reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam się i ja, humoru brak, bo wiele różnych problemów się nawarstwiło, ale jeden biegający promyczek i drugi rosnący w brzuszku na szczęście wywołują uśmiech.
Dziękuję za zaproszenie.

Dziewczyny kiedy pierwszy raz słyszeliście albo widzieliście serduszko?
Ja byłam na początku 8 tygodnia, w pierwszej ciąży też, żeby się nie stresować. W obu przypadkach serducho już biło:)

Aligator - masz już odpowiedź eksperta:) Moja dentystka, której bardzo ufam mówi, że najbezpieczniej wszelkie planowane zabiegi robić w 2 trymestrze, ze znieczuleniem też nie ma problemu. Amalgamatów lepiej się pozbyć, ani to zdrowe, ani estetyczne.

Cześć Kochane!
Oj, co za pogoda - śnieg pada za oknem. Trochę mnie to martwi. Byle do wiosny :)

Co do brzuszków, to mój już całkiem nieźle widać, przytyłam ze 4-5 kg, a to dopiero 10 tydzień. Mam nadzieję, że przystopuje mi się trochę z tym tyciem :). Czy któraś z Was też ma takie tempo?
Efa, wiem, że to marne pocieszenie, ale u mnie przyrost wagi jest zatrważający ( nie obżeram się !)
Jestem w 8 tyg i przybrałam 4kg.

Witajcie serdecznie!!!! Dzisiaj idę do lekarza po skierowanie na badania i po kolejne zwolnienie. Nie wiem, czy zobaczę swoje maleństwo, ponieważ lekarka Usg ma w osobnym pomieszczeniu
(NFZ:-(). Może ją poproszę, to mi zrobi. ;-)

czesc dziewuszki u nas łądna pogoda słoneczko wąłsnie skonczyłam myc okna he. wczoraj chciałam sie zarejstrowac na usg 3d i zdziwiłam sie usg jest robione dopiero w 22 tyg ciazy a ja widze ze niektóre mamy maja porobione na innycvh forach juz w 12 tyg . ale zapisałam sie na na zwykłes z ocena płodu i z nagraniem na płytke .

W 22 tyg. wychodzi najładniej, jeśli chcesz mieć pamiątkę. Dziecko jest na tyle małe, że swobodnie bryka w brzuszki, a na tyle duże, że przypomina małego człowieka - ładnie widać buźkę i inne szczegóły:) W 12 też można, czasem już wtedy na 3/4d da się określić płeć:)

czesc dziewuszki u nas łądna pogoda słoneczko wąłsnie skonczyłam myc okna he. wczoraj chciałam sie zarejstrowac na usg 3d i zdziwiłam sie usg jest robione dopiero w 22 tyg ciazy a ja widze ze niektóre mamy maja porobione na innycvh forach juz w 12 tyg . ale zapisałam sie na na zwykłes z ocena płodu i z nagraniem na płytke .

witam wszystkie pazdziernikowe mamuski!!!
w koncu do was dolaczam, we wtorek bylam u gin i widzialam moja fasolke z bijacym serduszkiem :-)
mam na imie Asia, wkrotce 33lata, cudnego ponadpoltorarocznego synka i calkiem niezlego meza hehe
planowalam naskrobac tutaj cos juz wczoraj, niestety moj szkrabol sie rozchorowal i nie bylo na to czasu, teraz jest chwila, bo oglada swoja ulubiona Krolewne Sniezke ;-)
co do objawow ciazowych to mam straszne mdlosci 24h na dobe, spac sie chce, ale jakos daje rade z tym.
dawidowe - ja tez mam tak z jedzeniem, nie dosc ze mdlosci, to jeszcze wystarczy zjesc cos malego a czuje to w gardle jakbym zjadla 3 wielkie obiady. i jak tu przytyc... ja narazie schodze z wagi, ale mam nadz nadrobic potem jak nudnosci mina.
jak wczytam sie bardziej to skrobne wiecej, bo sie tu rozpisujecie niesamowicie ;-) i tak trzymac!!!

A ja niestety póki co pożegnam się z Wami dziewczyny :(

W poniedziałek stwierdzono u mnie puste jajo płodowe :( Staramy się nie rozpaczać, ale smutek wielki w domu.

Może nastepnym razem się uda...życzę zdrowia i powodzenia!

Sopocka bardzo mi przykro.. Trzymaj się.

Ja tu opiszę swój problem bo na wątek z dolegliwościami chyba nikt nie zagląda:no:
Znalazłam sobie nowy problem. Od wczoraj boli mnie podbrzusze podobnie jak na @ ale bardziej z lewej strony. Martwię sie tym strasznie. Dwa dni temu byłam na wizycie i było wszystko ok.Poza jakimś zapaleniem które się przyplątało. Teraz biorę globulki macmiror 500 complex i nie wiem czy to przypadek ale właśnie wtedy zaczął mnie boleć brzuch. Czy któraś z Was też tak ma?Do tego zwalam to też trochę na to że teraz właśnie prawdopodobnie miałabym @ gdyby nie ciąża( miałam nieregularne cykle).

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry