reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

kasia_88 żeby wstawić zdjęcie, najlepiej wgrać je na np. fotosik.pl i tam dostaniesz kod do wklejenia na forum :) Wklejasz link tego kodu i już gotowe.

reklama
kahaaa- dzięki za pocieszenie, mam nadzieje,że sie unormuje. Ja jadłam, później trochę przestałam się opychać, a teraz znów jem i to chce mi sie słodyczy!Aktualnie na tapecie bezy:-) U mnie termin 1szego października.

Bezyyy mhmhmh u mnie były w zeszłym tygodniu, polane zmiksowanymi mrozonymi truskawkami i z bitą śmietaną :D

Kahaaa kochana mi wyznaczy termin na 29pażdziernika a ok 10 czerwca powinnam czuć już ruchy dziecka:-)Lece do lekarza;-)

aga i co u lekarza, opowiadaj!!!

Bezyyy mhmhmh u mnie były w zeszłym tygodniu, polane zmiksowanymi mrozonymi truskawkami i z bitą śmietaną :D

no i masz ci los, teraz chce bezy, a tu deszcz pada i do sklepu mi sie isc nie chce, a w ogole jestem w pracy! ostatnio sie przestawiam z miesa na slodycze, choc najlepiej mieso ze slodyczami na zmiane!!!

Witam
Oj ja niestety tez mam apetyt i to mnie przeraża ,a jak nie zjem to od razu mdłości ,że szok. Nie mam wmiotów tak więc waga idzie w góre a nie w dół, mam nadzieje, że przejdzie ten wilczy apetyt bo to raczej wróży że pod koniec ciąży będą mnie turlać heheeh

a mnie meczy dzic przeogromna zgaga(Boze, ja w zyciu zgagi nie mialam!)Probuje jesc rozne zeczy, ale jest coraz gorzej.Bleee. Najbardziej kwasi po slodkim. A przeciez musialam zjesc ta Napoleonke;)

Moje mdłości powoli właśnie przeradzają się w zgagę. Właśnie wzięłam Rennie i coś słabo pomaga.
Czy ktoś wie jak brać Luteinę podjęzykową? Tzn tak na opakowaniu pisze...

Moje mdłości powoli właśnie przeradzają się w zgagę. Właśnie wzięłam Rennie i coś słabo pomaga.
Czy ktoś wie jak brać Luteinę podjęzykową? Tzn tak na opakowaniu pisze...
no mnie tez wczesniej mulilo, a teraz ta zgaga. FUj...
A o co pytasz z ta luteina? Bo dawke ustala Ci lekarz, ja najpierw bralam 3xdz, potem zwiekszono mi dawke do 4xdz. A jak technicznie, to wkladasz pod jezyk i czekasz az sie rozpusci. Rownie przyjemna co zgaga :D

O masakra... Na początku ciąży brałam duphaston to się normalnie łykało, a tu jakieś rozpuszczanie się. Katastrofa...
Sama nie wiem czy jest sens brać. lekarz prowadzący mówił mi, że luteina nie zaszkodzi, ale też nie koniecznie pomoże.
A dzisiaj przypadkiem trafiłam do całkiem innej przychodni z bólem podbrzusza i ta lekarka jak to stwierdziła "profilaktycznie" luteinę przepisała.
Brać nie brać? Sama nie wiem

Brać brać. Na pewno nie zaszkodzi. Ja biorę luteinę od 4 tygodnia ciąży. Dwie tabletki dwa razy dziennie ale to zależy od tego jak lekarz zaleci. Powiem szczerze że nie wiem o co Wam chodzi z tym smakiem luteiny. Dla mnie ona praktycznie nie ma smaku i nie wywołuje u mnie żadnych negatywnych odczuć.

reklama
Do góry