reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pazdziernik 2016

Świstak to może jakieś przepowiadajäce bóle..Hmm no weź koniecznie nospe i w razie co jedz..Lepiej, żeby nic się nie rozkręcało, żeby się szyjka nie zaczęła skracać czy coś...trzymam kciuki!

Ps. A mi od dziś moja lekarka pozwoliła brać restonum na zespół niespokojnych nóg :-) mam nadzieję, że pomoże jak przed ciąża, albo chociaż częściowo zminimalizuje te napady!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez mi sie wydaje,ze z kazdym mocniejszym bólem trzeba teraz uwazac i lepiej jechac na ip dla wlasnego spokoju.
U mnie norma caly czas nic sie nie dzieje tylko brzuch lata wieczorem teraz

Tekila chyba będzie większy stres jak poznam konkretną datę jak juz w szpitalu będę. Narazie wiem ze 36tc czyli 19.09 to ostatni możliwy termin przy tych moich powikłania. Chyba wolałabym aby między tym 35/36 jak będę już na oddziale samo się zaczęło :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę a dziś mnie coś boli :-\ sama już nie wiem czy to Młody się tak wypycha czy to twardnienie brzucha :-( niby brzuch jest twardy tam gdzie jest akurat dziecko ale przy tym czuje takie hm naciąganie, rozciąganie..nie umiem nazwać tego...wzięłam nospe na wszelki wypadek i zobaczę co się będzie działo :-\

Kurczę a dziś mnie coś boli :-\ sama już nie wiem czy to Młody się tak wypycha czy to twardnienie brzucha :-( niby brzuch jest twardy tam gdzie jest akurat dziecko ale przy tym czuje takie hm naciąganie, rozciąganie..nie umiem nazwać tego...wzięłam nospe na wszelki wypadek i zobaczę co się będzie działo :-\

to rozciąganie i nadciąganie jak nazywasz i towarzyszący temu ból który opisujesz może wynikać z rozciągania więzadła obłego macicy.nasze maluszki w ostatnich tygodniach przybierama na wadze odnotowujemy duzy skok wagi to i miejsce na maluszka się powiększa .Pamiętaj, że macica jest jakby zawieszona na więzadłach w przestrzeni miednicy mniejszej i ból możesz odczuwać w różnych miejscach, nie tylko w podbrzuszu i pachwinach.

Jeśli twardnieje i boli w miejscu gdzie się wypina a np. u góry macicy masz miękko lub na dole to to nie jest skurcz. Nie martw się też tak mam. Jak chodzę to macie i brzuch tez mam jak kamień ale to lekarz mówi ze od ciężaru nie skurczy.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie wczoraj bolały właśnie tak tę więzadła. A poza tym mam jeden felerny mięsień, który zawsze mnie boli jak brzuszek rośnie i nic wtedy nie pomaga.
Lekarz mówił mi ostatnio, że w tych tygodniach to dziecko już się raczej wierci, rozpycha a nie tak kopie. A moja szaleje, że aż czasami wszystko mnie boli. Ale wolę to i wiedzieć, że wszystko z nią ok niż tak się skupiać na słabych ruchach

Do góry