reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pazdziernik 2016

Ale nabazgrałyście miałam podwójne nadrabianie;)

Miałam oznaczoną grupę krwi przy poprzedniej ciąży wiec teraz jest to zbędne. Dodatkowo podałam jej informacje z poprzedniego porodu o podaniu zastrzyku z immunoglobulina po porodzie. Ale... Nie mówiła nic o badaniu poziomu przeciwciał... Dostego o to pytam. Ale już spoko zrobiłam dziś na wynik poczekam i na wizytę juz pójdę z wynikiem.

Pola ja mam A rh- a mój Tż B rh+ i młody ma po nim + ... w 1 ciazy miałam robione przeciwciała 3 razy i podana antyglobuline D po porodzie
w tej ciazy mialam badane 2 razy (2 raz w szpitalu jak trafilam z plamieniem w 12tc i wtedy też dostalam antyglobuline)

teraz w ciązy dostaje sie antyglobuline tylko w przypadku plamien - tak poza tym robi sie badania na przeciwciała standardowo trzykrotnie przez całą ciąże

inaczej wygląda to w przypadku wystąpienia konfliktu podczas ktorejś ciąży - wtedy dostajesz 2 albo 3 razy zastrzyki w trakcie trwania ciąży - ale nie wiem dokładnie bo u mnie nie wystąpil

ogólnie my mające grupę krwi o rh ujemnym (-) i partnera z gr + mamy tylko ryzyko konfliktu serologicznego stad badania na odczyn Coombsa i zastrzyki w przypadku plamienia lub krwawienia i obowiązkowo po porodzie

reklama
Wozek mamy taki wybrany juz :)

Załączniki

• tako-omega-plus-2w1-granat.jpg
    tako-omega-plus-2w1-granat.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 114
Hej dziewczyny ja wstałam niedawno dziś pozwoliłam sobie pospać teraz zjadłam śniadanko najlepiej ostatnio rano wchodzi mi świeża bułka z dżemem:)
swistak to Ty urządzona jesteś widzę tylę pakunków masz:)
Wiktorka ja wczoraj zapomniałam spojrzeć w rosmanie za tym balsamem ale zobaczę następnym razem:)
a wózek bardzo ładny:)

Batka mi też bułeczki rano podchodzą ale... Z sałatka, serkiem, pogorkiem, pomidorkiem...

Ja tez właśnie wstalam z drzemki, bo w nocy to się denerwowalam tym słowem "nisko" i czekałam tylko di tej 7.10 by Zuzie wysłać do szkoły.

Tekila stawiam na babydream, to najczęściej mylone jest a oliwka swoją drogą ma tylko naturalne składniki, hm.. Albo bambino... Ta to i ja zawsze źle wystawialam. :)

A balsamy opalenizujace, suuuuper jest Dove, ale.. Ma zapach i może nie podejść, a co do opalania bez smug to pianka, one nie powodują nierówności.

Dziś leżę.... I jem.... Mogę bo okazało się ze schudłam, albo mam wagę zepsuta... Bo ważę 66 kilo mniej niż na ostatniej wizycie.

Pola chyba miało być 6 kg mniej a wyszło 66kg !:D
Ja dziś też leniuchuję ale zaraz ruszam na zajęcia dla ciężarówek chociaż się poruszam...

Witajcie:)
U nas dziś pada i jutro i pojutrze :(
Na śniadanko wtrzachnelam sałatkę z buraczków potem kawka i ciasteczko:)

Ja mam wszystko oprócz łóżeczka wiec nie poszaleje na zakupach:(

Świstak zdrówka dla córy, rób jej okłady nie na czoło a na kark, uda i łydki.

Agnieszka tylko spokojnie z tym sprzątaniem :)

Wiktorka one sa teraz bardzo popularne i duzo mam je chwali.

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

reklama
Halo, my już po kontroli i mała koza może iść do przedszkola, ołłłł jeeeee rzygam już bajkami :ninja2:
starsza koza do piątku w chacie, antybiotyk i niech dojdzie do siebie

Do góry