• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dziulka, ja też witam nocną porą ;)
Ja nocny marek jak zwykle nie mogę spać.
Właśnie spojrzałam na mój suwaczek- Ha! Zaczął mi się 40 tydzień :)

mi też:)) Silve to rozumiem, że idziemy razem rodzić? :laugh2:

:) moja niestety malenka po mamusi bedzie :) tydzien temu wazyla 2,5 kilo :( wogole jakos nie przytylam w tej ciazy... tylko 9 kilo mi przybylo niecale ;(
to rzeczywiście malutko. Ale magiczne 2500 przekroczone, więc nie jest jeszcze aż tak źle:) A co do kg. to 9 to tak akurat wg. mnie :-p Ja mam na + jakieś niecałe 6 i sama nie wiem czemu, bo ostatnio wciągam wszystko jak odkurzacz a waga zamiast w górę to w dół leci...

Poza tym witam z rana i standarodowo z bólem brzucha, pachwin i kłuciem w "grażynce" brrr....

no i sie rozkreca rozpakowanie, GRATULUJE nowym mamuskom
my mielismy dni lez, w piatek Patryk dostal zoltaczki, w ciagu paru godzin zrobil sie bardzo zolty i wyladowalismy na IP, bilurbina okazala sie na granicy naswietlania i odeslali nas do domu, po paru godzinach na IP. W sobote bylismy na kontroli, na szczescie poziom sie nie podniosl, a minimalnie opadl, wiec odeslali nas do domu z zaleceniem odstawienia od piersi na 24h, dobrze, ze maly jakos butle strawil, a ja znienawidze laktator. W pon. kolejna wizyta, a ja rycze jak bobr, najgorsze, ze takiego maluszka przyjmuja bez mamy, a ja sobie nie wyborazam na zostawienie go na pare minut samego co dopiero dni. trzymajcie kciuki ciocie za nas

margerita bedzie dobrze wiele dzieci tak ma i wszystko sie wraca do normy.
A co do pozostawienia malcha bez mamy to dlatego nie byłam zwolennikiem jak mamy po dobie na własne zyczenei wychodziły ze szpitala. Ja tam wolałabym przetrawic te 2 doby albo 3 ale miec pewnosc ze maluszek cały i zdorwy i ja tez bo ktos sie nim musi zajmowac.

Witam lejdis

Margerritko głowa do góry , nie mysl tak pesymistycznie. Poczatki sa rózne i zóltaczka jest dosc częsta. To tez jakies nowe doswiadczenie dla Ciebie - i tak to potraktuj.

E-lona gdzies mi musiala umknąć informacja ,ze Ty bedziesz miala CC. Obie zatem ruszamy we wtorek i wracamy juz tylko z dzieciaczkami :-)

Kruszynka a Ty kiedy sie wybierasz po swoje dziecię? ;-)

A wogole to witam sie porannie. Ja po jak zwykle kiepskiej nocy, ale to juz zaden news. Poprostu standard. Taka ładna dzis pogoda , moze zalicze jakis spacer , choć wczoraj bylam na "imprezie" u szwagra i nie obylo sie bez tanców no i dzis troche boli mnie spojenie łonowe i ciezko mi sie chodzi., takze nie wiem czy dam rade. Małż dzis na targach wiec jestem sama. A wogóle to wczoraj sie na niego wkurzylam i wykrzyczalam mu ,ze nie chce zeby byl przy mnie przy porodzie:no::angry:.
Obiecal mi wczoraj przed imprezą ,ze nie będzie pil - bo ma dzis targi (i kiepsko tak na kacu), a poza tym kiepsko mi sie juz jeździ autem - brzuch mam juz ścisnięty jak prowadzę i skurcze nie pozwalaja mi sie skupic na drodze. Z reszta w razie jakby cos sie zaczelo dziac , to co mam sie sama odwieźc do szpitala? Bo przeciez nie dam mu prowadzic po alkoholu i wogole jaki bylby wsyd gdyby na porodówce śmierdzial alkoholem. Oczywiscie nie mógl sobie wczoraj odmówic i efekt taki ,ze jak zwykle musialam prowadzic (co bardzo lubie , ale juz naprawde czasem mam dosc w obecnym stanie), do tego pokłócilismy sie i stanęło na tym ,ze przy porodzie go nie bedzie. Ehhhhh faceci.

reklama
Witam się z rana w dwupaku :(
Przepiękna pogoda więc syn wyciąga mnie do skateparku. On będzie szaleć, ja się opalać, a małż przy kuchni :D
Dzisiaj 10.10 która polowała na tą datę, proszę się szykować do rozpakowania :D

Zajrzę do was popołudniu dziewczynki :)
A te przeterminowane, proszę na porodówkę, bo kolejkę blokujecie :D !!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry