Dziewczyny czy ja mogę podać Lenie paracetamol w czopku ? Cały dzień tak płacze, jęczy bardziej. Chyba to ząbki bo ślini się przy tym jak buldog a nie wiem już jak jej pomóc. Na rączkach płacze, nie śpi (spała 25minut przez cały dzień), nie chce za bardzo jeść.
reklama
margerrita
Fanka BB :)
ciesze się jak szalona, chyba już wsztskim się pochwaliłam
ja podawałam przy zabkach ibuprofen w syropie, podobne objawy mieliismy, pomoglo
wiecie, ze ja dalej krzeselko do karmienia wybieram, normalnie nie moge sie zdeycowac, boje sie, ze te tansze to sie okaze chinskie badziewie
a moj nick od imienia
ja podawałam przy zabkach ibuprofen w syropie, podobne objawy mieliismy, pomoglo
wiecie, ze ja dalej krzeselko do karmienia wybieram, normalnie nie moge sie zdeycowac, boje sie, ze te tansze to sie okaze chinskie badziewie
a moj nick od imienia
emiliab
Dziewczyny czy ja mogę podać Lenie paracetamol w czopku ? Cały dzień tak płacze, jęczy bardziej. Chyba to ząbki bo ślini się przy tym jak buldog a nie wiem już jak jej pomóc. Na rączkach płacze, nie śpi (spała 25minut przez cały dzień), nie chce za bardzo jeść.
Ja też podawałam paracetamol w czopkach przy ząbkach. Myslę,że śmiało możesz podać
Moni mozesz podać dowolny p/bólowy stosowny do wieku i masy, obojetne czy syrop czy czopek, róznica taka, że:
- syrop może wywołac ból brzuszka ale bardzo żadko sie to zdarza, czopek omija żołądek
- Paracetamol i środki na nim oparte działa p/bólowo i p/gorączkow
- Ibuprofen, czylu wszystkie Ibumy, Nurofeny itd działa p/bólowo, p/gorączkowo, p/zapalnie - przy ewentualnych poczatkach przeziębienia lepiej ten
E-lona to mnie zaskoczyłaś ceną, ja myślałam że to jest "co łaska"
- syrop może wywołac ból brzuszka ale bardzo żadko sie to zdarza, czopek omija żołądek
- Paracetamol i środki na nim oparte działa p/bólowo i p/gorączkow
- Ibuprofen, czylu wszystkie Ibumy, Nurofeny itd działa p/bólowo, p/gorączkowo, p/zapalnie - przy ewentualnych poczatkach przeziębienia lepiej ten
E-lona to mnie zaskoczyłaś ceną, ja myślałam że to jest "co łaska"

emiliab
Jaka cisza.... Jem kolację(tuńczyka z musztardą zagryzam ogórkami kiszonymi) i oglądam M jak wiadomo co:-)
Ida Sierpniowa
no M jak Musztarda pewnie
dziewczynki, ja tak szybko przekażę, że strip i Wojtuś są w szpitalu, jutro mają mieć dalszą diagnostykę. sale przepełnione i śpią w przedsionku... a Wojtuś płacze przez ząbki:/ trzymajmy kciuki żeby w końcu znaleźli przyczynę i sposób na te ich problemy:-(

dziewczynki, ja tak szybko przekażę, że strip i Wojtuś są w szpitalu, jutro mają mieć dalszą diagnostykę. sale przepełnione i śpią w przedsionku... a Wojtuś płacze przez ząbki:/ trzymajmy kciuki żeby w końcu znaleźli przyczynę i sposób na te ich problemy:-(
reklama
Wpadam tylko na chwilę, bo padam po dzisiejszym dniu. Rano pojechałam kupić sobie jakąś sukienkę na ślub (i kupiłam!!!
), potem szybki obiadek i biegiem załatwić fotografa oraz jubilera. Byłam święcie przekonana, że z obrączkami nie będzie większego problemu a tutaj okazuje się, że czas oczekiwania to minimum 2 tygodnie. Musimy się pospieszyć z zamawianiem, żebyśmy nie musieli sobie śrubek zakładać :-) Fotograf też zarezerwowany, tylko muszę wpłacić zaliczkę i zdecydować ile zdjęć chcemy. Wydawało mi się, że nie będę miała prawie żadnego załatwiania a tutaj szykuje mi się bieganina. Jeszcze katering, kwiaty, buty, ubranka dla mnie i dzieci na chrzciny (moja sukienka niestety nie będzie pasowała na chrzciny), no i wszystko dla mojego P. Jak dzisiaj zaczęłam o tym myśleć i przeglądać kalendarz, to wyszło, że przez najbliższe trzy tygodnie prawie codziennie muszę gdzieś jechać :-(
Młody spędził dzień z babcią i wieczorkiem chyba już się za mną stęsknił, bo nie potrafiła sobie dać z nim rady. Nie powiem jak ja za nim tęskniłam. Po południu nie miałam ochoty nigdzie wychodzić, bo znowu musiałam zostawić moje maleństwo. Dobrze, że nie muszę jeszcze wracać do pracy
Margerrita z krzesełkiem jest jak ze wszystkim. Czasami kupisz tanie i dobre a niekiedy dasz sporo pieniędzy a będzie miało sporo wad. Tego nie przewidzisz.
E-lona cennik jak z kosmosu. Też bym była zaskoczona, chociaż może lepiej nic nie mówię, bo ja jeszcze nie pytałam o kwotę
Monimoni ja dawałam czopki po pierwszym szczepieniu.
Kciuki za Wojtusia zaciśnięte. Oby w końcu znaleźli przyczynę jego problemów.

Młody spędził dzień z babcią i wieczorkiem chyba już się za mną stęsknił, bo nie potrafiła sobie dać z nim rady. Nie powiem jak ja za nim tęskniłam. Po południu nie miałam ochoty nigdzie wychodzić, bo znowu musiałam zostawić moje maleństwo. Dobrze, że nie muszę jeszcze wracać do pracy

Margerrita z krzesełkiem jest jak ze wszystkim. Czasami kupisz tanie i dobre a niekiedy dasz sporo pieniędzy a będzie miało sporo wad. Tego nie przewidzisz.
E-lona cennik jak z kosmosu. Też bym była zaskoczona, chociaż może lepiej nic nie mówię, bo ja jeszcze nie pytałam o kwotę

Monimoni ja dawałam czopki po pierwszym szczepieniu.
Kciuki za Wojtusia zaciśnięte. Oby w końcu znaleźli przyczynę jego problemów.