reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie w słoneczny poniedziałek :-)

To masz dokładnie tak jak ja :-D Zrób suwaczek to będziesz dokładnie wiedziała ;-) Ja mam wizyte dzis i jestem pełna nadziei ze zobaczę "coś" :-)

Dawidowe ja tez się zbiorę w tym tyg do "obwieszczenia" dyrce radosnej nowiny ;-) Ciekawa jestem jak zareaguje :blink: Ja też mam cały korytarz do wc :eek: Mam w zanadrzu .. miskę :-D póki co jeszcze nie była mi potrzebna :-p
hej ja juz nie moge sie doczekac wizyty:-Dmam nadzijee e chociaz peczerzyk juz bedzie bo oulka byla na poczatku lutego..a ty kochana napisz jak po wizycie:tak:

reklama
Ewelina wcześniej mnie trochę pobolewały, teraz przeszło, tylko jakies takie przy dotyku wrażliwsze.U lekarza nie byłam jeszcze, wizytę mam za tydzień w poniedziałek. Wiem, że na usg to dopiero dostane skierowanie, także zleci mi badania, obliczy termin itp.Wcześniej się nie dało. Dosyć często chodzę to toalety. Popołudniami jestem senna, zauważyłam też, że więcej pije, a i mam czasem jakies zachcianki np. śledzik, czekolada, pieczony kurczak ;-)

Kasiadove to widzę, że podobne terminy będziemy mieć :-)

Dawidowe jak tam zbliżasz się do końca pracy? Dałaś radę wytrzymać?

Ewelina wcześniej mnie trochę pobolewały, teraz przeszło, tylko jakies takie przy dotyku wrażliwsze.U lekarza nie byłam jeszcze, wizytę mam za tydzień w poniedziałek. Wiem, że na usg to dopiero dostane skierowanie, także zleci mi badania, obliczy termin itp.Wcześniej się nie dało. Dosyć często chodzę to toalety. Popołudniami jestem senna, zauważyłam też, że więcej pije, a i mam czasem jakies zachcianki np. śledzik, czekolada, pieczony kurczak ;-)

no ja mam wizyte na piatek umowiona:-)wiec chyba juz cos zobacze na usg:-Da powiedz pobolewa cie podbrzusze?bo ja czasami wieczorem czuje takie napeczniale i jak balonik hehehe a moze to wzdecia:eek:a co do apetytu to teraz mam ochote od paru dni na pieczarki marynowane:-Da czujesz mdłosci?

mdłosci nie mam co mnie niezmiernie cieszy ;-) wczoraj napiłam się kawy (1 od tygodnia) bo miałam ochotę i po niej dziwnie się czułam, a tak poza tym nie czuje takiego dyskomfortu. dół brzucha podobnie jak Ciebie czasem pobolewa wieczorem, początkowo się bałam, że to coś nie tak, ale koleżanka mnie uspokoiła.

jeszcze niecałe 1.5 h ale to jakas porazka. Ciagle mam wrazenie ze musze bied do łazienki i przechodzi po paru chwilach. Wymiotowałam tylko raz. a do tej pory było tak rożowo.
Zastanawiam sie czy przy zakupie biletyu lotniczego powinnam informawoac w liniach lotniczych ze jestem w ciazy nawet tak wczesniej. chciaz jak bede wracała to juz bede koło 20 tygodnia.

ja dosc dlugo mialam mdlosci, o kazdej porze dnia, ale chwilowo ustaly choc nie wiadomo na jak dlugo :-)
czy ktoras z was slyszala o masazach prenatalnych? moze macie juz jakies doswiadczenie w tym temacie...
ja sie wybieram po 12 tygodniu ciazy....mam problemy z kregoslupem, do tej pory chodzilam na typowe masaze ale teraz podobno juz musze miec takie dostosowane dla kobiet w ciazy.

Ostatnia edycja:
hej Kobitki:)
Ale tu sie dzieje dużo:)
wiecie co ja już głupieje jak ja mam liczyć tą moją ciąże, ostatni okres miałam 19 stycznia, ale wiem ,że zaszłam w ciążę 5 lutego:)niby mam termin na 30 października i jestem w ciąży 2 tygodnie i 3 dni ale u lekarza to sie liczy jaoś inaczej chyba. Możecie mi pomóc?
Pozdrawiam kochane mamuśki:)

reklama
liczysz od poczatku ostatniej miesiaczki
nie kazda kobieta dokladnie wie kiedy nastapilo zaplodnienie, dlatego jest ogolny schemat obliczania tygodni ciazy, nie zaleznie czy wiesz czy nie wiesz kiedy to nastapilo
wg mnie jestem w 6 tyg, gdzy tez wiem kiedy do tego doszlo :)
ale trzeba dostosowac sie do ogolnych terminow i dlatego jestem w 8 tyg :)
kasis jutro bedzie u ciebie 5 pelnych tygodni :)
mi tez dobre dwa tygodnie umknely hehe
gratulacje

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry