reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Sarisa ja również dołączam się do życzeń i życzę Ci wszystkiego najlepszego, miłości, radości oraz spełnienia najskrytszych marzeń.
Ida to koleżance pogratuluj - duży chłopak, a za Strip i jej synka trzymam mocno kciuki.
Dawidowe ładnie waży ;-) i ładnie też śpi, żeby moja tak nie miała z tym problemów. A z tym jedzeniem to rób tak jak Ci serce podpowiada. Mnie na okrągło lekarz mówi że dziecko jest przejedzone itp itd. a czym Pani karmi? piersią? to jak piersią to na żądanie i koło się zamyka. A to żółtko to tak samo podajesz czy w czymś?(w sensie w jakimś innym pokarmie?)

Ostatnia edycja:
wiadomość od strip: podejrzewają że problemy Wojtka mają podłoże psychologiczne... rozwiazują teraz jakieś testy:nerd:

a Wikuś ma prawie 4kg i 59cm:-):-):-)

Sarisa sto lat niech dziecie sie zdrowo chowa

Ja juz wczoraj wrociłam od rodziców koło 15. I stała sie rzecz nie do uwierzenia niunia zmeczona wizytowaniem u dziadków ze o 16 dałam jej obiadek i idac do tolatety wsadziłam do łózeczka. Wracam i co i niunia spi heh wiec mowie dobra pospi 25 minut i wstanie. No i co godzina 21 a ona spi :szok: no wiec zmieniłam jej pieluszke bo zmieniałam przed wyjsciem od rodziców o 14 i dałam mleczka na spiocha. Dwa razy podczas tych czynnosci dziecko sie tylko usmiechneło i spało dalej. Obudziła sie o 5.30 zjadła pogadała 15 minut i spała do 7.30. Wtedy juz wstała na dobre pojechałysmy do pracy zawiezc zwolnienie lekarskie do 27 marca a potem na szczepienie na złótaczke. Wiec ze szczepieniami mamy spokoj do 13 miesiaca życia. A teraz co 2-3 miesiace kontrola wagi wzrostu i ogolnego zdrowia. Osłuchała tez oskrzela i czysto. Niunia wazy 7.300 wiec przez 6 tygodni do przodu 300 ale sie nie czepiała. Jedno mnie zdziwiła i jakos nie mam zamiru tego przestrzegac ma jesc 3* po 180 ml wraz z jedna kaszka glutenowa a druga bezglutenowa. Mała raczej je 4*150. To co jak głodna to mam jej powiedziec nie bo pani doktro powiedziała ze tylko 3 a jak zje 150 to reszte mam jej wlac na siłe bo ma jesc 180 no bez sensu. Wprwadzamy tez poł zółtka co drugi dzien.

dawidowe fajnie,ze już wróciłyście :-)
A w jaki sposób to żółtko będziesz wprowadzać?

Biedna strip i Wojtuś. Trzymam kciuki za nich. Mnie też zastanawia jak oni te testy chcą robić.

sms od strip: "Komedia. Testy na alergie z ostatniego pobytu - brak wyników a już 3tyg minęło. a psycholożka nas pytała o przemoc w rodzinie. Nie wiem czy śmiać się czy płakać"

Dzięki dziewczynki za życzenia :)
Idus to piękna waga Wiktorka. Ciekawe co to za testy u takiego maluszka ehh?
Emiś Ciebie też dziś głowa boli :( ja miałam taki ból ze mi sie niedorbze robiło(1 raz w życiu) i wziełam 2 paracetamole i zyje jakoś
Dawidowe super, ze jestes.

Dobra musze zmykac bo ja mam dzis przedszkole w domu, a musze jeszcze cos na wieczor przyszykowac ehh. Buziaki

Edit: nie dam sobie rady przemoc w rodzinie no kuźwa co to za lekarze tam sa.........

reklama
mała mi kazała mi gotowac na twardo i tak dawac. Ja to chyba dołoze do obiadku bo sadze ze suchego nie zje

a niunia znowu 16.30 poszła spac i ciekawa jestem co bedzie bo znowu jej nie wykapie.

Do góry