reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Hej! Dziewczyny mam pytanie czy pląba amalgamatowa może szkodzić w ciąży? Mam jedną założoną już chyba z 15 lat i teraz mama moja gdzieś wyczytała, że zawiera rtęć i męczy mnie żebym wymieniła. Sama nie wiem, nawet jak szkodzi to czy przy wymianie więcej toksyn się nie nałykam i jak ze znieczuleniem. Kurcze zielona jestem calkiem w tym temacie,,, za bardzo mi się nie chce jej wymieniać bo się dobrze trzyma i mi nie przeszkadza. ,,,kurczę jaka ja jestem jest dobrze przestałam plamić, a szukam następnego problemu,,,masakra, już sama ze sobą nie mogę;)

plomba amalgamatowa w zaden sposob malenstwu nie zaszkodzi. Ale nie zaszkodzi rowniez jej wymiana ani znieczulenie. Trzeba tylko powiedzec dentyscie, ze jest sie w ciazy, a dobierze odpowiednie.

Mam pytanko, ktore narzuca sie samo(zboczenie zawodowe), Ktora z was wsrod wszystkich badan w trosce o fasolke pomyslala rowniez o stomatologu?:) Dziewczyny, marsz na przeglad!, dziura w zebie to tez ognisko zapalne!
Ja juz u kolezanki na fotelu siedzialam(jak ja nie lubie byc po tej drugiej stronie!) i dwie plombki mam wymienione:)

pozdrawiam wszystkie i zycze milej nocki

edit: czy to, ze mamy teraz grupe, to na tym watku nie bedziemy sie udzielac?
prosbe o zaproszenie wyslalam na PW

Ostatnia edycja:
Beata10 oczywiście chodziło mi o ten październik, nie o ciążę-żeby było jasne ;-) no jak czytałaś w mojej rodzinie paździrenik też popularny hihihi.
Ja znów przespałam od 18-23:-) i co mnie ominęło? zaproszenia
chyba o mnie zapomniano:-( więc poproszę kasia o zapro ;-)
Miłego dzionka życzę, coby dziś słonko ślicznie świeciło i ani płatek śniegu nie spadł :-D

ja też na 7 do 15. szczerze powiem, że mi sie ostatnio baaaaaaardzo nie chce... ciekawe czemu tak się porobiło. dawidowe ja też jakoś zejde na dół, kilka razy i mam dosyc... a co to będzie później... boję się myśleć

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry