decyzja mi nikt jeszcze nic szybciej nie proponowal.
Tak jak mi bole ustaly i jestem ciekawa czy jak pojde tydz po terminie do szpitala beda od razu wywolywac czy jeszcze czekac,wkoncu chyba za dlugo nie mozna zwlekac nie?
Joniz ja mialam wywoływany poród i nie było fajnie trwał 20 godz. Lekarze sami przebijają pęcherz płodowy a oksytocyna z kroplówki powoduje mocniejsze skurcze niz przy porodzie "naturalnym" a i cały poród jestes podpięta do ktg wiec musz leżeć
Ale każdy poród inny... Ja nie polecam
ja tez miałam wywolywany. .. trzy kroplowki oxy. ale mogłam być aktywna. po 9h odeszły mi wody i szybka cesarka na zakończenie. ..
tylko ze na mnie oxy nie działała jak powinna skurcze się rozkrecily na maksa a rozwarcie nie poszło. ...
Niektóre mamy to maja szczescie na angielskim forum jedna z mam rodziła godzinę 15 min! Godzinę normalne skurcze, 15 min parte i teraz sobie tuli śliczna dziewczynkę