reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam,

Dziulka, Efa- trzymajcie sie dzielnie, juz nie dlugo wszystko sie unormuje i napiszecie ze obudzilyscie sie rano przerazone, bo dziecko cala noc przespalo:-)

Lolisza- jak sie nudzisz to zapraszam do mnie, masa rzeczy do zrobienia, pranie prasowanie, podlogi, kurze, co chcesz do wyboru do koloru:)

Ptaszyna- teraz zauwazylam ze masz identyczny suwaczek jak ja, na kiedy masz termin???

Kathe- ja kupilam wit K w kropelkach, a wit D na recepte w postaci vigantolu i wyszlo duuuzo taniej, niz te zestawy w kapsulkach na 30 dni

Malutka- ja tez tak mam ze jak nie wyspana to z kijem nawet nie podchodz, ale z dzieckiem podchodzisz jakos inaczej do tego, zreszta w sumie to ja teraz mniej wyspana chodze niz jak mialam noworodka w domu hehe

Mi cos troszke spuchlo, ale nieznacznie w swoje buty sie spokojnie mieszcze, do tego wypowiedzialam wojne odciskom i zainwestowalam w jakies plastry wynalazki, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja dzisiaj caly dzien sama, musze jakos piesa wykrecic, bo 12 godzin by na dworze nie byl, ale to popoludniu jak Zosik 2 drzemke zaliczy bo teraz to i tak za wczesnie jest

Na dzisiaj do zrobienia
pranie, prasowanie, ogarniecie sztuccow, znalezienie siedziska na fotelu- gdzies sie schowalo pod sterta jakich kocy...

reklama
Hejka Dziewczynki, mnie rozłożyło na dobre, gorączki nie mam, ale jestem okropnie rozłożona anginowo. W dodatku mam stres co by było gdyby się teraz w takim moim stanie zaczęło... lolisza co by było, gdyby taka rozchorowana ciężarna trafiła na porodówkę?

Sugar pochrzaniło mi się, to jeszcze raz po dniu babci u niej byłam. A to wszystko ze stresu:(
Byłam dzisiaj u gin i miałam USG. Okazało się, że mam płyn owodniowy w dolnej granicy:( Za tydzień znowu USG, mam stracha jak cholera. Boję się, że coś z małą jest nie tak. Nie wiem co myśleć, mam liczyć ruchy małej.

Że mieści się w normie i że mam się nie martwić. I kontrola płynu na następnej wizycie, mam liczyć ruchy małej. Ciśnienie w normie i pozostałe badania też. Ale ja mam już schiza i już zdążyłam się naczytać o małowodziu:(

hej dziewczyny
melduje sie i ja
lolisza masz jakies nowe wiesci od madeline. ciagle o niej mysle. powiedzialam mojemu m o tym jej facecie i on stiwerdzil, ze facet musial byc w szoku bo normalnie tak sie nie mowi i nie mysli takich rzeczy(ekspert sie znalazl). ja pamietam, jak nam wyszlo podwyzszone ryzyko ze nasze dziecko ma zespol downa, i oczywiscie ja wylam jak opetana i gdzies miedzy jednym a drugim szlochem wylkalam, ze sie boje, ze nie pokochamy tego dziecka, na co moj m ze stoickim spokojem stwierdzil, ze pokochamy i to mocniej i to juz nawet nie zalezy od nas. tym bardziej mnie dziwi reakcja tego faceta. powinna go kopnac w dupe i tyle.
monimoni - jak cisnienie dzisiaj?
sugar kuruj sie bo do porodu sily potrzebne.
a ja siedze w domu, nie moglam sie juz tego doczekac, ale mnie roznosi. u mnie dopiero 11 a juz bylam na zakupach, zrobilam pranie, posprzatalam i wstawilam obiad. co tu robic dalej????????

guzik, nic się nie martw skoro lekarz powiedzał że jest w normie. Gdyby tak nie było to już byś w szpitalu leżała pewnie, gdyby to w jakikolwiek sposób zagrażało maleństwu. Moja bratowa miała mało wód i razem z lekarzem to monitorowała aż w pewnym momencie po badaniu stwierdzili że trzeba właśnie wywoływać a to też kilka dni trwało a mój bratanek jest cały i zdrowy :) Więc słuchaj się lekarza, licz ruchy chodz na kontrole i powinno być wszystko ok! Ściskam

kahaaa
zazdroszcze tej energii, ja się obudziłam jak mąż do pracy wychodził czyli o jakiejś 7 rano a jeszcze do niczego właściwie się nie zabrałam, troche tv pooglądała, troche książkę poczytałam a teraz na necie siedze i nadal mi się nic nie chce :/ chyba się jeszcze położe :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam i melduje, ze jeszcze nie rodze! chociaz coraz bardziej chcialabym miec to za soba. Wczesniej w ogole mi sie nie spieszylo, ale odkad jestem w szpitalu, to codziennie mam nadzieje, ze to moze "JUZ".

sugar-zdrowka
efa-glowa do gory, z dnia na dzien bedzie tylko lepiej!
moni- dobrze, ze cisnienie ok.juz pewnie tak bedzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry