reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

hejka wieczornie:))

po poludniu moje dziecie jak sie obudzilo to wciagnelo 200g marchewy+ziemniaczek i 30 mleczka, potem mimo pochmurnego popludnia i cieplego wrecz duchoty (18 stopni) poszlysmy na spacer. wchodze do kiosku po moj tygodnik i babka patrzy do wozka (Leane obudzona ze smoczkiem w buzi) i mowi: jakie to dzieciatko spokojne! a leane podnosi sie na lokciach i do baby patrzac na nia " aaappppppffffffffffff"!!!!!! myslalam ze sie zleje!!!!!!!! jaka jajcara ! potem poszlam do domu bo zaczelo pkarapywac i bawie sie z mala ale w koncu mloda co dam jej do reki to mi placze-nie marudzi tylko placze! mowie-co jest!!! poszlam do kuchni patrze na zegarek no i sie dowiedzialam!!! moje dziecko ma zoladeczek nastawiony na 18h a tu bylo 18.14!!! matka sie spoznila 14 minut!!! no i dalam jabluszko+banan i malo jej bylo! wciagnela 80 mleka do tego!! kurde od trzech dni widze ze mi coraz wiecej je!;) a poza tym jak zbieram ja z przewijaka to mowie: wstawaj mloda! a ona sie smieje lapie mnie za palec i wstaje do siadu, potem zabieram ja w ramiona...a od wczoraj jej sie uwidzialo ze laduje mi nogi na cycki i wylazi mi na ramiona!!! nioslam dzisiaj dziecia centralnie na stojaco na moich ramionach!!!a ona cala zachwycona ze tak wysoko:)))blokuje skubana nogi na sztywno i nie da jej sie zagiac!:)

reklama
Dziulka powiedz mi jakie sery na tym swoim targu kupujesz ?
Tak mi smaka narobiłaś tymi "skarpetami" w lodówce, dziś szukałam u nas w sklepie i właściwie nic ciekawego nie ma poza typowym Camembertem :sorry2: Ech, Polska i sklep na zadupiu.

dobry wieczorek :-)

dzies cieplusio , wiec pół dnia spedzilismy na polku :-) , a drugie pół sprzatalam w szafie.... i jeszcze nie skonczylam .

Dziulka Ty kocico :-) Męzus pewnie byl wniebowzięty ;-)
A tak w ogóle to czuć wiosnę w powietrzu , bo coraz częsciej dopadamy naszych małżów jak widac ;-)
makuc mam tak jak Ty –nie potrafie zasnąc tak w dzien. No zdarza się ,ale to muszę być mega nieprzytomna.
Emiliab kochany ten twój Kubuś ;-) milo ,ze braciszek taki wazny dla niego.
Margerita jejku jak słodko ,ze synuś Cie już tak woła. Och ja tez już chcę to uslyszec.
Rysia trzymam kciuki ,zebys się wyspała tej nocy ;-)
kasis trzymam kciuki zeby było zielone swiatelko na spacerki.
ewelina zdrówka życzę!
E-lona rozwalilas mnie tymi cenami !!! powariowali? 200Zł a za slub 1000? to jest chore.
Monimoni i jak Lenka ? Podalas ten czopek?
Strasznie mi zal strip. Trzymam kciuki za wreszcie trafną diagnozę i powrotu do domku.
Aniawa super ,ze kupilas sukienkę:-) , może się pochwalisz? No i w ogóle fajnie ,ze tak wszystko dobrze się toczy z tymi slubnymi zalatwieniami.

Chyba tu z Wami nie popisze dlugo , bo mój małz sie pluska i zamierzam tez go dzis wykorzystac (mam nadzieję, ze nie bedzie miał nic przeciwko):cool2:

dziewczynki, ja tak szybko przekażę, że strip i Wojtuś są w szpitalu, jutro mają mieć dalszą diagnostykę. sale przepełnione i śpią w przedsionku... a Wojtuś płacze przez ząbki:/ trzymajmy kciuki żeby w końcu znaleźli przyczynę i sposób na te ich problemy:-(
:( kciuki zaciśnięte!

RZUTKA ja kupuje sery wyrobu wlasnego od dwoch babek, same kozie-suche splesniale ze jak ktos sie nei zna to wywalilby do kosza, a one z czerwonym winem i ostrym wysuszonym smakiem sa az slodkie w smaku jak sie zmiesza w ustach:ppppppp camemberty olewam bo to standart. ale jak masz ochote zjesc cos okropnie mniam to wloz camemberta do aluminium i rozgrzanej brytwanki i do pieca na 15 min:) potem jedz go lyzka na goraco z chlebem...:))) i koniecznie czerwone wino:)

Biedna Strip... biedny Wojtuś. żal mi ich...

Dziulka, ja też kocham śmierdziuchy! Im bardziej spleśniały i słony albo twardy ser, tym mam większego smaka.

E-Lona, macie chorego proboszcza... My za ślub daliśmy w 2007r. na wsi 300zł, za chrzest teraz w Starogardzie 50zł.

Monimoni, oby Lence przeszedł ból dziąsełek. My z olkiem borykamy się z tym od jakiegoś czasu. Dentinox schodzi, a ząbki jeszcze pod dziąsełkiem. I marudzi mi synek, biedactwo. Paracetamol dałam mu do tej pory raz, ale jak się będzie męczył, to nie będę się zastanawiać.

ANIAWA chwal sie kiecka bo umieram z ciekawosci:)) jak amsz gdzeis fote to wrzucaj:))

STRIP jestesmy z toba i Wojtusiem:)) byle szybko do domu!:))

reklama
biedny Wojtuś i jego mamusia...Strip zaciskamy mocno kciuki za Was!!

aniawa widze że przygotowania ślubne idą pełną parą :-D

E-lona o matko! 1000 zł za ślub?! zachlał sie winem mszalnym czy co? :szok: no bez przesady my płacilismy połowe tego :no:

monimoni mam nadzieje że czopek pomoże, przesyłamy tulaski!

a u mnie cisza jak makiem zasiał...dzieć śpi, małż na nockę już uciekł do pracy...a ja wcinam pomidorówkę :-) miałam zachciankę niczym ciężarna i o 19.00 małż leciał do dronki po składniki :-D i przy okazji wrócił z 3 paczkami chrupek kukurydzianych dla młodej i tekstem: wiesz ile kosztuje opakowanie?? złotówke! od dziś zamiast mleka dajemy młodej chrupki , zobaczysz taniej wyjdzie niż mleko a i tak sie zapcha" :-D :-D

Do góry