reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku!
Im dluzej tu jestem(juz prawie2 tyg!!), tym bardziej chce, zeby mala juz wyszla. Od wczoraj urzadzam sobie spacery po szpitalu i przebiezki po schodach, plus przysiady:))) Mam nadzieje, ze to cos przyspieszy, bo termin mam na 22.10, a ja tu juz ku..cy dostaje!:(

Hej dziewczynki. My z małżem byliśmy dzisiaj na długim spacerku. Pogoda piękna. Tylko trochę udo mnie boli i promieniuje na pośladek. Pewnie mały jakiś nerw naciska. Po powrocie zrobiłam na obiadek pizze :D Troszkę brzuszek pobolał jak na okres ale przeszedł. Mały ciągle nóżki prostuje :) To tyle.
A to moje dzisiejsze dzieło :D
2010-10-10 16.30.21.jpg

Wkurzyłam się dzisiaj bo okazało się że w nocy nam wyrwali z przodu samochodu znaczek VW grrr. Tydzień temu kołpak nam jeden zginął a teraz to. Ręce przy samej d... bym poucinała... Mendy jedne.

Ostatnia edycja:
rudaaa - termin niezły:) a o seksie w ciąży możesz sobie w odpowiednim wątku poczytać. Trochę tam tego jest, więc jakieś rozeznanie będziesz miała.
moriam- nie dziwię się... ileż można w szpitalu siedzieć :eek: Mi ostatnio koleżanka też przysiady podpowiedziała tylko, że ja siły na ruch nie mam. Jak jakiś leniwiec nic tylko leżę i leżę.
malutka - ale pychota. Podeślij trochę;) co do samochodu to brrr współczuję. Komuś się widocznie spodobał i teraz powoli go "ogołaca". Kurcze może go w innym miejscu parkujcie albo coś, żeby nie było tak (odpukać oczywiście), że pewnego razu bez kół zostanie :oo2: (swoją drogą to moi rodzice kiedyś tak mieli: najpierw im znaczek ukradli, potem antenę a po tygodniu samochód na cegłach stał :/ jak oni to zrobili [samochód miał autoalarm]? Do tej pory nie wiadomo...)

co ile się karmicie? my tak mniej więcej co 3h. Wybudzacie się czy czekasz aż sam sie upomni o papu? a w nocy ile przesypia Twój Oluś?
karmię co 3 godzinki, chyba że Oluś ma życzenie szybciej niż po 3-ch. Te trzy godziny liczę od początku każdego karmienia, więc od końca to wychodzi tak co 2 godziny. W nocy od 3 dób Oluś dużo śpi, budzę go na te karmienia co 3 godzinki, a potem jest grzeczny nawet, jak nie spi. Płacze i stresy były tylko przez pierwszych kilka nocy, no ale nie dziwię się - dzidziusia wszystko swędziało od oliwki J&J, a ja go tym na noc po kąpieli smarowałam zupełnie nieświadoma problemu. Myślałam, że on taki czerwony od płaczu jest, dopiero położna się zorientowała, że to alergia, jak go zobaczyła.

rudaaa - termin niezły:) a o seksie w ciąży możesz sobie w odpowiednim wątku poczytać. Trochę tam tego jest, więc jakieś rozeznanie będziesz miała.
moriam- nie dziwię się... ileż można w szpitalu siedzieć :eek: Mi ostatnio koleżanka też przysiady podpowiedziała tylko, że ja siły na ruch nie mam. Jak jakiś leniwiec nic tylko leżę i leżę.
malutka - ale pychota. Podeślij trochę;) co do samochodu to brrr współczuję. Komuś się widocznie spodobał i teraz powoli go "ogołaca". Kurcze może go w innym miejscu parkujcie albo coś, żeby nie było tak (odpukać oczywiście), że pewnego razu bez kół zostanie :oo2: (swoją drogą to moi rodzice kiedyś tak mieli: najpierw im znaczek ukradli, potem antenę a po tygodniu samochód na cegłach stał :/ jak oni to zrobili [samochód miał autoalarm]? Do tej pory nie wiadomo...)

O kurcze to faktycznie z tym samochodem niezbyt fajnie. No mam nadzieję że u nas tak źle nie będzie. Głupi znaczek ale człowiek się wkurza bo już tak fajnie autko nie wygląda.
A pizza nie chwaląc się wyszła pyszna :D

reklama
hej, co do spacerkow to moja juz byla na 6 dzien po urodzeniu ponad 2h, wystarczy dobrze ubrac dzidzie i powietrze nie zaszkodzi. co do seksiku to czekam zeby przestalo sie lac ze mnie i dokonam gwaltu na moim:))))))))))))))))))))

moja sie uregulowala tak co 3.5h wcina ale liczac od poczatku karmienia i nieraz mam tak: karmie, potem kupa, potem zas karmie bo mala sie oproznila, i po spacerze zawsze glodna:))) wlasnie ja trzymam na kolanach po jedzeniu bo jakos nie chce jej sie spac:))

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry